Tizenöt másodperc alatt a mennyből a pokolba jutott a hokiválogatott

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.04.28. 19:47
A magyar jégkorong-válogatott a szombati mérkőzések kedvező alakulásának köszönhetően az elitbe jutás esélyével lépett jégre a budapesti divízió 1/A-világbajnokság záró meccsén, és sokáig úgy tűnt, összejön a feljutás. Csakhogy az utolsó harmadban a britek kétgólos hátrányból egyenlítettek, ezzel ők jutottak fel az elitbe.
Óriási küzdelem végén a britek örülhettek (Fotó: Dömötör Csaba)
A GALÉRIÁÉRT KATTINTSON A KÉPRE!
Óriási küzdelem végén a britek örülhettek (Fotó: Dömötör Csaba) A GALÉRIÁÉRT KATTINTSON A KÉPRE!

 

 

MAGYARORSZÁG–NAGY-BRITANNIA 2–3 (1–0, 0–0, 1–2, 0–0, 0–1) – szétlövéssel
Papp László Budapest Sportaréna, 7870 néző. Vezette: Heikkinen (finn), Ingram (kanadai), Lundgren (svéd), Spur (cseh)
MAGYARORSZÁG: Vay – Pozsgai, Stipsicz – Wehrs, Varga A. – Gőz, Szirányi B. – Garát – Sebők, HÁRI J. (1), ERDÉLY – Galló V. 1, Vas J., Bodó 1 – Nagy G. (1), Sarauer (1), Magosi B. – Kóger, Nagy K., Benk – Sofron. Szövetségi kapitány: Jarmo Tolvanen
NAGY BRITANNIA: BOWNS – D. Phillips, O'CONNOR 1 – Ehrhardt, RICHARDSON (1) – Lee, Swindlehurst – Sullivan – PERLINI, FARMER 1, Shields – Lachowicz, Betteridge, J. Phillips – DOWD 1, Hammond, Brooks (1) – Myers, Kirk, Ferrara – Davies. Szövetségi kapitány: Peter Russell
Gólok. 3:31: Bodó (Nagy G., Sarauer – emberelőny, 1–0). 41:53: Erdély (Hári J., 2–0). 50:55: Dowd (Brooks, Richardson, 2–1). 59:45: Farmer (2–2). Győztes lövés: O'Connor (2–3)

MESTERMÉRLEG

Peter Russell
a brit válogatott szövetségi kapitánya

„Hihetetlen, ami a csapatunkkal történt a legutóbbi években. A mérkőzés elején szenvedtünk, csak védekezni tudtunk. Utána igekeztünk minél többet lőni, káoszt teremteni a kapu előtt, és a fizikai játékot erőltetni, hiszen mi ebben vagyunk jók. Néha kell a szerencse a koronggal, a kapu előtt – nekünk most kijutott. Nagyszerű torna volt, kiváló csapatokkal játszottunk és az is kiderült, hogy mi is jók vagyunk. Szorosan alakultak a mérkőzések, nagyszerűen éreztük magunkat ebben a környezetben, elképesztően látványosan alakult a hét, nehéz is szavakba foglalnom, ami itt történt. Az életben bármi megtörténhet, néha az álmok is valóra válnak. Még belegondolni is hihetetlen, hogy mi vár majd ránk jövőre, az elit-világbajnokságon. Nem hiszem, hogy sokat változtatnánk a csapaton a következő évre, nincs is rá sok lehetőségünk. Akadnak, akik nyolcvan-kilencven bajnoki után érkeznek a hazai bajnokságból.”

JARMO TOLVANEN

– Mit lehet mondani egy ilyen mérkőzés, ilyen események után?

– Talán jobb is, ha nem mondok túl sokat, mert Nagy-Britannia nemcsak ezen a mérkőzésen, hanem az egész világbajnokságon remekelt. Engem nem lepett ez meg, de annál sokkal jobbak voltak a britek, mint bárki várhatta.

– Az egész világbajnokságot miként értékelné?

– Mint a mezőny összes tagja, a mi csapatunk is megjárt magasságokat és mélységeket is. Nekem, nekünk ez volt az első évünk együtt, ám nehéz most, ebben a pillanatban nekiállni az elemzésnek. Az viszont biztos, hogy ez a torna őrületes volt, ez, az, amaz is megtörtént. Az egész hét kezelésében és túlélésében pedig Nagy-Britannia volt a legjobb, amiért jár a gratuláció.

– Amikor a brit válogatott folyamatosan támadott a harmadik harmadban, nem kellett volna hamarabb időt kérni? – kérdezte az MTI.

– Egyáltalán nem értek egyet. Vezettünk, abszolút felesleges lett volna időt kérni akkor.

– A világbajnokság végével lejárt a szerződése: miként látja a saját jövőjét és miként a válogatottét, a magyar jégkorongét általában? – kérdeztük mi magunk. Sok fiatalunk jön felfelé, tehát elvben bizakodhatunk.

– Ezzel viszont egyetértek: sok fiatal töri az utat felfelé, azaz végre kezd javulni a merítési lehetőségünk. Egyértelműen fényes a magyar hoki jövője. Én viszont már öreg vagyok, szükségem van két-három hétre, amíg kifújom magam és értékelem a helyzetet, majd döntök a folytatásról.

ÖSSZEFOGLALÓ

Első napirendi pontként kezdjük azzal, hogy ezúttal kivételesen meg kell dicsérnünk az oly sok esetben – idióta honosítási szabályrendszer, olimpiai mizéria NHL-esek nélkül, stb. – joggal kritizálható nemzetközi szövetséget, az IIHF-et, hiszen immár egyértelműen látszik: jó döntés volt, amikor 2011-ben átalakították a világbajnoki rendszert, hogy kiegyenlítettebb legyen a mezőny a különböző szinteken – így a „másodosztályban", azaz a divízió 1/A-csoportban is.

Hogy ez sikerült, arra éppen az idei, budapesti világbajnokság adta a legékesebb bizonyságot, hiszen minden idők legizgalmasabb divízió 1/A-s vb-je volt a mostani: mindennél többet elmond, hogy az utolsó játéknapon, azaz 15 meccsből 12 után jóformán még semmit sem tudtunk, matematikailag a hatból öt válogatottnak ugyanúgy megvolt az esélye a kiesésre, mint a feljutásra...

Az első szombati meccset követően annyival lettünk okosabbak, hogy a kieső kiléte eldőlt, miután a kazahok 6–1-re lesimázták az ily módon végül 3 ponttal záró lengyeleket (szegények aligha gondolták volna ezt, amikor a második meccsükön megverték a szlovénokat), azaz ebből a szempontból megnyugodhattunk – búcsúzni már biztos nem fogunk.

Hogy a világelitbe jutásra még megmaradjon az esélyünk, ahhoz pedig az kellett, hogy az utolsó előtti összecsapáson Szlovénia ne győzzön rendes játékidőben Olaszország ellen – így eshetett meg, hogy a meccsen jelenlévő magyar szurkolók egy emberként skandálták az „Italia! Italia!" rigmust...

Sikerrel: ezen a totálisan elmebeteg vb-n már mit sem számítottak az esélyek, az olaszok ennek jegyében borzalmasan idegtépő mérkőzésen, hitchcocki végjátékban 4–3-ra legyőzték Szlovéniát, amivel az is eldőlt, hogy utóbbi óriási meglepetésre jövőre is a divízió 1/A-ban szerepel majd!

Az olaszok ezzel a saját kezünkbe adták a sorsunkat, a képlet innentől pofonegyszerű volt: a torna meglepetéscsapatát, a 9 ponttal álló újonc briteket rendes játékidőben kell legyőznünk a záró meccsen, és akkor pontazonosság mellett, de jobb egymás elleni eredménnyel feljutunk hazai közönség előtt (ellenkező esetben csodák csodájára az újonc mehetett fel a világelitbe, példátlan módon, egy év alatt két osztályt ugorva – hiszen a briteknek az egy pont is elegendő volt ehhez).

A divízió 1/B-ből tavaly feljutó Nagy-Britannia együttesét sokan nem vették komolyan a vb előtt, pedig a bajnokságuk kimondottan erős és színvonalas, jók a légiósaik és sok a szurkolójuk – s ezen a világbajnokságon markáns bizonyságát adták annak, hogy felnőttek ehhez a szinthez. Érdekes, „unortodox" hokit játszanak, sok-sok váratlan húzással, nem a sablonokra építenek, a védekezésük pedig kifejezetten zárt és fegyelmezett. Ehhez jön még a remek helyzetkihasználásuk és Ben Bowns kapus, aki talán a torna legjobbja volt a posztján.

Pokoli hangulatban kezdődött meg a mindenről döntő találkozó, a magyar szurkolók is érezték, élet-halál összecsapás ez. Ennek megfelelően kezdtünk, már a negyedik percben kihasználtunk egy emberfórt: nem az „első számú" előnyös sorunk, hanem Nagy Gergő kőkemény munkája után a vb-újonc Chris Bodó talált be, számszerű és egyben lélektani előnyhöz juttatva ezzel a mieinket (1–0).

Ha csak néhány pillanatra is, de ott volt természetesen a jégen a legutóbbi mérkőzést könyöksérülése miatt kihagyni kényszerülő Sofron István is, akinek ugyan akkora volt a könyöke, mint egy teniszlabda, és még a kezdés előtt is jegelte – na de majd pont erre a meccsre nem fog beöltözni...!

Így viszont az ütközésekben ezúttal értelemszerűen nem ő, hanem – kisebb, ám annál kellemesebb meglepetésre – Erdély Csanád jeleskedett elsősorban. A mieink harcosságát amúgy is ki kell emelni: egy brit fórban Gőz Balázs blokkolt önfeláldozó módon, de amikor kellett, mindenki más is gondolkodás nélkül vetette magát az érkező brit lövések útjába, és Vay Ádám is stabil lábakon állt.

A harmad végén aztán Bowns mentette meg a briteket a 2–0-s hátránytól: előbb Vas János „beleszúrásánál", majd a kipattanónál Sebők Balázs kísérleténél védett óriásit. Így minimális, de magyar előnnyel fordultunk a második harmadra – vagyis húsz perc után feljutásra álltunk!

 

A középső játékrészben aztán a kapusok játszották a főszerepet, Vay és Bowns is lehúzta a rolót: helyzetek adódtak, ám nem lehetett nekik gólt lőni, emberhátrányban is jól őrizték a kapujukat. Kétharmadnyi kiegyenlített játék után éppen csak egy paraszthajszállal, de jobbak voltunk: 22:21-en állt a kapura lövések aránya a javunkra, és őriztük az egyetlen gólos különbséget – nem nagy előny, azonban ha így jutunk fel, pont a kutyát nem érdekli...

Nagy magyar helyzettel indult a záró(nak remélt) harmad, egy Sebők, Erdély összjáték után utóbbi lőhetett, azonban a korong beragadt Bowns hóna alá, ahelyett, hogy átsunnyogott volna rajta. Viszont ami nem sikerült ekkor, sikerült egy perccel később: Hári János passza után Erdély Csanád ütőjén megpattanva végre már áthullott a pakk a kapus fölött – szerencsénk volt, de kit érdekel, a találatot videózás után megadták, Magyarország így 42 percnyi játék után 2–0-ra vezetett a feljutásért! Felrobbant az aréna, nyolcezer emberből szakadt ki a diadalüvöltés, úgy érezhettük, ilyen hangulatban nem lehet elbukni a feljutást.

El lehetett, méghozzá egészen hihetetlen módon... Mert nincs magyar jégkorongmeccs idegbaj nélkül – most sem volt.

A briteknek menniük kellett, mentek is, mint a meszes, s bár Vay sokáig tartotta magát és a csapatot, az 52. percben egy elképesztő, kapu előtti káosz után a pakk sokadszorra is a britek elé pattant, Robert Dowd pedig fordulásból rátette, bement – nyolccal a vége előtt, sajnos még bőven időben érkezett a brit szépítés. Megint lehetett izgulni: az ellenfelet iszonyatosan feltüzelte a találat, magyar kiállítás, életveszélyes brit helyzetek következtek. Mindenki tövig rágta a körmét, három és fél perccel a vége előtt meg mindenki egyként káromolta a játékvezetőt, aki szellemet láthatott Varga Arnold kiállítását megelőzően...

Hári mindenesetre nagyot alakított a hátrányban: becselezte magát két védő között a kapusig, majd miután gólhelyzetben akasztották hátulról, jogos büntetőlövést kapott. Sajnos kihagyta – Bowns védett megint a mamuttal –, és mint kiderült, ez megbosszulta magát.

Ráadásul a lehető legigazságtalanabb, legkegyetlenebb módon büntette meg az élet. A britek a végére lehozták a kapusukat, mi pedig bár többször is megszereztük a korongot a saját harmadunkban, ahelyett, hogy ész nélkül kivagdostuk volna a pakkot és legrosszabb esetben tilos felszabadításokkal „lepergettük" volna az órát, az istennek se tudtuk kiütni... Nem lehetett ülve maradni, mindenki talpon volt, egyrészt az izgalomtól, másrészt meg azért, hogy a feljutást ünnepelje, hiszen egyre csak peregtek le a másodpercek. Már csak 20 volt hátra, aztán már csak 18, aztán már csak 16 – aztán egyszer csak jött a hideg zuhany.

15.8 másodperccel – igen, tizenöt másodperccel! – a vége előtt megtörtént a rémálom: az egész vb-n parádézó Vay valahogy beejtett egy pakkot a lába között a kapuba, Nagy-Britannia ezzel jutott fel az elitbe – a hirtelen síri csendben, hitetlenkedve a fejét fogó magyar szurkolótábor előtt.

Ráadásul még le kellett játszani minden idők legérdektelenebb hosszabbítását, majd minden idők legérdektelenebb szétlövését – még egy utolsó tőrdöfés volt a magyar szívekbe, hogy végül ezt is behúzták a britek.

Eddig azt hittük, annál fájdalmasabb módon nem lehet feljutást elbukni, mint ahogy tettük azt 2011-ben, amikor az olaszok szintén az utolsó meccsen, a hosszabbításban ütöttek el minket tőle. Hát, lehet... Így ünneplés helyett megint végignézhettük két másik csapat földöntúli örömét: Nagy-Britannia történelmet írt, nemcsak hogy feljutott, de egyből megnyerte a divízió 1/A-t, amire ezelőtt még sosem volt példa – és mindennek a teteje, hogy Olaszország megint a Papp Lászlóban örülhetett, hiszen a britek őket vitték magukkal a világelitbe...


A CSOPORT VÉGEREDMÉNYE

MGYHGYHVVL-KGK P
1. Nagy-Britannia531116–15+111
2. Olaszország53215–11+49
3. Kazahsztán53218–10+89
4. MAGYARORSZÁG52129–14–57
5. Szlovénia52315–150 6
6. Lengyelország51411–19–83

 

PERCRŐL PERCRE

BÜNTETŐLÖVÉSEK

Vége a meccsnek, a britek kapták a két pontot, de ami a legfájóbb, hogy övék lett a feljutás is. 2–3
Hári
ezúttal sem tudta belőni a büntetőt. 1–2
Dowd
nem tudta elhúzni Vay mellett. 1–2
Sebők
sem tudta belőni... 1–2
Kirk
lapos lövését védte Vay. 1–2
Sarauer
lövését bottal védte a kapus. 1–2
O'Connor
is belőtte... 1–2
Bodó
nagyon pimaszul betette. 1–1
Farmer
kevert-kavart, és beemelte. 0–1
Erdély
lövése nem ment be.

HOSSZABBÍTÁS

65. perc: Vége a hosszabbításnak, jönnek a büntetőlövések.
65. perc:
A magyar szóló is kimaradt...
65. perc: Davies
hihetetlen helyzetéből megeresztett lövését kapta el Vay.
64. perc: Galló
lőhetett helyzetből, de nem tudott túljárni Bowns eszén.
63. perc: Vay
fantasztikus, két brit ziccert is védett.
63. perc: Hammond
került helyzetbe, majd Shields lőhetett, de Vay védett.
62. perc: Erdély
lépett ki szólóval, de nem lőtte be, mert Bowns lábbal védett.
62. perc:
Előbb Bodó, majd Vas lövése jött ki a védőkről.
61. perc: Hári
került helyzetbe, de nem tudta bekotorni a korongot.

61. perc: Elkezdődött a hosszabbítás.

Nehéz nyugodtnak maradni ezekben a percekben, hiszen olyan kevés hiányzott.

HARMADIK HARMAD

60. perc: Vége a rendes játékidőnek, jön a hosszabbítás, de ez bennünket nem vigasztal, a feljutás 15 másodpercen múlt... 2–2
60. perc: Galló
került helyzetbe, de nem sikerült belőni, mert Bowns nagyot védett. 7 másodperc van hátra.
60. perc: Magyar időkérés.
60. perc: 15 másodperc van hátra.
60. perc: GÓL. EGYENLÍTETTEK A BRITEK. EZ HIHETETLEN.
Nem tudtuk kiütni a korongot a harmadból, pedig megvolt a lehetőség, a britek lecsaptak rá, Farmer lövése pedig becsúszott. 2–2
60. perc:
A briteké lett a buli. Dowd lövése lejött a blokkról, de vissza hozzájuk. Aztán Brooks óriás helyzetét védte Vay.
60. perc:
Őrült, elképesztő izgalmak, a kapus már vissza sem jön. Kockáztatnak a britek.
60. perc: Brit időkérés.
60. perc:
57 másodperc van hátra.
59. perc: Kiegészültünk.
59. perc:
Felálltak, de elrontották, majd Magosi óriási lövése mellé szállt.
58. perc:
Maradtunk emberhátrányban.
58. perc: NINCS BENT!
Megcsinálta a cselt Hári, de Bowns lábbal védett.
58. perc: BÜNTETŐT KAPTUNK! Hári
lopott korongot, egyedül mehetett kapura, visszahúzták, büntető.
57. perc: Kiállítás nálunk...
Ez horror. Vargát küldték ki akadályozásért.
57. perc:
Végre sikerült kitennünk a korongot, Farmer azonnal visszaemelte, Vay megfogta.
57. perc:
Túlütés, nem tudtunk cserélni. Nehéz pillanatok a kapunk előtt.
56. perc: Dowd
lőtt éles szögből, de Vayról lepattant a pakk.
56. perc:
Ne feledjük, a briteknek jó a döntetlen is.
56. perc: Farmer
játszott O'Connorhoz, akinek a távoli lövése Vay kesztyűjében halt el.
55. perc: Galló
egyedül támadott, egy jó lövést eleresztett, Bowns fogta, de buli az angol harmadban.
55. perc:
Elképesztő küzdelem dúl a jégen, a britek hihetetlen erővel küzdenek.
54. perc:
Sikerült kiütni, és kiegészültünk.
54. perc: Perlini
veszélyes lövése jött ki Vayról. Nem adják olcsón azt a feljutást...
53. perc:
Hosszan passzolgattak, de sikerült kiütnünk a harmadból.
52. perc:
Most nagyon nyomnak a britek, O'Connor lövését blokkoltuk.
52. perc:
Emberelőnyben az angolok, Stipsicz fogta az ellenfelét.
52. perc:
Majdnem egyenlítettek is, de valahogy felszabadítottunk, majd Vay rátenyerelt több bravúr után is.
51. perc: GÓL. SZÉPÍTETTEK.
Sajnos ez nagyon érett, kétszer is bevetődtünk, de visszakerült hozzájuk, Dowd pedig a jobb alsóba lőtt. 2–1
51. perc: Farmer
lőtte el takarásból, de a kaput elkerülte ez a kísérlet, nem úgy Perliniét, csakhogy ezt kifogta Vay.
50. perc:
Újabb Vay-védés borzolja a britek idegeit, de ez legyen az ő bajuk.
49. perc:
Nagy brit lehetőségeket akasztott meg Vay.
48. perc: Kóger
remekül szerzett korongot, majd nagyot lőtt, Bowns pedig védett.
46. perc: Erdély
ugorhatott ki egyedül, élesen rálőtte, de Bowns nagyot védett.
46. perc: Lee
játszott jobbra Dowdnak, aki nagy lövést eresztett meg, de Vay biztosan fogta a korongot.
45. perc:
Letámadjuk a briteket, nem tudnak egyelőre kibontakozni.
45. perc: O'Connor
óriási cselekkel indult meg, de sikerült megállítanunk.
44. perc: Ehrhardt
lövése kijött Vayról, de sikerült eltakarítani onnan a korongot.
43. perc:
A lelátó népe tombol, de ez nem is kérdés. Kellett a gólhoz egy kis szerencse, de megérdemeltük.
42. perc: MEGADTÁK!
42. perc: Videóznak.
A britek szerint Erdély kézzel ütötte be. A visszajátszások alapján a válláról pattant be.
42. perc: GÓÓÓÓÓÓL! KETTŐVEL VEZETÜNK! A brit térfél jobb oldalán a sarokban küzdöttünk a korongért, majd Hári remek passzát Erdély továbbította a kapuba. 2–0
42. perc:
Óriási helyzetbe kerültek a britek, de nagy szerencsére Brooks lövés helyett passzolt.
41. perc:
HÚHA, mekkora helyzet volt, Erdély azonban közelről a kapus hasába lőtt.
41. perc: Bodó
szerzett korongot, de nem tudott végül lövőhelyzetbe jutni.
41. perc: Elkezdődött a harmadik harmad.

MÁSODIK HARMAD

40. perc: Vége a második harmadnak, továbbra is egy góllal vezetünk. 1–0
40. perc: Bowns
védett még egyet a végén.
40. perc: Kiegészültünk.
Ez jó védekezés volt, remek munka.
39. perc:
Nagy védelmi hiba után Myers került óriási gólhelyzetbe, de Vay kivédte, majd rátenyerelt a korongra.
39. perc: O'Connor
lövése lejött a blokkról, majd Vas János bevetődve kiütötte a korongot.
38. perc:
Most O'Connor nézelődött, de kicsúszott a korong a harmadunkból. Aztán brit túlütés.
38. perc: Pozsgai
rögtön kiütötte az első buli után a korongot.
38. perc: Kiállítás nálunk...
Ez nem hiányzott. Szabálytalan buli. Erdély ment ki.
37. perc: Bodó
óriási lövése kijött Bownsról, de felszabadítottak a britek.
36. perc:
Veszélyesek az utóbbi percekben a britek, kicsit nagyobb koncentráció kellene.
35. perc:
Három brit ment Vay kapujára, de kicsit túlkombinálták, így Vay megszerezte a korongot.
35. perc:
Letelt a brit emberhátrány.
34. perc: Sarauer
nagy lövését blokkolták, gyorsan indultak a britek, de Perlini előtt elcsúszott a korong.
33. perc:
Felálltunk, de rosszul passzoltunk, ezért kezdhettük újra az építkezést.
33. perc:
Újabb magyar emberelőny, mert hatan voltak a jégen a britek. Hammond üli le.
33. perc: Dowd
lövését tolta oldalra Vay.
32. perc: Sebők
indult meg a bal oldalon, Nagy Krisztiánhoz játszott, aki közelről nem tudta eltenni a kapus mellett.
31. perc: Magosi
lőtt megint, Bowns védett, letelt a britek hátránya.
30. perc:
Felálltunk végre, de Magosi lövése nem találta el a kaput.
30. perc: Vas János
küldte közelről kapura a korongot, kár, hogy Bowns védett.
29. perc:
Emberelőnybe kerültünk, mert Myers húzta vissza Erdélyt.
29. perc: Bodó
indult gyorsan, kapura is húzta, de Bowns védett. Kijött róla a korong, csakhogy a védők takarítottak.
29. perc: Hűha... Dowd
ezúttal is eleresztett egy sistergőset, Vay lábáról pattant ki a pályáról a korong.
28. perc:
Gyorsan indultak a britek, majd Dowd lövésére tenyerelt rá Vay.
28. perc:
Szerelőre lesz szükség, meg kell reparálni a kaput.
28. perc: Sebők
indult meg rettentő gyorsan, utolérte Brooks, a magyar elsodorta a kaput, buli.
28. perc: Lachowich
lőtt egyet középtávolról, egy védőnk botjáról pattant ki a korong a pályán kívülre.
27. perc: Kóger
küldte a korongot a kapu elé, Bowns ott volt, rátenyerelt a berobbanó Benk elől a korongra.
26. perc: Kirk
került ügyes cselek után helyzetbe, majd fonákkal húzta kapura, de Vayról nem jött ki a korong.
26. perc: Dowd
óriási szólót eresztett meg, de a döntő pillanatban elütött a korong fölött.
25. perc:
Óriási a küzdelem, leginkább a brit harmadban van a korong, de az ellenfél is gyakran veszélyeztet.
23. perc: Kóger
igen erős lövése kijött Bownsról, de nem érkezett magyar játékos.
23. perc:
Kölcsönös korongeladások után Brooks lőtt, de mellé.
22. perc:
Egy tilos felszabadítás után a magyar kapu elé került a buli.
21. perc: Stipsicz
nagy lövését védte ki Bowns. Nem lett volna rossz, ha beengedi...
21. perc: Elkezdődött a második harmad.

ELSŐ HARMAD

20. perc: Letelt az első játékrész, vezetünk a feljutásról döntő mérkőzésen. 1–0
19. perc: Lee
nagy lövése halt el Vay kesztyűjében.
19. perc: Lachowicz
kellemetlen lövése a magyar védők blokkjáról jött le.
17. perc:
Ez veszélyes volt... Shields fonákkal tette kapura éles szögből, de a korong nem csúszott át Vay lába között.
17. perc:
Megindultak a kapunk felé a britek, aztánMyers lövését kapta el Vay.
16. perc: Richardson
korcsolyázott el a kapunk mögött, majd fonákkal kapura húzta, csakhogy Vay ott volt.
16. perc: Wehrs
lövése éles szögből Bowns zsákmánya lett.
15. perc: Varga
passza felvágódott, jöhet az újabb buli a britek kapuja előtt.
15. perc: Vas
indult meg, középre játszott, de hiába érkezett nagyszerűen Sebők, Bowns hihetetlenül nagyot védett.
13. perc:
Beszorítottuk a briteket, Sarauer passzát Magosi lőtte el, de Bowns védett.
12. perc:
Kiegészült mindkét csapat.
11. perc: Galló
szólózott, de a lövését védte Bowns. Előtte a bíró megakasztott egy britet.
11. perc: Vay
fogott szépen egy brit lövést.
11. perc:
Páros kiállítás. Nagy Gergőt és O’Connort is kiküldték. Nagyot színészkedésért.
9. perc:
Rövid időre beszorultunk, de kicsúszott a korong a harmadunkból.
9. perc:
Túlütés a briteknél, ezekben a percekben is inkább a mi akaratunk érvényesül.
7. perc:
Kiegészültünk, Erdély közelről lőhetett, de kipattant a korong.
7. perc:
Kétszer is jó, önfeláldozó blokkot láthattunk, nincs már sok a kiállításból.
6. perc:
Kétszer is nagyot védett Vay, nagyon kellett!
5. perc: Lachowicz
óriási lövését védte Vay a fejével, majd Garátot küldték ki két percre.
5. perc: Vas
lövése vágódott le, majd Bowns tenyerelt rá a korongra.
4. perc: GÓÓÓÓÓL! VEZETÜNK!
Nem bírták ki a nyomást a britek, Sarauer lőtte rá, Nagy Gergő belebökött, az egyedül maradt Bodó pedig fonákkal betette a kapuba. 1–0
4. perc: Hári
került lövőhelyzetbe, de nagy helyzetben mellé lőtt.
3. perc: Felálltunk, de elvesztettük a korongot, kettő az egyben támadhattak a britek, de elrontották.
2. perc:
Magosi ment el a bal oldalon, már közel járt a kapushoz, amikor Swindlehurst odacsapott neki bottal. Két perc emberelőny.
1. perc: Telt ház előtt, óriási buzdításra estek neki a magyarok a briteknek.
1. perc: Elkezdődött a mérkőzés, a magyar válogatott tiszta pirosban, a brit fehér-kékben játszik.

A meccs előtt teljesen egyszerűvé vált a képlet. A magyar válogatott már biztosan nem eshet ki, viszont feljut, ha a rendes játékidőben legyőzi a csoport meglepetéscsapatát, Nagy-Britanniát. Tartsanak velünk, drukkoljanak a magyar csapatnak, szóljanak hozzá, kommentálják az eseményeket!


 

A MÉRKŐZÉSEK
1. FORDULÓ
Április 22., vasárnap
Nagy-Britannia–Szlovénia3–1
MAGYARORSZÁG–Kazahsztán0–3
Lengyelország–Olaszország1–3
2. FORDULÓ
Április 23., hétfő
Szlovénia–Lengyelország2–4
Olaszország–MAGYARORSZÁG2–3
Április 24., kedd
Kazahsztán–Nagy-Britannia 6–1
3. FORDULÓ
Április 25., szerda
Olaszország–Kazahsztán3–0
Nagy-Britannia–Lengyelország5–3
Szlovénia–MAGYARORSZÁG4–1
4. FORDULÓ
Április 26., csütörtök
Lengyelország–MAGYARORSZÁG2–3
Április 27., péntek
Kazahsztán–Szlovénia3–5
Olaszország–Nagy-Britannia3–4
5. FORDULÓ
Április 28., szombat
Kazahsztán–Lengyelország6–1
Szlovénia–Olaszország3–4
MAGYARORSZÁG–Nagy-Britannia2–3 – szétlövéssel
FELJUTOTT: Nagy-Britannia és Olaszország
KIESETT: Lengyelország

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik