Pittsburghi kiütés: a Flyers megsemmisítésével döntőben a Pens!

Vágólapra másolva!
2008.05.19. 00:08
A Philadelphia Flyers előtt a Dallas Stars példája lebeghetett: a texasiak 3–0-ról 3–2-re mentették a nyugati főcsoportdöntőt. Nos, a Philly példát ugyan vehetett a Dallasról, de követnie azt már nem sikerült: a Pittsburgh Penguins ugyanis valósággal megsemmisítette őket a Mellon Arenában, és bejutott a nagydöntőbe!
Foró: Reuters
Foró: Reuters

A „pingvinek” azzal nyitottak, hogy Ryan Malone révén tizenkét másodperc alatt kihasználták Mike Knuble kiállítását, majd az első gól szerzője előkészített, Jevgenyij Malkin pedig a kapu mögül visszakanyarodva szemfüles gólt kotort.

Az előnyt a második harmadban Marian Hossa növelte háromra, majd ismét jött a parádézó Malone, 4–0-nál pedig joggal énekelhetett viszlátot a pittsburghi aréna népe a pennsylvaniai riválisoknak, hisz innen már nem volt, nem lehetett visszaút.

Jordan Staal a harmad vége előtt ötre növelte az előnyt (no meg a Flyers nyomorúságát), Pascal Dupuis meg hozzátette az ipari méretű termeléshez a hatodikat is az utolsó játékrész elején. Alighanem Martin Bironnak, a Philly kapusának ekkor lett teljességgel elege a főcsoport-elődöntőből…

A parádés játékot nyújtó Pittsburgh Penguins végül 6–0-val döngölte a jégbe a Philadelphiát, így a pennsylvaniai derbit 4–1-el nyerte a Pens, és bejutott az NHL nagydöntőjébe.

Utoljára 1992-ben járt fináléban a Penguins, bizonyos Mario Lemieux és Jaromir Jagr vezérletével. Akkor megnyerték.

Most még csak az ellenfelüket várják…

NHL, RÁJÁTSZÁS

KELETI FŐCSOPORT, DÖNTŐ
Pittsburgh Penguins–Philadelphia Flyers 6–0
A Penguins 4–1-gyel nyerte a párharcot, és bejutott a Stanley Kupa döntőjébe, ahol a Detroit vagy a Dallas lesz ellenfele
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik