Tovább szenved Ronaldo, most sem nyertek a portugálok

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.06.18. 20:50
null
Tovább szenved Cristiano Ronaldo, most sem nyertek a portugálok (Fotó: AFP)
A portugál labdarúgó-válogatott Izland után Ausztriával sem bírt a franciaországi Európa-bajnokság F-csoportjának második fordulójában, így a csoportot továbbra is a négy pontot gyűjtő magyar válogatott vezeti.

 

 

LABDARÚGÓ EURÓPA-BAJNOKSÁG
F-CSOPORT, 2. FORDULÓ
Portugália–Ausztria 0–0
Párizs, Parc des Princes, 44 291 néző. Vezette: Rizzoli (olasz)
PORTUGÁLIA: Rui Patrício – Vierinha, R. Carvalho, Pepe, Guerreiro – Moutinho, W. Carvalho, André Gomes (Éder, 83.) – Nani (Rafa Silva, 89.), C. Ronaldo, Quaresma (Joao Mário, 71.). Szövetségi kapitány: Fernando Santos
AUSZTRIA: Almer – Klein, Hinteregger, Prödl, Fuchs – Baumgartlinger, Alaba (Schöpf, 65.) – Harnik, Ilsanker (Wimmer, 87.), Arnautovic – Sabitzer (Hinterseer, 85.). Szövetségi kapitány: Marcel Koller

A MÉRKŐZÉSRŐL BŐVEBBEN ITT OLVASHAT!

KORÁBBAN
IZLAND–MAGYARORSZÁG 1–1

AZ F-CSOPORT ÁLLÁSA
1. MAGYARORSZÁG 2 1 1 3–1 +2 4
2. Izland 2 2 2–2 0 2
3. Portugália 2 2 1–1 0 2
4. Ausztria 2 1 1 0–2 –2 1

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Az izlandiak ellen megszerzett egy ponttal a csoport élére ugrott az első körben az osztrákokat legyőző magyar válogatott, és hirtelen nem is tudta az egyszeri szurkoló, hogy milyen eredményért is szorítson az egypontos portugálok és a pont nélküli osztrákok találkozóján.

Amelyen Cristiano Ronaldo megdöntötte Luís Figo rekordját, és 128. alkalommal húzhatta magára a címeres mezt, egyben beérte 16 Eb-mérkőzéssel az illetékes listát eddig vezető Lilian Thuram, Edwin van der Sar párost; a „sógorok” pedig kissé tartalékosan álltak ki Zlatko Junuzovic sérülése és Aleksandar Dragovic eltiltása miatt.

Ennek ellenére hamar előnybe kerülhettek volna, de Martin Harnik kihagyta a majdnem kihagyhatatlant, majd ahogyan azt vártuk, Robert Almer kapus és a Nani, Ronaldo duó párharcaival folytatódott a mérkőzés, amelyen a sok-sok portugál lövésből és fejesből sem született gól a szünetig.

Természetesen Ronaldo próbálkozott legszorgalmasabban (nem meglepő módon ő lőtt és fejelt kapura legtöbbször a kontinenstornákon, összesen közel százszor), csakhogy Almer ismét megmutatta, hogy kinőtte már az osztrák bajnokságot, a portugál csillag még a saját maga által kiharcolt büntetőből sem tudta megviccelni a kapust: őt elküldte balra, de a labdát a jobb oldali kapufa tövére küldte.

Ronaldo a hajrában betalált a kapuba, de lesről, a végén már hitehagyottan futballoztak az örök titkos esélyes portugálok – maradt a csoport élén a négypontos magyar válogatott, amely irigylésre méltó előnnyel vághat neki az utolsó fordulónak, csak éppen egy továbbjutásért harcoló és minden bizonnyal feltüzelt válogatottal találkozik. 0–0

Éppen ilyen problémákról álmodoztunk pár éve...

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik