Légiósok: Gazdag tovább javította rekordját, megint gólt szerzett

Vágólapra másolva!
2022.09.04. 06:52
null
Gazdag Dániel tovább írja a klubrekordot és már 18 gólnál jár Philadelphiában (Fotó: Getty Images)
Tovább írja a héten felállított klubrekordját és már 18 találatnál jár az amerikai profi labdarúgó-bajnokság (MLS) alapszakaszában a magyar válogatott támadó, Gazdag Dániel. A Philadelphia Union légiósa csapata második gólját szerezte a New York Red Bulls vendégeként 2–0-ra megnyert mérkőzésen.

A Philadelphia már az előző fordulóban elért győzelmével, öt fordulóval az alapszakasz vége előtt biztossá tette a rájátszásba jutását. A Gazdag Dánielt is soraiban tudó keleti listavezető Unionra azonban a New York Red Bulls otthonában igazi rangadó várt, hiszen a házigazdák a tabella harmadik helyén álltak a forduló előtt.

Az első félidő kiegyenlített játéka után a második játékrész elején született a mérkőzés első gólja, amikor a 48. percben egy szép kiugratás után a dán Mikael Uhre szépen passzolt a hosszúba, megszerezve ezzel a vezetést a Philadelphiának.

A Union a folytatásban is támadásban maradt. A 75. percben pedig a hazaiak térfelén megszerzett labda után Gazdag Dániel kapta meg azt remekül a társaktól, s 12 méterről, ballal kilőtte a kapu bal alsó sarkát, megszerezve ezzel alapszakaszbeli 18. találatát az idényben, ami új csúcs azok után, hogy a magyar válogatott támadó hét közben döntötte meg a klubrekordot.

GAZDAG DÁNIEL GÓLJA 1.20-TÓL!


A Philadelphia pedig Gazdag góljával állította be a 2–0-s vendégsikert és sorozatban negyedik győzelmét aratta, ráadásul ezt 18–1-es gólkülönbséggel tette, ami új csúcs az MLS történetében, míg a meccset emberhátrányban befejező New York Red Bulls továbbra is harmadik a Keleti konferenciában.

EGYESÜLT ÁLLAMOK
MLS, ALAPSZAKASZ
New York Red Bulls–Philadelphia Union 0–2

Philadelphia Union: Gazdag Dániel végig a pályán volt, ő szerezte csapata második gólját a 75. percben

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik