Mol Liga: miskolci siker, előny ismét a Jegesmedvéknél

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.03.18. 21:16
null
A MAC szorossá tette a döntő 3. felvonását, de ismét kikapott Miskolcon (Fotó: Földi Imre)
A jégkorong Mol Liga döntőjének harmadik felvonásán hazai környezetben nyert a DVTK Jegesmedvék, így a címvédő az egyik fél negyedik megnyert mérkőzéséig tartó párharcban 2–1-es előnyhöz jutott. Folytatás hétfőn, a Tüskecsarnokban.

 

A vendégek diktálták a tempót a kezdés után, ehhez egy fór is a segítségükre volt. A vezetést mégis a miskolciak szerezték meg, akik első fórjukat gólra váltották: a Bálizs Bencéről lejövő korongnál Gőz Balázs eszmélt a leggyorsabban. Az első harmad közepén kettős emberelőnyhöz jutott a Miskolc, és az egyik kiállítás ugyan már lejárt, de a MAC védelme nem állhatott még fel négy az ötben, mert Gőz közben újabb lecsorgónál volt éber.

Jó iramú volt a találkozó, amelynek 25. percében már hárommal mentek a Jegesmedvék (3–0). Vojtkó Mátyás a mérkőzés első akciógólját szerezte. Amikor ritkán öt az öt ellen voltak a jégen a felek, akkor a MAC be tudta szorítani ellenfelét, viszont a sok kiállítás miatt többnyire az öt a négy elleni játék jellemezte a jégen zajló küzdelmet. A kiállítások gyűjtésében főként a vendégek szorgoskodtak, ami nem segítette a felzárkózási törekvéseiket.

A 43. percben aztán sikerült a szépítés a MAC-nak, de a hazaiak három perccel később visszaállították a háromgólos különbséget (4–1). Ez a tény mintha túlnyugtatta volna a hazaiakat, a vendégeket pedig még nagyobb erőbedobásra kényszerítette. A harmadik harmad felénél három és fél perc alatt két fórgólt szereztek a fővárosiak, így egygólosra csökkent a hátrányuk, ami nyílt és izgalmas hajrát ígért. Rá is ment a hazaiakra a vendégcsapat, a végén még a kapusát is levitte a létszámfölény miatt, de csupán helyzetekig és lövésekig jutott, egyenlítéshez nem. 4–3

JÉGKORONG MOL LIGA
DÖNTŐ, 3. MÉRKŐZÉS

DVTK JEGESMEDVÉK–MAC BUDAPEST 4–3 (2–0, 1–0, 1–3)
Miskolc, 1990
néző. V: Babic, Kincses, Soós D., Muzsik
DVTK: Adorján; Láda B., Leppanen – GŐZ 2, VOJTKÓ 1 – JOE 1 (1), Tuominen – Laczkó, Karda; Pavuk, Galanisz, Sági (1) – Miskolczi, Tóth A., Hajós – Sakaris (1), JOHNSTON (3), Toulmin – Szopos, Ritó, Popovics. Edző: Doug Bradley
MAC: Bálizs; ESCOBEDO 1 (1), KOVÁCS B. 1 – Pozsgai, Olson – Vokla, Ruikka – Mestyán, Silló; Nagy G. (1), Booras, Nikiforov – Jubinville (1), NAGY K. 1 (1), Terbócs – Könczei, Kovács Cs., Somogyi (1) – Keresztury, Roczanov, Tóth R. Edző: Majoross Gergely
Kiállítások: 16, ill. 18 perc
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–1 a DVTK javára
MESTERMÉRLEG
Doug Bradley:
– Nagyszerű mérkőzést játszottunk a kemény riválissal szemben. Fölösleges kiállításokat kaptunk, és a MAC ezeket kihasználta, így izgalmas lett a hajrá. Végül sikerült behúznunk a meccset, és ez a legfontosabb.
Majoross Gergely: – A három mérkőzésből most játszottunk a legjobban. Az első harmadban öt öt ellen kiválóan jégkorongoztunk, de aztán felesleges kiállításokat szedtünk össze, ezért megbüntetett minket a Miskolc. Nincs probléma, mert az ilyen vereségekből lehet tanulni.

DÖNTŐ
(A párharc az egyik fél negyedik győztes mérkőzéséig tart.)
DVTK JEGESMEDVÉK (1.)–MAC BUDAPEST (2.), AZ ÁLLÁS: 2–1
DVTK Jegesmedvék–MAC Budapest
5–4 – h. u.
MAC Budapest–DVTK Jegesmedvék 3–0
DVTK Jegesmedvék–MAC Budapest 4–3
MAC Budapest–DVTK Jegesmedvék március 20., 18.00
DVTK Jegesmedvék–MAC Budapest március 22., 17.00
MAC Budapest–DVTK Jegesmedvékmárcius 24., 18.00 – ha szükséges
DVTK Jegesmedvék–MAC Budapestmárcius 26., 18.00 – ha szükséges
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik