Vb 2018: a VAR fő tervezője szerint buktatták Griezmannt

Vágólapra másolva!
2018.06.16. 20:59
null
Egyértelmű (Fotó: AFP)
Győzelemmel rajtolt Franciaország a 2018-as labdarúgó-világbajnokságon, mivel a C-csoport első mérkőzésén 2–1-re legyőzte Ausztráliát. A franciák első találatát egy videoasszisztensi segítséggel megítélt tizenegyes előzte meg, amelyről azóta is sokan és sokat vitatkoznak – megszólalt végül a VAR egyik fő tervezője is.

 

A sértett és a büntetőt gólra váltó Antoine Griezmann szerint – nem csoda! – teljesen jogos volt a büntető.

„Azt hiszem, ez tizenegyes volt, mert a védő a bal lábamra lépett, amikor felkeltem, éreztem is némi fájdalmat. Nem volt műesés, éppen az ilyen pillanatok miatt nagyon jó, hogy bevezették a VAR-t.”

Sokan megkérdőjelezték, hogy egyáltalán az ausztrál Josh Risdon mozdulata miatt esett el a francia támadó, mások szerint hibázott a játékvezető, hogy nem ítélt azonnal tizenegyest, és akadnak, aki szerint nem hibázott ebben a szituációban senki (Risdonon kívül).

 

Megszólalt David Elleray, a VAR egyik fő tervezője is, a volt játékvezető, a világ labdarúgásának szabályalkotó testületének, az IFAB-nak a technikai igazgatója.

„Az ausztrál védő odalépett, először a labdát érte el, de aztán, amikor Griezmann mégiscsak továbbment, a hátvéd emelte a lábát, és buktatta a franciát. Ez volt a második, különálló eset, és bizony súlyos és egyértelmű hiba, hogy ezt nem látta a játékvezető és a csapata” – nyilatkozta Elleray, aki szerint tehát igenis okolható az uruguayi Andrés Cunha, és abszolúte lényegtelen, hogy Risdon szándékosan vagy véletlenül gáncsolta-e Griezmannt.

„Nem akarunk NFL-é válni, de meg akarunk szabadulni a botrányoktól és azoktól a játékvezetői hibáktól, amelyek a címlapokra kerülnek. Nem akarjuk megsemmisíteni a labdarúgó-mérkőzések sodrását és az érzelmeit” – nyilatkozta korábban Elleray.

Sikerült?

FIFA VILÁGBAJNOKSÁG 2018, OROSZORSZÁG
C-CSOPORT
FRANCIAORSZÁG–AUSZTRÁLIA 2–1 (0–0)
Kazany, Kazany Aréna, 41 300 néző. Vezette: Cunha (uruguayi)
Franciaország: Lloris – Pavard, Varane, Umtiti, L. Hernández – Pogba, Tolisso (Matuidi, 78.), Kanté – Griezmann (Giroud, 70.), Mbappé, O. Dembélé (Fekir, 70.). Szövetségi kapitány: Didier Deschamps
Ausztrália: Ryan – Risdon, Sainsbury, Milligan, Behich – Mooy, Jedinak – Kruse (Arzani, 84.), Rogic (Irvine, 72.), Leckie – Nabbout (Juric, 64.). Szövetségi kapitány: Bert van Marwijk
Gólszerző: Griezmann (58. – 11-esből), Pogba (81.), ill. Jedinak (62. – 11-esből)
Sárga lap: Tolisso (76.), ill. Leckie (13.), Risdon (57.), Behich (87.)

A MÉRKŐZÉSRŐL BŐVEBBEN ITT OLVASHAT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik