Eb 2016: „A magyarok ellen nem mutattuk meg, tudunk focizni”

Vágólapra másolva!
2016.06.20. 13:03
null
A portugálok ellen gólt szerző Birkir Bjarnason (fehérben) szerint az osztrákok ellen változtathatnak filozófiájukon az izlandiak (Fotó: Action Images)
Hétfő délelőtt sajtótájékoztatót tartott a mieinkkel 1–1-es döntetlent játszó izlandi válogatott. A szigetországi nemzeti csapat részéről az egyik középhátvéd, Ragnar Sigurdsson és a társkapitány, Heimir Hallgrímsson állt az újságírók rendelkezésére.

„A saját kezünkben van a sorsunk, jelen pillanatban nagyon boldogak vagyunk. Ha az Európa-bajnokság előtt valaki azt mondja, hogy két forduló után így állunk, örömmel elfogadtuk volna. A helyzetünk kedvező, a nap segít az embereknek begyógyítani a sebeket. Látva, hogy a játékosok milyen hangulatban ébredtek ma fel, úgy tűnik, minden rendben” – mondta Heimri Hallgrímsson, az izlandi válogatott egyik szövetségi kapitánya.

Az FK Krasznodar 58-szoros válogatott középhátvédjét, Ragnar Sigurdssont arról faggatták, hogy a mieinktől a hajrában kapott gól rányomhatja-e a bélyegét az osztrákok elleni mérkőzésre.

„Nem aggódom emiatt. Láthatták, hogy a horvátokkal szemben elveszített világbajnoki pótselejtező után is talpra álltunk, és sikerrel vettük az Eb-selejtezőket. Nem kell minket félteni…” – mondta a 30 esztendős védő.

„Nagyon bosszantó három perccel a lefújás előtt gólt kapni – adott hangot csalódottságának az ESPN-nek nyilatkozó Birkir Bjarnason. – Nyolcvanhét percen keresztül sziklaszilárdan védekeztünk, de aztán kihagyott a figyelmünk, és a magyarok egyből betaláltak. Összességében jó meccset játszottunk – nem támadásban, hanem védekezésben.”

„Jobban kell játszanunk, ha szeretnénk legyőzni az osztrákokat. Korábban már bebizonyítottuk, hogy tudunk futballozni, de a magyarok ellen nem mutattuk meg. Változtatnunk kell a játékunkon a következő mérkőzésen. Tisztában vagyunk vele, muszáj futballoznunk” – tette hozzá a Basel középpályása.

Ha az izlandiak szerdán megverik az osztrákokat, akkor a magyar válogatott Portugália elleni meccsétől függetlenül bejutnak a legjobb 16 közé.

AZ F-CSOPORT ÁLLÁSA
1. MAGYARORSZÁG 2 1 1 3–1 +2 4
2. Izland 2 2 2–2 0 2
3. Portugália 2 2 1–1 0 2
4. Ausztria 2 1 1 0–2 –2 1
EB 2016
AZ F-CSOPORT PROGRAMJA
Június 14.18.00Ausztria–MAGYARORSZÁG 0–2 (Szalai Á., Stieber Z.)
Június 14.21.00Portugália–Izland 1–1 (Nani, ill. B. Bjarnason)
Június 18.18.00Izland–MAGYARORSZÁG 1–1 (G. Sigurdsson – 11-esből, ill. Saevarsson – öngól)
Június 18.21.00Portugália–Ausztria 0–0
Június 22.18.00Izland–AusztriaSaint-Denis, Stade de France
Június 22.18.00MAGYARORSZÁG–PortugáliaLyon, Stade des Lumieres

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik