nemzetisport.hu 2017.03.16 21:53 Frissítve: 2017.03.16 22:26

Mol Liga: a MAC sima sikerrel egyenlített a döntőben

A MAC Budapest jégkorongcsapata 3–0-ra nyert a Tüskecsarnokban a címvédő DVTK Jegesmedvék ellen a Mol Liga döntőjének második mérkőzésén, ezzel 1–1-re alakította a párharc állását.

Tömegjelenet a kapu előtt (Fotó: Koncz György)

 

A döntő első meccsét hosszabbításban elveszítő MAC a Tüskecsarnokban bő egy perc alatt kétgólos előnybe került az első harmad közepén. Mindkét alkalommal a vendégek támadtak, ám miután korongot veszítettek az ellenfél harmadában, előbb Somogyi Balázs, majd Terbócs István büntetett góllal.

A diósgyőriek háromszor több lövéssel próbálkoztak a nyitó húsz percben, de Bálizs Bence eszén egyszer sem tudtak túljárni.

Ez igaz volt a második harmadra is, pedig a diósgyőriek többször is emberelőnybe kerültek. A MAC ellenben kihasználta Magosi Bálint kiállítását, és Kovács Bronson találatával 3–0-ra elhúzott.

Kovács Bronson táncra perdült a gólja után (Fotó: Koncz György)


A záró harmadban nem változott az eredmény, a MAC ezzel 1–1-re alakította a párharc állását. Folytatás szombaton Miskolcon.

JÉGKORONG MOL LIGA
DÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS
MAC BUDAPEST–DVTK-JEGESMEDVÉK 3–0 (2–0, 1–0, 0–0)
Tüskecsarnok, 1520
néző. V: Babic, Haszonits, Soós, Muzsik
MAC: BÁLIZS – Escobedo, KOVÁCS B. 1 – Pozsgai, Olson – VOKLA, Ruikka – Mestyán (1), Bödök – Nagy G., Booras (1), Nikiforov (1) – JUBINVILLE (2), Nagy K., TERBÓCS 1 – Könczei, KOVÁCS CS., SOMOGYI 1 – Keresztury, Roczanov, Tóth R. Edző: Majoross Gergely
DVTK: Adorján – Láda B., Leppänen – Gőz, Vojtkó – Joe, Tuominen – Laczkó – Pavuk, Galanisz, Magosi B. – Miskolczi, Hajós, Tóth A. – Sakaris, Johnston, Toulmin – Sági, Ritó, Popovics – Szopos. Edző: Doug Bradley
Kiállítások: 18 perc, ill. 6 perc+végleges fegyelmi (Magosi B.)
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1–1
MESTERMÉRLEG
Majoross Gergely:
– Nem nyugodtam meg a harmadik gól után sem, viszont a második harmadban „megérkeztünk", onnantól úgy hokiztunk, ahogy szeretnénk. Nem számítottam rá, hogy ilyen görcsösek leszünk a döntőben, hogy ilyen túlzóan akarunk – a győzelem talán ezt feloldja, és könnyebb dolgunk lesz mostantól. A rájátszásban mindegy a különbség, a győzelem az győzelem, de én a finálé eddigi hat harmadából majd' négyig úgy éreztem, hogy kicsit bénultan játszunk.
Doug Bradley: – „Üldöznünk” kellett a meccset. Kétszer is abból kaptunk gólt, hogy eladtuk a korongot, és utána a MAC emberelőnyből is betalált, mi pedig nem. Össze kell szednünk magunkat, videózni és kicsit módosítani a játékunkon. A gólkülönbség mindegy, a vereség az vereség – az jobban fáj, hogy a sok emberelőnyünkből sem tudtunk betalálni.

A döntő további programja ide kattintva tekinthető meg!

 

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2018.03.19 22:52:29

Jégkorong BOBORY BALÁZS

NS-VÉLEMÉNY. A játékosokat sem árt időnként kizökkenteni a komfortzónájukból.

2018.03.02 00:07:19

Jégkorong BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL. A hitelesség a személyiségből, a kimondott szavakból és az azokat követő tettekből fakad, a sportolóknak pedig nagyon kifinomultak az érzékelőik, azonnal megérzik, ha valami nincs rendben, és ha a tréner kicsit is hiteltelen, az máris befolyásolhatja az eredményességet.

2018.02.10 00:27:50

Jégkorong BOBORY BALÁZS

Visszatérés: Sofron István az eltiltása és az átigazolása után először lép jégre Fehérváron.

2018.02.09 23:25:45

Jégkorong KOHÁN GERGELY

NS-VÉLEMÉNY. Az vesse rá az első követ, aki még sosem hibázott.

2018.01.24 00:03:43

Jégkorong BOBORY BALÁZS

NS-VÉLEMÉNY. Hol van már a magas ló, amelyen réges-régen ültek?