Mol Liga: a fővárosban nyert a DVTK, egy lépésre a címvédés

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.03.20. 20:14
null
Hajós Roland, a DVTK csapatkapitánya (fehérben) egy assziszttal járult hozzá a sikerhez (Fotó: Veres Viktor)
A jégkorong Mol Liga döntőjének negyedik mérkőzésén a címvédő DVTK a Tüskecsarnokban 4–3-ra legyőzte a MAC Budapestet, ezzel 3–1-es előnyre tett szert az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharcban.

 

A bajnoki döntő első három felvonásán mindig a hazai csapat győzött, a negyedik mérkőzésen azonban már nem, így a DVTK a címvédés küszöbére lépett. A Tüskecsarnokban rendezett meccsen a miskolci együttes Peter Sakaris góljával már alig több mint után öt perc után megszerezte a vezetést, ám Somogyi Balázs révén a MAC viszonylag gyorsan válaszolt. Ezzel azonban még nem ért véget a fontos események sora az első harmadban, a vendégek Tóth Adrián találatával ismét előnybe kerültek (1–2).

A második játékrész nem hozott olyan lüktető játékot, mint az első, nem is esett újabb gól, nem úgy a harmadik harmadban, melynek első percében Drew Olson ismét egyenlített (2–2). A 47. percben egy „vérbeli” diósgyőri, Miskolczi Márk emberelőnyös találatával újfent megszerezte a vezetést a DVTK, sőt emberhátrányból Andrew Johnston is betalált, kettőre növelve ezzel a különbséget (2–4). Négy másodperccel a vége előtt Pozsgai Tamás átlövésével a MAC szépített, ám a hosszabbítás kiharcolására már nem maradt esélye (3–4).

A DVTK 3–1-es előnyre tett szert az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharcban, így ha a következő három mérkőzés bármelyikét megnyeri, megvédi címét. Az ötödik meccset március 22-én, szerdán 17 órától rendezik Miskolcon.

JÉGKORONG MOL LIGA
DÖNTŐ, 4. MÉRKŐZÉS
MAC BUDAPEST
DVTK-JEGESMEDVÉK 3–4 (1–2, 0–0, 2–2)
Tüskecsarnok,
1600 néző. V: Babic, Kincses, Kókai, Nagy A.
MAC:
Bálizs – Escobedo, Kovács B. – POZSGAI 1, Olson 1 – Vokla, Ruikka – Bödök, Mestyán – NAGY G., Booras, Nikiforov – Jubinville (1), Nagy K. (1), Terbócs – Kovács Cs., Könczei (1), SOMOGYI 1 – Keresztury, Roczanov, Tóth R. Edző: Majoross Gergely
DVTK: ADORJÁN – Láda B., Leppänen – Gőz, Vojtkó – Joe (1), Tuominen – Karda, Laczkó – Pavuk, Galanisz, Sági – MISKOLCZI 1 (1), HAJÓS (1), TÓTH A. 1 (1) – Sakaris 1, Johnston 1, TOULMIN (2) – Szopos, Ritó, Popovics. Edző: Doug Bradley
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása:
3–1 a DVTK javára
MESTERMÉRLEG
Majoross Gergely:
– Házon belül van a hiba: nagyon akarjuk a győzelmet, de nem helyesen, görcsösek vagyunk. Mostanra már mindkét csapat fáradt, de mi olyan hibákat is elkövetünk, amelyek fáradtan sem megengedhetőek, és ez a meccsünkbe került. Most talán valamelyest csökken a nyomás, hiszen ha eddig azt is gondoltuk, hogy mi vagyunk az esélyesek, ezért nyernünk kellene, ez megszűnik, és ennek lehet jótékony hatása. Amikor az életünkért küzdünk, akkor küzdünk a legjobban.
Doug Bradley: – Kivételes volt a kapusteljesítményünk, továbbá a speciális egységeink is remekeltek, ez döntötte el a meccset. Amikor az összes sor, tényleg mindenki hozzájárul a sikerhez, főleg, ha ilyen fontos mérkőzésen teszi, az mindig különleges. Először is pihenünk, utána pedig videózunk és felkészülünk szerdára, hiszen még egyszer nyernünk kell, és mindig a negyedik győzelmet legnehezebb megszerezni.

DÖNTŐ
(A párharc az egyik fél negyedik győztes mérkőzéséig tart.)
DVTK JEGESMEDVÉK (1.)–MAC BUDAPEST (2.), AZ ÁLLÁS: 3–1
DVTK Jegesmedvék–MAC Budapest
5–4 – h. u.
MAC Budapest–DVTK Jegesmedvék 3–0
DVTK Jegesmedvék–MAC Budapest 4–3
MAC Budapest–DVTK Jegesmedvék 3–4
DVTK Jegesmedvék–MAC Budapest március 22., 17.00
MAC Budapest–DVTK Jegesmedvékmárcius 24., 18.00 – ha szükséges
DVTK Jegesmedvék–MAC Budapestmárcius 26., 18.00 – ha szükséges

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik