Férfi kézi: 524 BL-gólos játékost igazolt a Szeged

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.12.21. 11:03
null
Szergej Gorbok az orosz válogatott mezében (Fotó: Reuters)
A Mol-Pick Szeged hétfőn a hivatalos honlapján bejelentette, hogy szerződtette a fehérorosz születésű, orosz válogatott kézilabdázót, Szergej Gorbokot. A macedón Vardar Szkopje 33 éves balátlövője jövő nyáron csatlakozik a szegediekhez.

 

A 196 centiméter magas, fehérorosz-orosz kettős állampolgárságú balátlövő 2016 nyarától érvényes szegedi szerződése két évre szól. Szergej Gorbok eddigi pályafutása során 524 gólt dobott a Bajnokok Ligájában.

„A Vardarhoz 2017-ig kötötte volna szerződés, ő azonban nálunk szerette volna folytatni a pályafutását. Úgy gondolom, nagy erősítése lesz a csapatnak, egy nemzetközileg is jegyzett, nagy rutinnal, remek eredményekkel rendelkező kézilabdást sikerült Szegedre csábítanunk” – idézi a klub honlapja dr. Szűcs Ernő Pétert, a Pick Kézilabda Zrt. igazgatóság elnökét.

Gorbok a 2003–2004-es idényben mutatkozott be a BL-ben, ekkor az ukrán Zaporizzsja játékosa volt. Pályafutását a fehérorosz Arkatron Minszkben kezdte, később szerepelt a szlovén Celje, a német Löwen, az orosz Csehov, majd újból a Löwen csapatában, mielőtt 2014 nyarán a Vardarhoz igazolt. A Szeged ellen a Vardar, a Löwen és a Csehov színeiben is pályára lépett.

A 1982. december 4-én Minszkben született kézilabdázó 42-szer (193 gól) játszott a fehérorosz, 6-szor (35 gól) az orosz nemzeti csapatban. A Bundesliágban 109 meccsen lépett pályára, és 261 gólt dobott, és ezt mind akcióból érte el – összegzi a játékos pályafutását a pickhandball.hu.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik