Szerb Szuperliga: a Topolya ismét győzött Belgrádban a Partizan ellen

Vágólapra másolva!
2024.04.28. 21:40
A Topolya győzött Belgrádban (Fotó: TSC, archív)
A szerb élvonalbeli labdarúgó-bajnokság felsőházi rájátszásának 2. fordulójában a 3. helyen álló Topolya a bajnoki idényben másodszor is megverte idegenben a 2. helyen álló Partizant!

 

SZERB SZUPERLIGA
RÁJÁTSZÁS, FELSŐHÁZ, 2. FORDULÓ
Partizan Beograd–Topolya 1–2 
Belgrád, Partizan-stadion. Vezette: N. Minakovics
Partizan: A. Jovanovics – Antics, Kovacsevics, Filipovics, Sztojkovics – Castillo, Owusu (Jankovics, 81.) – Zahid, Goh (A. Kalulu, 67.), Natko – Saldanha (N. Nikolics 77.). Vezetőedző: Igor Duljaj
Topolya: Ilics – Pejics, Sztojics, Djordjevics – Petrovics, Radin, Djakovac, Cvetkovics – Csirkovics, Pantovics (Antonics, 90+8.), Sztanics (Sz. Jovanovics, 70.). Vezetőedző: Zsarko Lazetics
Gólszerző: Natko (34.), ill. Csirkovics (29.), Jovanovics (76.)


ÖSSZEFOGLALÓ

Habár saját közönsége előtt lépett pályára és a mérkőzés esélyese is volt, a belgrádi Partizan igencsak óvatosan kezdte a Topolyai Sport Club elleni találkozót, ami csak azért nem volt meglepő, mert legutóbbi mérkőzésükön a TSC Belgrádban 4–0-ra győzte le a fekete-fehéreket. 

Nem sok kellett, hogy a 4. percben egy vendéggóllal kezdődjön a találkozó, ugyanis Alekszandar Csirkovics viharzott el a bal szélen, pontos középre adását Petar Sztanics tizenkét méterről a bal kapufa mellé lőtte. A hazai szurkolók a 27. perc körül füttykoncerttel jutalmazták a Partizan játékát, s két perccel később még hangosabbak lettek, ugyanis a vendégek megszerezték a vezetést: Milos Cvetkovics passzolt a jobb szélen Pantovicshoz, aki betört a tizenhatoson belülre, és mivel a védők megfeledkeztek az ötös vonalánál üresen álló Csirkovicsról, őt hozta játékba, a TSC szélsője pedig öt méterről a kapuba lőtt, megszerezve ezzel 14. gólját a bajnokságban. 

Sokáig nem örülhettek a vendégek, ugyanis a 34. percben Pantovics rátaposott Castillo lábára, amiért a hazaiak szabadrúgást kaptak tizenhét méterrel Ilics kapujától, az izraeli Natko pedig mesterien emelte át a sorfalat és lőtt a kapu jobb oldalába, a TSC kapusának annyi ideje sem volt, hogy megpróbáljon hárítani, a kapus állva figyelte, ahogy a labda a jobb kapufát érintve a kapuban köt ki. Az, hogy két perccel később a Topolya nem szerezte meg ismét a vezetést, csakis azért történt meg, mert Pantovics egy ütemet késett Csirkovics beadásáról, így két méterről nem sikerült a kapuba pöckölnie a labdát. 

Az első félidőben mintegy hatvan százalékban birtokolta a TSC a labdát, s ez a második játékrészben sem változott meg: a vendégek Pantovics révén kétszer is helyzetbe kerültek, a csatár előbb egy remek kiugratást kapott, de nem sikerült lőnie, mert Filipovics az utolsó pillanatban szerelte, majd a második játékrész közepén egy kiszorított helyzetből a felső lécet találta telibe. 

A 76. percben a csereként beállt Szasa Jovanovics egy remek TSC-akció végén Djakovac beadását fejelte a kapuba, megszerezve ezzel hetedik gólját a bajnokságban, és ismét előnyhöz juttatta a vendégeket. A 84. percben egy szabadrúgás után Castillo fejese után a labda a TSC kapujában landolt, de a VAR-szoba jelezte, a hazai játékos lesen volt. 

Öt fordulóval a bajnokság vége előtt a TSC a harmadik helyen áll 66 ponttal, a második Partizan 70 pontot gyűjtött, míg a negyedik helyezett Radnicski 1923-nak 56 pontja van. A Topolya május 2-án, csütörtökön a címvédő Crvena zvezda otthonában lép pályára, utána pedig az idény minden bizonnyal legfontosabb mérkőzésén a kragujevaci Radnicski 1923-at fogadja a TSC Arénában.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik