Elszenvedte második vereségét a Sopron

Munkatársunktól MunkatársunktólMunkatársunktól Munkatársunktól
Vágólapra másolva!
2006.12.06. 19:12
A hatodik mékrőzésén másodszor kapott ki az MKB-Euroleasing Sopron a női kosárlabda Euroligában, miután az A csoport 6. fordulójában 78-66-os vereséget szenvedett a Wisla Krakkó otthonában. A magyar együttes csak az első negyedben vette fel a versenyt ellenfelével, a hátralévő háromszor tíz perc mindegyikét elveszítette. A lengyel csapatnak ez mindössze a második győzelme volt. A kudarc azért is különösen fájó, mert ezt a csapatot az MKB hazai pályán 25 ponttal verte meg.
Ivana Matovic 18 pontig jutott, de nem volt más, aki kiemelkedett volna a vendégeknél. Túl keveset dobott kosárra a Sopron
Ivana Matovic 18 pontig jutott, de nem volt más, aki kiemelkedett volna a vendégeknél. Túl keveset dobott kosárra a Sopron
Ivana Matovic 18 pontig jutott, de nem volt más, aki kiemelkedett volna a vendégeknél. Túl keveset dobott kosárra a Sopron
Ivana Matovic 18 pontig jutott, de nem volt más, aki kiemelkedett volna a vendégeknél. Túl keveset dobott kosárra a Sopron
Ki más szerezte volna a Sopron első kosarát Krakkóban, mint a Schio elleni mérkőzés legjobbja, Károlyi Andrea. A bedobó egy triplával nyitott, de erre sorozatban kilenc lengyel pont volt a válasz, azaz állva hagyta ellenfelét a Wisla Krakkó.

Az MKB-nak azonban másfél percbe tellett, amíg egyenlített, a felzárkózásban elsősorban Matovicnak voltak elévülhetetlen érdemei.

A negyedből hátralévő öt perc során abszolút kiegyenlített csata jellemezte a találkozót, s a Sopron egypontos előnnyel (25-26) kezdhette a második negyedet.

A folytatásban sorozatban maradtak ki a magyar dobások: Horváth kétpontosból és triplából sem tudott betalálni, majd Cserny is elhibázott egy távolit, és ekkor már a Krakkó vezetett.

Branzova ellen sportszerűtlen fault miatt ítéltek személyi hibát, ami őt is megzavarta. A bolgár játékos is kihagyott egy triplát, míg végre – több mint két és fél perc után – Gorbunova megszerezte az első kétpontost, és bedobta a plusz büntetőt is (30-29).

A vendégeknek azonban egyszerűen nem ment ekkor, Károlyi is elrontott egy triplát, Matovic közelről hibázott. Eközben a Wisla egy 11-0-s szakaszt vágott ki, és máris 12 pontra nőtt az előnye.

Ezt nem engedhette meg magának az öt mérkőzéséből eddig négyet megnyerő Sopron, ezért megemberelték magukat a játékosok – de leginkább a legponterősebb, azaz Matovic – és a nagyszünetre a felére faragták a hátrányukat.

Két kiemelkedő egyéni teljesítmény akadt ekkor a mezőnyben, hazai oldalon De Forge, míg Székely Norbert csapatában Matovic egyaránt 14-14 pontig jutott 20 perc alatt.

A harmadik negyedben elmaradt a várt fordulat, a Sopronnak nem sikerült átvennie a mérkőzés irányítását. A Wisla visszaállította a tíz pont körüli diferenciát, és ezt biztosan tartotta a záró játékrész kezdetéig, sőt utána is.

Matovic keze "lemerevedett", a többi soproni pedig nem tudta átvenni a légiós szerepét. Ezzel szemben a lengyeleknél De Forge tovább termelte a pontokat, sőt az előző idényben még Diósgyőrben kosarazó Vilipics, valamint Skerovic és Canty is tíz pont fölé jutott.

Az MKB-Euroleasing egyre inkább feladta a harcot, és miután három perccel a dudaszó előtt már 15 pont volt a hátránya, lassan el lehetett könyvelni a magyar csapat második vereségét.

A végéig már nem is történt csoda, a Krakkó – amelyben négy játékos ért el két számjegyű dobóteljesítmény – 78-66-ra győzött. A Sopron vereségének okai: egyetlen kiemelkedő egyéni produkció; kevés kosárra dobás; gyenge mutató a hárompontos vonalon kívülről; 27 eladott labda.

NŐI KOSÁRLABDA EUROLIGA

A CSOPORT, 6. FORDULÓ:
WISLA KRAKKÓ – MKB-EUROLEASING SOPRON 78-66 (25-26, 21-14, 17-13, 15-13)
Pontszerzők: De Forge 20/15, Skerovic 19/9, Vilipics 14, Canty 10, Wielebnowska 8, Trafimava 7, illetve Matovic 16, Horváth 9/3, Branzova 9, Károlyi 8/6, Gorbunova 7, Cserny 6, Honti 6, Németh 5/3
Dobószázalék (2 pontos): 19-41 (46,3 %), ill. 16/32 (50%)
Dobószázalék (3 pontos): 8/16 (50), ill. 4/15 (26,6)
Lepattanók: 27, ill. 32.
Labdaeladás: 19, ill. 27.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik