DAC: „A találkozó utáni ünneplés fenomenális volt”

DUDUCZ TIBORDUDUCZ TIBOR
Vágólapra másolva!
2024.05.19. 12:30
Közös ünneplés a szurkolókkal (Fotó: Duducz Tibor)
Folytatódik a remek, egyedülálló sorozat. Egymás után hetedszer került fel az európai focitérképre a DAC. A szombati, Zsolna elleni idegenbeli, trencséni 3–2-es győzelem után klubtörténelme során negyedszer szerzett ezüstérmet a csallóközi együttes a szlovák első osztályban bajnokságban. Talán még most is „Az éjjel soha nem ér véget” című slágert lehet hallani a trencséni Csák Máté várból is.

 

A mindent eldöntő találkozóról hiányzott a dunaszerdahelyi csapat egyik legjobbja, Vitális Milán, aki eltiltás miatt nem léphetett pályára. Trencsénben azonban ott volt, és a magyar újságírók között foglalt helyet. „Nagyon ideges vagyok. Ha ott lennék a pályán, nyugodt lennék. De így?” – mondta lapunknak a magyar U21-es válogatott játékosa. 

Az első félidőben még ült, de a fordulás után már nem bírta így követni az eseményeket. Felállva figyelte a pályán történteket, és örült a góloknál. Előbb ugyan visszafogottan (mindhárom vendégtalálatot nézte a videobíró), majd önfeledten. 

Fantasztikus, megcsináltuk. Meglett az utolsó lépés is. Nagyot játszottak, küzdöttek a srácok, köszönet nekik. Meg a remek dunaszerdahelyi szurkolóknak. Felemelő volt így követni a meccset, és hallani őket. Nagyon boldogok vagyunk, sikerült dobogón végeznünk, és ősszel vár minket az európai kupa is” – mondta a Nemzeti Sportnak Vitális Milán. Úgy tudjuk, hétfőn hosszabbít a DAC-ban.

A magyar játékosok közül Csinger Márk volt leghosszabb ideig a pályán. A 63. percben sérülés miatt azonban le kellett őt cserélni. „Bízom benne, hogy nem olyan vészes. A hátsó izmommal volt gond” – kezdte lapunknak a magyar játékos. – Munoz mester nem volt ideges a szünetben. Mondta, hogy nincs veszíteni valónk, mindent adjunk bele, győzni kell, mindenki tudta, hogy mi a feladata. Így is lett. Kijöttünk, 19 perc alatt rúgtunk három gólt, és így meg tudtuk nyerni a mérkőzést” – folytatta a 20 éves védő. Ugyan az idény legnagyobb részében a DAC nem volt dobogós, a magyar játékos mindig arról beszélt, azt jósolta, hogy meglesz a második hely. – „Éreztem a csapaton, hogy együtt vagyunk, hogy meg tudjuk csinálni. Látszott is, ahogy beletettünk mindent, és meg is lett.”

A dunaszerdahelyi játékos külön kitért a sárga-kék drukkerekre. „Teljesen hazai környezetben éreztük magunkat, nagyon köszönjük is nekik. Ők megadták azt a plusz egy embert, aki a második félidőben kellett. A találkozó utáni ünneplés pedig fenomenális volt. Szurkolók, mi, játékosok, a szakmai stáb és a vezetők. Így volt tökéletes. Egy nagy DAC család” – zárta le Csinger, aki a barátnőjével Dubaiba, szüleivel pedig Spanyolországba készül szabadságra. 

Redzic Damir ismét csereként kapott lehetőséget. „A mester azzal küldött a pályára, hogy sokat fussak, védekezzek, és próbáljam blokkolni a beadásokat, Támadásban pedig próbáljak elfutni a védők mögé. Úgy gondolom, hogy sikerült újból segítenem a csapatnak. Végtelen volt a hosszabbítás, de kibírtuk, megcsináltuk. Nagyon örülünk, hogy teljesítettük a célunkat” – nyilatkozta lapunknak a magyar csatár, akinek a kölcsönszerződése június végén lejár. – „Szeretném Dunaszerdahelyen folytatni. A mester is számol velem. Folynak a tárgyalások a DAC és a Ferencváros között. Meglátjuk, mit hoz a jövő” – zárta szavait Redzic Damir.

Nagyon mélyről jött vissza a DAC. A tavasz elején még kérdéses volt az is, hogy az alapszakasz után bejut-e a rájátszás felsőházába. Sikerült neki. A rájátszásban magasan a legjobb volt, öt ponttal szerzett többet, mint a bajnok Slovan. Összevetve az egész idényt, ez a második helyre volt elég.

2018-ban Marco Rossi vezetésével 25 év után jutott ki a DAC az európai kupaporondra. Azóta tart a széria, nyáron sorozatban hetedszer lesz európai kupameccs a MOL Arénában.

SZLOVÁK NIKÉ LIGA
RÁJÁTSZÁS, 10. FORDULÓ
Zilina–DAC 1904 2–3 (Ilko 27., 90+13., ill. Trusa 47., 54., 67. – utóbbit 11-esből)
A vendégeknél Csinger Márk a 63. percig játszott, Damir Redzic a 87. percben lépett pályára, Vitális Milan eltiltás miatt nem volt a meccskeretben.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik