Vendégként kapott ki az FTC és az Újpest

Vágólapra másolva!
2012.09.07. 22:14
null
Gyors gólokkal sokkolta a Miskolc a vendégeket, akik számára nem is volt visszaút (Fotó: Jezoviczki Máté)
Címkék
A jégkorong Mol Liga 2012–2013-as idényének nyitányán az Újpest kikapott Brassóban, az FTC-ESMTK pedig Miskolcon. Az újonc Nové Zámky viszont nagyszerűen mutatkozott be, hiszen a sorozatban évek óta meghatározó alakulatnak számító Csíkszereda vendégeként tudott nyerni.

 

Miskolc–FTC-ESMTK

A miskolciak a 12. perc elejére már háromgólos előnyt szereztek maguknak, majd ferencvárosi szépítést követően a második felvonás végén újabb duplát helyeztek el Jozef Racko ketrecébe. Bár a ferencvárosi Gergely Csaba emberhátrányból is gólt lőtt, mindez csak a szépítéshez volt elég.

Brasov–Újpest

Sommer Tamás 56. mp-ben szerzett góljával az Újpest a 31. perc végéig vezetett, de a brassóiak még a második harmad vége előtt fordítottak, majd a záró felvonás elején már kétgólos előnyre tettek szert. Az Újpest Németh Péter góljával felzárkózott egygólos különbségre, de a hajrában a vendéglátók bebiztosították a sikerüket.

Csíkszereda–Nové Zámky

A csíkszeredaiak az első, majd a második harmad elején is vezetéshez jutottak, de az érsekújváriak mindkétszer tíz perc leforgása alatt egyenlítettek, majd a második harmad vége előtt a később győztesnek bizonyuló találatot is megszerezték.

JÉGKORONG, MOL LIGA ALAPSZAKASZ
MISKOLCI JEGESMEDVÉK–FERENCVÁROS-ESMTK 5–2 (3–1, 2–0, 0–1)
Miskolc, 1400 néző. V: Babic, Németh M., Nagy A.
MISKOLC: BUDAI K. – Hegyi Á. (1), Atkinson, Czuba (1), Fodor Sz. 1, Nagy G. (1) – Szirányi B., Láda B., SALUGA 2 (1), DUBEK 1, RAFAJ (3) – Orosz, Gőz, POPOVICS 1, Szilágyi (1), Wéber (1) – Budai R., Túróczy, Miskolczi, Ritó. Edző: Tim Kehler
FTC-ESMTK: Racko – Hoffmann, H. Rajnoha, Pilcsik, Németh Á., Gergely Cs. 1 – Erdélyi T., Győri, Borbás, Dancsfalvi, Horváth D. – Bontovics (1), Revák, Hegyi Á. Z. (1), SCHELLIN 1, Feil – Géczi, Lencsés, Berta, Léránt, Roczanov. Edző: Dobos Tamás
Kiállítások: 18+10 perc fegyelmi (Nagy G.), ill. 20 perc+10 perc fegyelmi (Pilcsik, Gergely Cs.)
MESTERMÉRLEG
Tim Kehler: – Jó teljesítményt nyújtottunk, jól kezdtük a bajnokságot, ami örömmel tölt el. Máris készülünk a Dunaújváros elleni vasárnapi összecsapásra.
CORONA BRASSÓ (romániai)–ÚJPEST 4–2 (0–1, 2–0, 2–1)
Brassó, 700 néző. V: Iliescu, Trandafir, Butucel (mindhárom román)
BRASSÓ: Polc – Wehrs (1), Nagy Cs., RAWLIK 1 (1), BONAR (3), Zsók 1 – Laczkó A. 1, Hietamäki (1), Borsos, Antal Zs. 1, Virág Cs. (1) – Mastaleriu, János (1), Fodor Csanád, Péter R., Imecs – Lőrincz, Basilidesz, Bálint. Edző: Kjell G. Lindqvist
ÚJPEST: Hajek – Bereczki, Maklári, Dömötör, Meretei M., Pichler – Sommer 1, Zalavári, Jankovics, Reiter, Kovács V. (1) – Vecaj, Dorner, Virág Csaba (1), Németh P. 1, Farkas L. – Garbacz, Szirányi D., Kukucska, Frajka. Edző: Ancsin János
Kiállítások: 12, ill. 8 perc
MESTERMÉRLEG
Kjell G. Lindqvist: – Három nagyon fontos pontot szereztünk. Az elején kicsit lámpalázasnak éreztem az új játékosokat, de így is rengeteg helyzetet alakított ki a csapat. Végül azért lőttünk „csak” négy gólt, mert az Újpest kapusa remekül védett.
Ancsin János: – Elégedett vagyok a fiúk teljesítményével, főleg hogy a játékosok háromnegyede most először tétmeccsen a csapatban. Az előző két idényben az összes ellenfél kötelezően legyőzendő ellenfélként számolt velünk, az a cél, hogy ez változzon.
HSC CSÍKSZEREDA (romániai)–NZ ICE TIGERS (szlovákiai) 2–3 (1–1, 1–2, 0–0)
Csíkszereda, 800 néző. V: Gergely L., Csata, Máthé (mindhárom romániai)
Gólok: Molnár Zs., Novák, ill. Barcák, Uhnák, Ruzicka
Kiállítások: 8, ill. 8 perc
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik