Férfi kézi: 114 kilós szlovén válogatott tart Szegedre

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.12.18. 10:34
null
Matej Gaber (jobbra) inkább védekezésben jeleskedik – itt éppen a 2015-ös vb-n (Fotó: AFP)
Francia lapértesülés szerint Matej Gaber, a Montpellier férfi kézilabdacsapatának szlovén válogatott beállója a következő idénytől a Mol-Pick Szeged játékosa lesz.


Miha Zvizej a Toulouse mezét jövő nyáron a Montpellier-ére cseréli. Új csapatában egy másik szlovén beállót, Matej Gabert pótolja majd, aki a L'Équipe írása szerint a Szegedben folytatja pályafutását.

A 24 éves Gaber 198 cm magas és 114 kilós, 2013-ban igazolt a Montpellier-be, előtte kétszer nyert szlovén bajnokságot a Velenjével. A BL mostani kiírásában kétszer is pályára lépett a Szeged ellen a francia csapat színeiben, összesen három gólt lőtt ezeken a mérkőzéseken.

Ha tényleg Szegedre szerződik, akkor a Tisza-partiaknál több beállótól is megválhatnak, hiszen jelenleg a csapatot erősíti Zubai Szabolcs, Vladimir Vranjes, valamint Hegedüs Márk, és a jövő nyáron Balatonfüredről érkező Bánhidi Bence is ezen a poszton játszik.

Gaber két honfitársa, Stas Skube és Mario Sostaric (mindkettő Velenje) szintén Szegedre tart, a Pick mostani szlovén klasszisa, Dean Bombac viszont a hírek szerint az idény végén a Kielcébe távozik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik