Vb 2014: az uruguayi elnök szerint a FIFA vén ...ökből áll

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.06.30. 09:47
null
José Mujica nincs túl jó véleménnyel a FIFA-ról
Az uruguayi államelnök szerint a FIFA fasiszta döntést hozott Luis Suárez ügyében.

José Mujica, Uruguay elnöke megélt már egyet s mást, és sosem a visszafogottságáról volt híres. A 79 éves politikusnak megvan a véleménye Luis Suárez eltiltásáról is, amit megosztott a nyilvánossággal is. Az internetre felkerült videóban a FIFA illetékeseit olyan vén „embereknek” nevezte, akik az ősi mesterséget űző asszonyok gyermekei. Majd, mint aki megbánta szavait, gyorsan befogta a száját a kezével…

Luis Suárezt kilenc válogatott mérkőzésre és négy hónapra tiltotta el a FIFA, amiért az olaszok elleni csoportmérkőzésen megharapta Giorgio Chiellini vállát. A csatár így nem játszhatott a vb-nyolcaddöntőben Kolumbia ellen, Uruguay ki is esett. Mujica szerint a FIFA illetékesei fasiszta döntést hoztak, és inkább ők érdemelnének büntetést.

„Öreg vagyok. Emlékszem, amikor még tűvel szurkálták az ellenfelet és port dobtak a szemébe a szögleteknél. Az ember felpiszkálásában pedig az olaszok a bajnokok. Ezért mondják azt a tapasztaltabb emberek, hogy túl messzire mentek ezzel az ítélettel. Kiejtettük Angliát és Olaszországot, sok pénztől eshettek ezzel el!” – mondta a 2010 óta hivatalban lévő államelnök, aki baloldali gerillaként kezdte karrierjét, az uruguayi katonai diktatúra alatt 14 évet töltött börtönben, ebből tízet magánzárkában.

A FIFA EMBEREI …, MÁR BOCSÁNAT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik