Férfi kézi: Bombac nyáron távozik Szegedről – hivatalos

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2015.12.28. 15:20
null
Nagy értékét veszíti el a szegedi csapat (Fotó: Hegedüs Gábor)
A Bajnokok Ligája-bronzérmes lengyel Kielce férfi kézilabdaklub hétfőn bejelentette, hogy nyártól szerződteti Dean Bombacot, a Mol-Pick Szeged szlovén válogatott irányítóját.

A klub honlapja szerint a 26 éves játékmesterrel hároméves szerződést kötöttek, amely július 1-jétõl érvényes.

„Nagyon elégedettek vagyunk, hogy meg tudtuk szerezni a világ egyik legjobb játékosát" – mondta Bertus Servaas klubelnök.

Bombac lehetséges Kielcébe igazolásáról már márciusban beszámoltunk, most vált hivatalossá a transzfer. A Pick és a Kielce az előző után a futó szezonban is egy csoportban szerepel a Bajnokok Ligájában, az 1. fordulóban hazai pályán 31–30-ra nyert a Tisza-parti együttes. Bombac a mezőny legeredményesebbjeként 11 gólt szerzett.

Bombac a BL idei kiírásában a szegediek egyik legjobbja: eddig 73 gólt szerzett, ezzel a góllövőlista második helyén áll. Korábban – Szlovénián kívül – Fehéroroszországban és Franciaországban kézilabdázott, hazája válogatottjában eddig 48 alkalommal lépett pályára, és ott lesz a januári Európa-bajnokságon is, amelyet éppen Lengyelországban rendeznek.

A Kielce vezetőedzője a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Talant Dujsebajev. A Kielce a lengyel bajnokság élvonalát és a Lengyel Kupát is 12-szer nyerte meg. A Bajnokok Ligája négyes döntőjébe eddig kétszer, 2013-ban és 2015-ben jutott be, mindkétszer bronzérmesként zárt.

A Kielce egyúttal azt is bejelentette, hogy Denis Buntic a szezon végén távozik. Könnyen lehet, hogy a 33 éves horvát jobbátlövő ellenkező utat jár be, mint Bombac, és Szegeden folytatja pályafutását, ahol Ancsin Gábort pótolhatja (a magyar válogatott játékost a Veszprémmel hozták szóba).

Servaas egyúttal hangsúlyozta, Julen Aguinagaldénak még többéves szerződése van, és nem szeretnének megválni a klasszis spanyol beállótól. Ivan Cupic helyzete már bonyolultabb, őt a Vardar Szkopje csábítja.

A Szeged a közelmúltban adott hírt Szergej Gorbok megszerzéséről. A handball-planet.com korábban azt híresztelte, hogy a szlovén Stas Skube és Mario Sostaric (mindkettő Velenje) is Szegeden folytatja pályafutását, míg a francia sajtóban a szintén szlovén Matej Gabert hozták összefüggésbe a magyar csapattal.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik