Vb 2022: Argentína csapatként nyert – nemzetközi lapszemle

Vágólapra másolva!
2022.12.14. 10:54
null
Julián Álvarezt és Lionel Messit dicséri a nemzetközi sajtó (Fotó: AFP)
Elsősorban Lionel Messit dicsőíti a világsajtó a labdarúgó-világbajnokság első elődöntője után. Argentína Horvátország legyőzése után hatodik vb-döntőjére készül, Messinek az lesz az utolsó tétmérkőzése a válogatottban.

 

SPANYOLORSZÁG
El País: –
Argentína Horvátország elleni fölényes győzelme után döntős a világbajnokságon. Természetesen Messi volt a vezér, és most átélheti a döntőt, amelyről álmodott.
Marca: –
Irány a döntő, Argentína! Egy megkérdőjelezhető tizenegyes indította be Messiéket, aztán Julián Álvarez duplája simává tette az elődöntőt.
As: –
Mágikus Messi – gól, gólpassz, igazi vezér volt, és már csak egy mérkőzés van hátra vb-pályafutásából. Vajon diadalmas lesz a búcsú?

NAGY-BRITANNIA
BBC: –
Még egy győzelem, és a katari világbajnokság Messi világbajnokságaként vonul be a történelembe. Kilencven perc választja el attól, hogy mindörökké világbajnoknak mondhassa magát.
The Guardian: –
Messi inspirálta az argentin válogatottat, amely sima győzelemmel jutott a döntőbe. Az elején, amikor még szoros volt, Messi higgadt maradt, 2–0 után pedig látványosan élvezte a játékot.
Independent: –
A világtörténelem egyik legnagyobbja a vb eddigi legfontosabb mérkőzésén hozta a legjobb formáját, és a vb-döntőbe vezette Argentínát.

FRANCIAORSZÁG
Le Monde: –
Az albiceleste könnyed győzelemmel jutott a döntőbe, Horvátországnak esélye sem volt.
L'Équipe: –
Eufória Argentínában. Horvátországnak semmi esélyt sem adtak, a Messi, Álvarez duó tarthatatlan volt.
Le Parisien: –
Messi a horvátok ellen bizonyította, hogy még mindig lélegzetelállító formában van, egy lépésre attól, hogy megvalósítsa élete célját, megszerezze a vb-trófeát.

OLASZORSZÁG
La Gazzetta dello Sport: –
Maramessi. Erre a diadalra bármelyik országban büszkék lennének.
Tuttosport: – Irány a Glória! Messi az utolsó hiányzó sikerének kapujába lépett.
Corriere dello Sport: –
Alter DiEgo – Messi egy lépésre attól, hogy a korábbi nemzeti hős, Maradona magasságába emelkedjen.

NÉMETORSZÁG
Kicker: –
Messi varázslatos, Álvarez higgadt volt, Argentína készülhet a vb-döntőre. Nagyon összeszedett teljesítményt nyújtott az elődöntőben, tökéletes az összhangja a társaival és kétségbevonhatatlan a többiekbe vetett bizalma.
Bild: –
Micsoda búcsú lesz Messitől! Az argentin legenda a vb-döntőben köszön el a válogatottól, négy év múlva már nem láthatjuk.

MEXIKÓ
El Universal: –
Messi és Argentína megsemmisítette a horvátok reményét, hogy egymás után két vb-döntőben játsszanak.

EGYESÜLT ÁLLAMOK
Washington Post: –
A dél-amerikai óriás az elődöntőben aratott győzelmével a hatodik világbajnoki döntőjére készülhet, vasárnap Marokkó vagy Franciaország vár rá.
ESPN: –
Az argentin válogatott az elődöntőt csapatként nyerte meg Horvátország ellen. Messi teljesítménye csak a hab volt a tortán.

BRAZÍLIA
O Globo: –
Argentína megtette, amire a brazil válogatott nem volt képes, azaz felülkerekedett Horvátországon, és a döntőbe jutott.

VILÁGBAJNOKSÁG, KATAR
ELŐDÖNTŐ
ARGENTÍNA–HORVÁTORSZÁG 3–0 (2–0)
Loszaíl,
Lusail Iconic Stadion, 88 966 néző. Vezette: Orsato (olasz)
ARGENTÍNA:
E. Martínez – Molina (Foyth, 86.), C. Romero, Otamendi, Tagliafico – Enzo Fernández, Paredes (Li. Martínez, 62.), Mac Allister (Á. Correa, 86.) – De Paul (Palacios, 74.) – Messi, Julián Álvarez (Dybala, 74.). Szövetségi kapitány: Lionel Scaloni
HORVÁTORSZÁG:
Livakovic – Juranovic, Lovren, Gvardiol, Sosa (Orsic, a szünetben) – Modric (Majer, 81.), Brozovic (B. Petkovic, 50.), Kovacic – Pasalic (Vlasic, a szünetben), Kramaric (Livaja, 72.), Perisic. Szövetségi kapitány: Zlatko Dalic
Gólszerző: Messi (34. – 11-esből), J. Álvarez (39., 69.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik