A dél-afrikai kapitány szerint legyőzhetik a „verhetetlen armadát”

Vágólapra másolva!
2009.06.20. 12:38
A Konföderációs Kupa csoportmérkőzéseinek záró fordulójában Dél-Afrika az eddig hibátlan Spanyolországgal csap össze Bloemfonteinben. A mérkőzés előtt a házigazdákon van nagyobb nyomás, ugyanis szurkolóik tőlük elvárják a legjobb négy közé jutást, ehhez azonban pontot kell szerezni a legutóbbi 14 meccsüket megnyerő ibériaiak ellen.
Pienaaréknak (sárgában) szombaton is szükségük lesz a gyors támadásokra
Fotók: Reuters
Pienaaréknak (sárgában) szombaton is szükségük lesz a gyors támadásokra
Pienaaréknak (sárgában) szombaton is szükségük lesz a gyors támadásokra
Fotók: Reuters
Pienaaréknak (sárgában) szombaton is szükségük lesz a gyors támadásokra

„Tudom, hogy Spanyolország jelenleg a világ első számú válogatottja, ám játékosaim egy közösséget, egy csapatot alkotnak, és hittel, akarattal lépnek pályára ellenük. Ha így lesz, akkor jó meccset játszunk majd” – nyilatkozta a mérkőzést megelőzően Joel Santana, a dél-afrikai válogatott szövetségi kapitánya, aki szerint csapatának van esélye legyőzni szombat este a spanyolokat.

KONFÖDERÁCIÓS KUPA

„A Bafana Bafana számára még van egy év felkészülés a világbajnokságra, a hangsúlyos tornára. Ha jól teljesítünk, akkor aligha fog sokat változni a csapat, azonban ha nem jönnek az eredmények, akkor még bármi elképzelhető” – mondta Santana, amiből az derül ki, hogy ha játékosai jól szerepelnek az Európa-bajnok ellen, és megszerzik a továbbjutáshoz szükséges pontot, akkor akár a 2010-es vb-keretben is biztosíthatják a helyüket.

Ám talán fölösleges is hangsúlyozni, hogy ha bravúrt szeretnének végrehajtani, cseppet sem lesz egyszerű dolguk, ugyanis a „vörös fúria” 34 mérkőzés óta veretlen és világcsúcs-beállításnak számító 14 találkozó óta csakis győzelmet számlál. Akármilyen összeállításban küldi is pályára Vicente del Bosque az övéit, az esélyek mindenképpen az európaiak mellett szólnak, akik nemegyszer bizonyították már, hogy néhány kulcsjátékos nélkül is ütőképes együttest alkotnak.

„Fontos ez a meccs. Természetesen nem egyfolytában ezen gondolkodunk, de nagy lehetőségünk van bekerülni a történelembe” – jelezte Vicente del Bosque, hogy egyáltalán nem közömbös számukra, mit játszanak Dél-Afrika ellen. Ha a spanyolok az afrikaiak ellen is tovább őrzik veretlenségüket, akkor a brazil válogatott rekordját is beállítják – zsinórban 35 fellépés veretlenül –, aminek különös pikantériát adna, ha az elődöntőben vagy (még inkább) a fináléban a Dunga-csapattal futnának össze.

„Emlékeznünk kell rá, hogy a hiba nélkül megvívott mérkőzéseinket nem csupán könnyű riválisokkal játszottuk, az európaiak legjobbjai is köztük voltak, mint Anglia, Törökország, Belgium, hogy csak a legutóbbiakat említsem. Nem látszatellenfelekkel mérkőztünk” – mondta Del Bosque, aki azonban utalt rá, hogy néhány futballistája biztosan kívülről szemléli majd a szombati csoportzárót.

„Fontos számunkra ez a találkozó, ám ha létezik időpont, amikor lehetőség nyílik változtatni a kezdőcsapaton, akkor az most van. Szombaton néhányan pihenőt kaphatnak, míg mások esélyt a bizonyításra, ám erősek leszünk így is” – jelentette ki határozottan a spanyol kapitány.

A találkozót 20.30-tól Ön is figyelemmel követheti szöveges tudósításunkon ide kattintva.

KONFÖDERÁCIÓS KUPA

A-CSOPORT
Irak–Új-Zéland 20.30 (tv: m2)
Dél-Afrika–Spanyolország 20.30 (tv: m1)


A CSOPORT ÁLLÁSA

1. Spanyolország 2 2 6–0 6
2. Dél-Afrika 2 1 1 2–0 4
3. Irak 2 1 1 0–1 1
4. Új-Zéland 2 2 0–7 0
  • Spanyolország már továbbjutott.


Dél-Afrika továbbjutásban bízik
Dél-Afrika továbbjutásban bízik
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik