Kézilabda: beállógondok Veszprémben, vége Gál idényének

Vágólapra másolva!
2009.04.15. 06:38
A kezi.hu portál információi szerint véget ért a szezon Gál Gyula, a bajnoki címvédő MKB Veszprém válogatott beállója számára, miután keresztszalag-szakadása van.
Gál már a Mezőkövesd ellen 40–25-re megnyert hétvégi bajnokin is fájlalta a térdét, és ma délelőtt kiderült, hogy elszakadt a keresztszalagja, azaz műtét vár a kézilabdázóra.

A beállóra öt vagy hat hónapos kihagyás vár, így biztosan nem játszhat a Magyar Kupa négyes döntőjében, a bajnoki rájátszásban és a nemzeti együttes júniusi Európa-bajnoki selejtezőin sem.

A veszprémiek így kritikus helyzetbe kerültek, már ami a beállókat illeti, hiszen Marian Cozma tragikus halála után Gál Gyulára hárult a feladat, hogy – a fiatal Uros Vilovszkival kiegészülve – ezen a poszton helytálljon.

„Nagyon nehéz időszakban sújtja a csapatot Gál Gyula sérülése, de remélem, hogy felépülése után visszatér. Azonban addig is csapaton belül kell orvosolnunk a problémát. Vilovszki mellett rendelkezésünkre áll Lusnyikov, aki képzett beálló, valamint Lapcsevics is bevethető ezen a poszton. Ha igazolnánk is új embert, játékengedélyt már nem kaphat erre a szezonra. Bízom benne, hogy a játékosok felnőnek az újabb nehéz feladathoz” – idézi a kezi.hu Mocsai Lajost, a bakonyi klub vezetőedzőjét.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik