Jégkorong MK: a Volán pocsék kezdés után nyert a Miskolc ellen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.30. 19:48
A Sapa Fehérvár AV19 férfi jégkorongcsapata 5–2-es győzelmet aratott a Miskolci Jegesmedvék ellen a Magyar Kupa négyes döntőjének záró mérkőzésén, ezzel megszerezte a második helyet. A kupát már szombati győzelmével elhódító DAB.Docler az utolsó napon kikapott 2–1-re a Ferencvárostól.

A Dunaújváros elleni csúfos kudarc után büntetést kapó fehérváriak az első harmadban nagyon beragadtak és kétgólos hátrányba kerültek. A kiállításözönt hozó játékrészben (Naglich és Popovics végleges fegyelmit is kapott, összesen a végén 90 percnyi büntetést szedett össze a két csapat) a 7. percben Jordan Benett Knox góljával került előnybe a Miskolc, majd Tóth Adrián emberhátrányban megduplázta a fórt a 11. percben.büntetést kapó fehérváriak az első harmadban nagyon beragadtak és kétgólos hátrányba kerültek. A kiállításözönt hozó játékrészben (Naglich és Popovics végleges fegyelmit is kapott, összesen a végén 90 percnyi büntetést szedett össze a két csapat) a 7. percben Jordan Benett Knox góljával került előnybe a Miskolc, majd Tóth Adrián emberhátrányban megduplázta a fórt a 11. percben.

A Volánnak a Miskolc ellen meg kellett küzdeni a sikerért 
(Fotó: Miskolci JJSE)
A Volánnak a Miskolc ellen meg kellett küzdeni a sikerért (Fotó: Miskolci JJSE)

A fehérváriak aligha tették ki az ablakba azt, amit a szünetben kaptak, és össze is szedték magukat: a 30. és a 39. perc között négy gólt szerezve (Szirányi Bence, Frank Banham, emberelőnyből Kovács Csaba, majd Colton Yellow Horn köszönt be) eldöntötték a mérkőzést. A végeredményt a 45. percben a második gólját megszerző Banham állította be.

A nap első mérkőzésén a Dab.Docler meglepő vereséget szenvedett a Ferencvárostól, igaz, szombati diadala után már nem feltétlenül játszott nagyon motiváltan. A kupagyőztes újvárosiak Somogyi Balázs góljával megszerezték a vezetést a második harmadban, ám a játékrész végén Németh Péter emberelőnyből egyenlített, majd Dusán Sijka fordított.

FÉRFI JÉGKORONG MAGYAR KUPA, NÉGYES DÖNTŐ, 3. FORDULÓ

FERENCVÁROS BUDAPEST ESMTK–DAB.DOCLER 2–1 (0–0, 1–1, 1–0)
Miskolc, 150 néző. V: Németh M., Halassy, Pálkövi, Soltész
FTC: MERAVY – Győri, Lindquist – Gibbs Sjödin, Pál, Dancsfalvi; Eriksson, Mestyán – Kiss G. (1), Potila (1), SIJKA 1 (1); Lencsés (1), Berta – Feil, Németh P. 1, Vaszjunyin; Wéber, Géczi, Papp Cs. Edző: Dobos Tamás
DAB: KISS T. – Lindgren, Huba – Peterdi, Szappanos, Ladányi; Hruby G., Hüffner – Azari, Galanisz, Kiss Á.; Erdélyi T. – Somogyi 1, Gröschl, Pavuk (1); Szabados, Papp V. (1), Léránt. Edző: Stephan Lundh
Kiállítások: 2, ill. 10 perc
MESTERMÉRLEG
Dobos Tamás: Jó meccs volt, úgy érzem, két motivált csapat oda-vissza játéka élvezetes küzdelmet hozott. Fegyelmezetten védekeztünk, és rengeteg helyzetet sikerült kialakítanunk. Örülök a győzelemnek.
Stephan Lundh: – Nem volt jó mérkőzés, de nehéz is úgy koncentrálni, ha már tudod, hogy kupagyőztes vagy... Néhány játékosomon kijött a fáradtság is, és ez meglátszott ezen a tét nélküli meccsen.

MISKOLCI JEGESMEDVÉK–SAPA FEHÉRVÁR AV 19 2–5 (2–0, 0–4, 0–1)
Miskolc, 775 néző. V: Varjú, Haszonits, Juhász, Vas Mátyás
MISKOLC: GYENES – Boyle, De Bruyn – KNOX 1, Miskolczi, Hafner; Durco, Vojtkó – Roczanov, Dubek (1), Rafaj; Láda B. (1), Hegyi Á. – Hajós, Popovics, TÓTH A. 1; Ritó, Budai R. Edző: Bob Dever
FEHÉRVÁR: BÁLIZS – Sertich (1), Kiss D. (1), – Naglich, YELLOW HORN 1 (2), BANHAM 2 (1); SZIRÁNYI B. 1, Jackman (1) – KOVÁCS CS. 1 (2), Nemes, Németh A.; Hetényi P., Varga A. (1) – Sárpátki, Kocsis, Benk; Pozsgai, Orbán – Tóth G., Magosi. Edző: Marty Raymond
Kiállítások: 16 perc+10 perc fegyelmi (Dubek)+végleges fegyelmi (Popovics), ill. 14 perc+végleges fegyelmi (Naglich)
MESTERMÉRLEG
Bob Dever:
– Az első harmadban fantasztikusan játszottunk, a másodikban viszont lelassultunk és túl sok helyet hagytunk az ellenfélnek. Ettől függetlenül nincs szégyenkeznivalónk, hiszen rengeteg helyzetet dolgoztunk ki és remek meccset játszottunk egy nagyon erős csapat ellen. Büszke vagyok a csapatomra az egész hétvégi teljesítménye miatt.
Marty Raymond: – Az első harmadban kapkodó volt a játékunk, a másodikban azonban feljavultunk, és négy gólt ütve eldöntöttük a meccset. Hat juniorkorú játékos volt a keretben, akik megmutatták, lehet rájuk számítani – rájuk külön büszke vagyok.

KÜLÖNDÍJAK

A négyes döntő legjobb...

...kapusa:
Sevela Péter (Dab.Docler)

...hátvédje: Varga Arnold (Sapa Fehérvár AV 19)

...csatára: Hajós Roland (Miskolci Jegesmedvék)

A VÉGEREDMÉNY
Kupagyőztes: Dab. Docler
6 pont, 2. Fehérvár 6, 3. Miskolc 3, 4. FTC-ESMTK 3. (Azonos pontszám esetén egymás elleni eredmény döntött.)

JÉGKORONG, BORSODI MAGYAR KUPA
NÉGYES DÖNTŐ
1. FORDULÓ
Dab.Docler–Sapa Fehérvár AV194–1
Miskolci Jegesmedvék–Ferencváros-ESMTK
4–3
2. FORDULÓ
Miskolci Jegesmedvék–Dab.Docler1–4
Sapa Fehérvár AV19–Ferencváros-ESMTK
8–1
3. FORDULÓ
Ferencváros-ESMTK–Dab.Docler
2–1
Miskolci Jegesmedvék–Sapa Fehérvár AV19 2–5
SELEJTEZŐ
Vasas SC–Debreceni HK 1–3 (1–1, 0–1, 0–1)
Vasas SC–UTE 1–9 (0–3, 0–5, 1–1)
Vasas SC–FTC-ESMTK 0–8 (0–3, 0–0, 0–5)
Debreceni HK–UTE 2–5 (1–2, 0–2, 1–1)
FTC-ESMTK–Dab.Docler 2–5 (1–2, 1–3, 0–0)
UTE–FTC-ESMTK 3–4 (0–0, 1–2, 2–2)
Debreceni HK–FTC-ESMTK 4–9 (0–4, 4–3, 0–2)
Vasas SC–Dab.Docler 0–8 (0–1, 0–4, 0–3)
UTE–Dab.Docler 1–4 (1–1, 0–1, 0–2)
Debreceni HK–Dab.Docler 1–2 (0–1, 0–1, 1–0)

A selejtező végeredménye: 1. Dab.Docler 12 pont, 2. FTC-ESMTK 9 (a két együttes bejutott a négyes döntőbe), 3. UTE 6, 4. Debreceni HK 3, 5. Vasas SC 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik