Mol Liga: a DVTK a bajnok, negyedszer is legyőzte a MAC-ot

Vágólapra másolva!
2017.03.22. 19:11
null
Az élet habos oldala (Fotó: Veres Viktor)
A DVTK nyerte meg a jégkorong Mol Liga döntőjét, miután a finálé ötödik mérkőzésén 2–1-gyel megszerezte a végső sikerhez szükséges negyedik győzelmét.

 

A DVTK 3–1-re vezetett a párharcban a mérkőzés előtt, így egy győzelemmel megszerezhette a bajnoki címet. Erre jó esélye nyílt mivel hazai pályán játszhatott a miskolci csapat.

Mégis: a gól nélküli első harmad után a másodikban a vendégek szerezték meg a vezetést Terbócs István révén. 0–1

A harmadik játékrészben érdekes körülmények között fordította meg az állást a DVTK. Hajós Roland egyenlített a 47. perc elején. A MAC újra megszerezhette volna a vezetést, ám Nagy Gergő elhibázott egy büntetőt.

Ami az egyik oldalon kimaradt, bement a másikon: másfél perccel a vége előtt a mindent eldöntő gólt a DVTK ütötte be Pavuk Attilának köszönhetően. 2–1

A vége 2–1 maradt, a DVTK Jegesmedvék sorozatban harmadik alkalommal bizonyultak a Mol Liga legjobbjának.

„Nagyszerű szezonunk volt, az edzőtáborban végig mindenki belaadott mindent. Rendkívül jó érzés bajnoki címet nyerni” – értékelt Douglas Bradley az M4 Sportnak.

JÉGKORONG MOL LIGA
DÖNTŐ, 5. MÉRKŐZÉS

DVTK-JEGESMEDVÉK–MAC BUDAPEST 2–1 (0–0, 0–1, 2–0)
Miskolc, 1990 néző. V: Babic, Kincses, Kókai, Nagy A.
DVTK: Adorján – Láda B., Leppänen (1) – Gőz, Vojtkó – Joe, Tuominen – Karda, Laczkó, Pavuk 1, Galanisz, Sági – Miskolczi (1), Hajós 1, Tóth A. (1) – Sakaris, Johnston, Toulmin – Szopos, Ritó, Popovics
Edző: Doug Bradley
MAC: Bálizs – Escobedo, Kovács B. – Pozsgai, Olson – Vokla (1), Ruikka – Mestyán, Nagy G., Booras, Nikiforov – Jubinville, Nagy K., Terbócs 1 – Kovács Cs., Könczei, Somogyi – Silló, Roczanov, Tóth R.
Edző: Majoross Gergely
Kiállítások: 6, ill. 2 perc
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc végeredménye: 4–1 a DVTK javára
MESTERMÉRLEG
Doug Bradley: – Leírhatatlan az érzés! Nagyszerű csapatunk van, a játékosok már azelőtt készen álltak a munkára, hogy én megérkeztem, majd az edzőtábor legelső napjától keményen dolgoztak. Fantasztikus emberekről beszélünk, akiknek a munkamorálja hibátlan, megtiszteltetés az edzőjüknek lenni. A negyeddöntőben a határig mentünk, a Ferencváros nagy feladat elé állított minket, de erősebbé váltunk, akárcsak az Újpest elleni sikeres elődöntőben. Ez a finálé is szoros volt, mert a MAC-nak kiváló csapata van, nagyszerű ellenfelet győztünk le.
Majoross Gergely: – Kiváló teljesítményt nyújtottunk, ugyanilyet vártam volna a döntő minden meccsén… Ezt nem sikerült hoznunk, ebben tehát sajnos ennyi volt. Összességében nyilván örömteli, hogy a felnőttcsapatunk kétéves létezése alatt nyertünk egy Magyar Kupát, illtve négy ezüstérmet, ez nagy dolog. Most sajnos nem tudtunk előrelépni, úgyhogy a történet már nem is rólunk szól, hanem az ellenfélről, amely sorozatban harmadszor győzött, ez önmagáért beszél. Gratulálunk hozzá!

DÖNTŐ
DVTK JEGESMEDVÉK (1.)–MAC BUDAPEST (2.) 4–1
DVTK Jegesmedvék–MAC Budapest
5–4 – h. u.
MAC Budapest–DVTK Jegesmedvék 3–0
DVTK Jegesmedvék–MAC Budapest 4–3
MAC Budapest–DVTK Jegesmedvék 3–4
DVTK Jegesmedvék–MAC Budapest 2–1
A BAJNOKSÁG VÉGEREDMÉNYE
1. DVTK-Jegesmedvék
(Adorján Attila, Albert Tibor, Bernáth Milán, Paul Cianfrini, Galanisz Nikandrosz, Gőz Balázs, Hajós Roland, Colin Joe, Andrew Johnston, Karda Milán, Kiss Bence, Nicholas Kuqali, Laczkó Ákos, Láda Balázs, Jarko Leppänen, Magosi Bálint, Miskolczi Márk, Pavuk Attila, Popovics Patrik, Ritó László, Peter Sakaris, Sági Martin, Szopos Ottó, Tóth Adrián, Grant Toulmin, Joni Tuominen, Vojtkó Mátyás, edző: Doug Bradley)
2. MAC Budapest
3. Újpest
4. Debreceni HK
5. Corona Brasov (romániai)
6. Dunaújvárosi Acélbikák
7. Ferencváros
8. Fehérvári Titánok
9. Dunarea Galati (román)
10. HK Beograd (szerb)
11. SC Csíkszereda (romániai)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik