A „szív újabb diadala” után jóleső fáradtság jellemzi a csapatot

Vágólapra másolva!
2009.01.28. 12:45
A magyar férfiválogatott kedden egy góllal legyőzte Dél-Koreát a horvátországi világbajnokságon, így csütörtökön 15 órától Németország ellen játszik (a mérkőzés eredeti időpontja 20 óra volt, de a norvég televízió kérésére módosították a programot). Nagy László a Nemzeti Sportnak elmondta, az aktuális világbajnok ellen sosem könnyű játszani, de a mi malmunkra hajthatja a vizet, hogy a címvédő éremért utazott Horvátországba, így az ötödik hely megszerzése aligha motiválja.
Nagy László tegnap négy gól lőtt Dél-Koreának
Fotó: Czagány Balázs (NS-archív)
Nagy László tegnap négy gól lőtt Dél-Koreának
Nagy László tegnap négy gól lőtt Dél-Koreának
Fotó: Czagány Balázs (NS-archív)
Nagy László tegnap négy gól lőtt Dél-Koreának

Befejeződött a férfi kézilabda-világbajnokságon a középdöntő küzdelemsorozata, kialakult a helyosztók párosítása, míg az elődöntőben Dánia Franciaországgal, Horvátország pedig Lengyelországgal mérkőzik.

Ennek fényében megállapítható: született ugyan meglepetés (például az olimpiai bronzérmes Spanyolország 13. helye), de a legjobb négy közé nem került olyan csapat, amely az elmúlt két évben ne jutott volna be valamelyik nagy tornán a legjobb négy közé.

Azt nem könnyű eldönteni, hogy a mieink legjobb hatba kerülése meglepetés-e, de ha azt nézzük, hogy nem voltunk ott az olimpián, akkor semmiképpen sem nevezhető papírformának, hogy csütörtökön 15 órától az 5. helyért játszhatunk.

„Nagyon kemény meccset vívtunk Dél-Koreával, az egész csapat rendkívül fáradt, de ez amolyan jóleső fáradtság, hiszen minimális célunkat, a legjobb nyolc közé kerülést alaposan túlszárnyaltuk, és az sem sokon múlott, hogy a legjobb négy közé kerüljünk” – mondta a tegnapi 28–27-es győzelem után Gál Gyula.

Hajdu János szövetségi kapitány szerint azért alakult ennyire szorosan az ázsiaiak elleni találkozó, mert a második félidőben nagyon sok labdát eladtunk, ám a hajrában ismét bizonyították a fiúk, hogy helyén van a szívük!

HENS IS MEGSÉRÜLT

Nem játszik a magyarok elleni helyosztón a világbajnok németek klasszisa, Pascal Hens a horvátországi kézilabda-vb-n. A 28 éves, 203 centiméter magas játékos számára combsérülése miatt befejeződött a torna.
Nagy László már a csütörtöki meccsről nyilatkozott a Nemzeti Sportnak: „A németek a világbajnokok, így mondani sem kell, nagyon jó csapatuk van. Ám ezen a vébén nagyon hullámzóan teljesítenek, ráadásul egyik legjobbjuk, az irányító Michael Kraus bokasérülése miatt biztosan nem játszhat ellenünk.”

A Barcelona klasszisa hozzátette, hatos falat kell majd védekeznünk a németek ellen, és minden azon múlhat, távol tudjuk-e tartani átlövőiket a kapunktól.

Nagy László azt is elmondta, hogy a címvédő németeket alighanem kevésbé motiválja majd az ötödik hely megszerzése, így minden esélyünk megvan arra, hogy 1997 óta (akkor a 4. helyen végeztünk) legjobb világbajnoki szereplésünket érjük el.

HELYOSZTÓK

CSÜTÖRTÖK (ZÁGRÁB)
A 11. helyért: Koreai Köztársaság–Macedónia 12.30 ó
Az 5. helyért: MAGYARORSZÁG–Németország 15
A 7. helyért: Svédország–Szerbia 17.30
A 9. helyért: Norvégia–Szlovákia 20.15

PÉNTEK, ELŐDÖNTŐ
Dánia–Franciaország 17.30 ó, Split
Horvátország–Lengyelország 20.30 ó, Zágráb

Vasárnap (zágráb)
A 3. helyért: 15 ó
Döntő: 17.30 ó
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik