Jégkorong MK: újabb sikerével kupagyőztes a Dab.Docler

Vágólapra másolva!
2014.03.29. 20:40
null
A Dab.Docler két forduló után bebiztosította aranyérmét (Fotó: Jezoviczki Máté)
A férfi jégkorong Magyar Kupa négyes döntőjének 2. fordulójában a Dab.Docler 4–1-re legyőzte a Miskolci Jegesmedvéket, így az utolsó forduló eredményétől függetlenül megszerezte az aranyérmet.

 

DUNAÚJVÁROS–MISKOLC

A dunaújvárosiak a Volán felett aratott sikernek köszönhetően azzal a tudattal várták a Miskolc elleni mérkőzést, hogy ha legyőzik a Ferencvárost tegnap nagy csatában legyőző Jegesmedvéket, kupagyőztesként zárnak.

Az Acélbikák a 12. percben Peterdi Imre góljával meg is szerezték a vezetést, de két minutummal később már 1–1 volt az állás Hajós Roland találatának köszönhetően.

A második harmad elején gyorsan döntésre akarta vinni a dolgot a Dab.Docler, előbb Erdélyi Tamás, majd Papp Viktor is eredményes volt, így a 26. percben 3–1-re vezetett.

A záró felvonásban ráadásul a válogatott bő keretéből kihagyott Ladányi Balázs második gólpassza után Szappanos Dávid is betalált, így az Acélbikák második meccsüket is 4–1-re nyerték meg, így a Ferencváros elleni vasárnapi mérkőzés eredményétől függetlenül megnyerték a Magyar Kupát.

FEHÉRVÁR–FERENCVÁROS

Andrew Sarauer kétszer is bevette a Ferencváros kapuját (Fotó: Jezoviczki Máté)
Andrew Sarauer kétszer is bevette a Ferencváros kapuját (Fotó: Jezoviczki Máté)

A fehérváriak pénteken meglepetésre kikaptak a Dab.Doclertől, amelynek következtében március hónapra a csapat összes játékosa és edzője 20 százalékos fizetésmegvonásban részesült.

A tegnap a Miskolc ellen nagy csatában 4–3-ra alulmaradó Ferencváros ellen aztán alaposan bekezdett a Volán, az első gólra a 7. percig kellett várni, de Tóth Gergő találata után nem sokkal Colton Yellow Horn is eredményes volt, a harmad derekán pedig Szirányi Bence is feliratkozott társaihoz.

A második játékrészben 7:22-ig bírta a Ferencváros a fehérvári nyomást, öt és fél perc alatt ezt követően azonban Varga Arnold, Andrew Sarauer és Sárpátki Tamás Róbert is eredményesnek bizonyult, így már kiütésessé vált a különbség (6–0).

A záró felvonás első percében megszületett a zöld-fehérek becsületgólja Dusán Sijka révén, de három perccel később így is hét volt közte, miután Sárpátki és Sarauer is duplázni tudott (8–1). Újabb gól már nem esett, a fehérváriak így is alapos zakót mértek a Ferencvárosra.

JÉGKORONG MAGYAR KUPA
2. FORDULÓ

MISKOLCI JEGESMEDVÉK–DAB.DOCLER 1–4 (1–1, 0–2, 1–1)
Miskolci Jégcsarnok, 700
néző. V: Kincses, Gangel, Soós, Kormos
DAB: Kalnins – Lindgren, Huba, Peterdi 1, Szappanos 1 (1), Ladányi (2) – Nagy R., Erdélyi 1, Azari, Galanisz, Kiss Á. – Hruby G., Hüffner, Somogyi, Gröschl (1), Pavuk (1) – Sabados (1), Papp V. 1, Léránt. Edző: Stephan Lundh
MISKOLC: Duschek – Boyle, De Bruyn, Knox, Miskolczi, Faith – Durco, Vojtkó, Roczanov, Dubek, Rafaj – Láda B., Hegyi Á., Hajós 1, Popovics (1), Tóth A. (1) – Ritó, Budai, Fliszár. Edző: Bob Dever
Kiállítások: 6 perc, ill. 10 perc
MESTERMÉRLEG
Bob Dever:
– Az első harmadban kimondottan jól játszottunk. Aztán viszont előjött az, ami egy ideje mindig szokott: egész egyszerűen nem tudjuk beütni a helyzeteinket. Állandóan ez van: kialakítunk egy csomó helyzetet, de nem tudunk velük élni, így meg nem lehet meccset nyerni.
Stephan Lundh: – Mindkét nap fantasztikusan jégkorongoztunk. Az első harmadban nem volt sok helyzetünk, de okosan játszottunk, utána pedig már nem engedtük ki a győzelmet. Összességében elégedett vagyok a szezonnal, hiszen magyar bajnokok lettünk, kupagyőztesek, és a Kontinentális Kupában is remekül helytálltunk!

SAPA FEHÉRVÁR AV 19–FERENCVÁROS BUDAPEST ESMTK 8–1 (3–0, 3–0, 2–1)
Miskolci Jégcsarnok, 300
néző. V: Nagy A., Haszonits, Ozsváth, Kis-Király
VOLÁN: Rajna – Sertich, Kiss D., Naglich (2), YELLOW HORN 1 (2), SARAUER 2 (2) –
Szirányi B. 1, Jackman, Nemes, Kovács, Németh A. (1) – Hetényi P. (1), VARGA 1 (1), Benk, Vincze (1), SÁRPÁTKI 2 – Pozsgai (1), Orbán, Kocsis (2), Tóth G. 1, Magosi. Edző: Marty Raymond
FTC: Budai K. – Eriksson (1), Mestyán, OJANEN, Potila, SIJKA 1 – Győri, Lindquist, Gibbs Sjödin, Pál, Dancsfalvi – Lencsés, Géczi, Németh P., Kiss G., Berta – Wéber, Feil, Vaszjunyin, Papp Cs. Edző: Dobos Tamás
Kiállítások: 6 perc, ill. 10 perc
MESTERMÉRLEG
Marty Raymond:
– A pénteki mérkőzést követően megmondtam a csapatomnak, hogy ez a játék egyszerűen elfogadhatatlan. Úgy tűnik, megértették, és ezen a meccsen már sokkal jobban játszottunk.
Dobos Tamás: – Az első harmadban meglepett minket a Volán, sokkal gyorsabban játszott, mint amihez mi hozzászoktunk. Ettől függetlenül nem játszottunk rosszul, a játék képével elégedett vagyok, de olyan alapvető hibákat követtünk el, amelyeket egy ilyen szintű csapat azonnal megtorol.

JÉGKORONG, BORSODI MAGYAR KUPA
NÉGYES DÖNTŐ
1. FORDULÓ
Dab.Docler–Sapa Fehérvár AV 194–1
Miskolci Jegesmedvék–Ferencváros-ESMTK
4–3
2. FORDULÓ
Miskolci Jegesmedvék–Dab.Docler1–4
Sapa Fehérvár AV 19–Ferencváros-ESMTK
8–1
3. FORDULÓ
Ferencváros-ESMTK–Dab.Docler
13.30
Miskolci Jegesmedvék–Sapa Fehérvár AV 19 17.00
SELEJTEZŐ
Vasas SC–Debreceni HK 1–3 (1–1, 0–1, 0–1)
Vasas SC–UTE 1–9 (0–3, 0–5, 1–1)
Vasas SC–FTC-ESMTK 0–8 (0–3, 0–0, 0–5)
Debreceni HK–UTE 2–5 (1–2, 0–2, 1–1)
FTC-ESMTK–Dab.Docler 2–5 (1–2, 1–3, 0–0)
UTE–FTC-ESMTK 3–4 (0–0, 1–2, 2–2)
Debreceni HK–FTC-ESMTK 4–9 (0–4, 4–3, 0–2)
Vasas SC–Dab.Docler 0–8 (0–1, 0–4, 0–3)
UTE–Dab.Docler 1–4 (1–1, 0–1, 0–2)
Debreceni HK–Dab.Docler 1–2 (0–1, 0–1, 1–0)

A selejtező végeredménye: 1. Dab.Docler 12 pont, 2. FTC-ESMTK 9 (a két együttes bejutott a nlgyes döntőbe), 3. UTE 6, 4. Debreceni HK 3, 5. Vasas SC 0.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik