Megszerezte első győzelmét az Astana bringásaként Andreas Klöden

Vágólapra másolva!
2007.03.20. 18:48
A Tirreno–Adriatico utolsó szakaszán nem változott az összetett állása, így a német Andreas Klöden szerezte meg az összetett győzelmet. Bodrogi László a 85. helyen végzett.
Andreas Klöden fogadja a gratulációkat
Andreas Klöden fogadja a gratulációkat
Andreas Klöden fogadja a gratulációkat
Andreas Klöden fogadja a gratulációkat

Ahogyan az várható volt, a szökevények befogása után a sprinterek csatáztak a Tirreno–Adriatico utolsó szakaszának első helyéért. A legjobbakat viszont megtréfálta a spanyol Koldo Fernández, így az Euskaltel kerekes zúdult be elsőként a célba, megelőzve az ausztrál Stuart O’Grady-t (CSC). Robbie McEwen (Predictor-Lotto) a hetedik, Thor Hushovd (Crédit Agricole) a tizedik, az U23-as világbajnok Gerald Ciolek (T-Mobile) pedig a tizenharmadik helyet szerezte meg.

Az összetett győzelem a német Andreas Klödené lett – aki a hétfői szakasz után vette át a sárga-piros trikót–, a T-Mobile-t, pályafutása első, és addigi egyetlen profi csapatát kilenc év után elhagyó bringás első sikerét aratta a svájci (ebben az országban él egyébként Klöden) bejegyzésű, de kazah tulajdonban lévő az Astana versenyzőjeként.

”Természetesen meg akartam szerezni az első helyet – mondta Andreas Klöden a hétfői hegyi befutó után. – Azonban ez a verseny is csak egy a többi közül a Tour de France felé vezető úton. Örülök a győzelemnek, de nem nevezném nagy gólnak. Az év bombagólja a Francia körverseny megnyerése lenne. Nem lepett meg a jó formám, mivel kiválóan sikerült a felkészülés, elkerültek a betegségek és a sérülések. A viadalon nem Németországért, hanem az Astanáért és Kazahsztánért hajtottam. Nekünk nem egyszerű szponzorunk van, egy egész ország áll mögöttünk. Ez a siker titka.”

Klöden Tour-győzelmét többek között csapattársa, a kazah Alekszandr Vinokurov akadályozhatja meg. Ezzel kapcsolatban Walter Godefroot menedzser azt mondta, hogy anno Jan Ullrich és Bjarne Riis között sem okozott nehézséget, hogy két vezetője volt a csapatnak. A Tour-on majd eldől, ki a jobb. A további lehetséges riválisokkal kapcsolatban az olasz Ivan Bassoról tett említést a német, aki kifejtette, reméli a Discovery kerekese is ott lesz a rajtnál.

Bodrogi László is rajthoz állt a viadalon, ám a legjobb magyar kerekes még nincs csúcsformában, ráadásul az időfutamban sem tudott maradandót alkotni, mivel a 20.5 kilométeres pályán egy igen nehéz emelkedőt is le kellett küzdeniük a versenyzőknek, ez pedig nem kedvezett a magyar bajnoki mezben tekerő kerekesnek, aki végül a 85. helyen végzett. Legközelebb a szombati Milano–San Remón vesz részt.

42. TIRRENO–ADRIATICO (ProTour-sorozat)

7. (utolsó) szakasz. Civitella–San Bendetto (177 km):
1. Koldo Fernández (spanyol, Euskaltel) 4:38:43 (38.103 km/óra)
2. O'Grady (ausztrál, CSC) azonos idővel
3. Balducci (olasz, Acqua & Sapone) a. i.
…18. Klöden (német, Astana) a. i.
…71. Bodrogi László (magyar, Crédit Agricole) a. i.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik