Vb 2014: Suárez 9 meccset és 4 hónapos eltiltást kapott

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.06.26. 15:55
null
Luis Suárez súlyos büntetést kapott, a vb-n már nem játszik (Fotó: Action Images)
A FIFA 9 válogatott mérkőzésről, valamint négy hónapra minden futballtevékenységtől eltiltotta az uruguayi Luis Suárezt az olasz Giorgio Chiellini megharapásáért. Ez minden idők legsúlyosabb büntetése vb-n elkövetett sportszerűtlenségért.

 

Suárezt visszaesőként tiltotta el a FIFA, az uruguayi csatár ezen a világbajnokságon már nem játszhat, és a Premier League első két hónapjában nem szerepelhet a Liverpoolban sem.

A kilenc mérkőzéses eltiltása alatt a válogatott mérkőzéseinek helyt adó stadionba sem teheti be a lábát.

A csatárnak ezen felül 100 ezer svájci frankos (több mint 25 millió forintos) bírságot is be kell fizetnie tettéért, amelyet a FIFA szerint „nem lehet tolerálni."

Az uruguayi szövetség fellebbez a döntés ellen, tudatta Wilmar Valdez elnök.

Suárezt 2010 óta 34 mérkőzésről tiltották el (beleszámolva a 9 válogatott meccset, a Premier League első 9 fordulóját, 3 BL- és egy Ligakupa-fordulót, amely a 4 hónapos eltiltás lejárta előtt lesz) – pedig egyetlen piros lapot sem kapott a Ghána elleni kezezése óta.

„Ezt a viselkedést a FIFA nem tolerálja, főleg nem a világbajnokságon, amelyen emberek milliói szeme láttára játszanak a világsztárok. A fegyelmi bizottság az összes körülmény figyelembe vételével hozta meg határozatát, amely a kihirdetésekor érvénybe lép" – szólt a FIFA magyarázata.

Az átigazolásokból nem zárták ki a Barcelona által kinézett játékost, aki nyáron klubot válthat.

A Liverpool, Suárez klubja közleményben tudatta, hogy addig nem ad ki közleményt a büntetésről, amíg nem látja a FIFA erről szóló hivatalos közleményét.

Brazíliai tudósítóink a Sony Xperia Z2 okostelefonjaiban levő MovieCreator segítségével megvághatják a videókat, így könnyen kiválaszthatják azt a részletet, amelyet meg szeretnének osztani. (x)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik