Donovan szerint az amerikaiak nem lehetnek boldogok, ennél több kell

Vágólapra másolva!
2009.06.29. 09:25
null
Az amerikai játékosok nagyon csalódottak voltak a döntő után
Brazília hatalmas csatában győzött 3–2-re az Egyesült Államok ellen a Konföderációs Kupa vasárnapi döntőjében. Bob Bradley, az amerikaiak szövetségi kapitánya csalódott volt a 2–0-s előnyből elveszített meccs után, de úgy véli, csapata az egész világ tiszteletét kivívta dél-afrikai szereplésével. Landon Donovan, az amerikaiak sztárja azonban elmondta, ennél többet kell nyújtaniuk, ha sikeresek akarnak lenni. A torna legjobbjának választott Kaká elmondta, első trófeáját szerezte meg a Real Madrid játékosaként, és reméli, hogy ez csak a kezdet.

Az Egyesült Államok játékosai rendkívül csalódottak voltak a Konföderációs Kupa döntője után. Bár kevesen hitték volna, hogy az amerikaiak legyőzik Brazíliát a fináléban, Bob Bradley szövetségi kapitány csapata azonban 2-0-ra vezetett a szünetben, így érthető, hogy bosszúsak a futballisták.  

Bradley sem volt túl boldog a 3–2-re elveszített találkozót követően, ám a mester az egész tornát tekintve nagyon elégedett volt játékosaival.

„Ez a vereség nagyon fájó, mivel kétgólos előnyből szenvedtük el – mondta Bradley. – Nagyon büszke vagyok futballistáimra, és mindent köszönök nekik. Bízom benne, hogy a világ látta, hogy milyen jó csapatunk van, és mennyire jók a játékosaink. Ezen a meccsen elkerült minket a szerencse.”

„Amikor az ember Brazília ellen lép pályára, melyben olyan futballisták játszanak, mint Kaká vagy Luis Fabiano, akkor csak a meccs lefújása után lehet befejezettnek tekinteni a találkozót. Egy pillanatig sem éreztük úgy két gólunk után, hogy megnyertük a mérkőzést. Nehéz összecsapás volt. Túl hamar kaptuk a gólt a második félidőben. Kétségtelen, hogy fejlődik a csapatunk. A döntőből is sokat tanulhatunk. Úgy gondolom, szereplésünkkel kivívtuk a világ tiszteletét, amely láthatta, hogy jó csapat vagyunk” – tette hozzá az amerikai szövetségi kapitány.

Landon Donovan, az amerikai válogatott kiváló támadója már nem volt ennyire elégedett csapata szereplésével. Legalábbis a futballista többet vár együttesétől.

„Nagyon csalódottak vagyunk – mondta Donovan. – A nap végén kiderült, hogy miért tartják Brazíliát a világ egyik legjobb válogatottjának. Ám miután két góllal vezettünk az első félidő után, úgy éreztük, meg kellett volna nyernünk a mérkőzést. Nem lehetünk boldogok azzal, hogy ennyire messzire jutottunk. Ha jobb eredményeket akarunk elérni, többet kell követelnünk magunktól.”

A torna legjobbjának választott Kaká természetesen nagyon boldog volt a mérkőzés után, és a Real Madrid újdonsült játékosa – talán kedd esti hivatalos madridi bemutatására gondolva – már a jövőről beszélt.

„Ez az első trófeám a Real Madrid játékosaként, és a közeljövőben még számos címet szeretnék nyerni az új klubommal– mondta Kaká. – Szeretném újra megnyerni az Aranylabdát a madridi együttes futballistájaként. Ehhez persze a csapatnak együtt kell címeket szereznie. Szerencsére a Real olyan gárda, amely képes nagy sikereket elérni, ezért is igazoltam a spanyolokhoz.”

Dunga, a brazil válogatott szövetségi kapitánya is nagyon boldog volt a győzelem után, és válaszolt azokra a kritikákra, amelyek szerint Brazília nem a tőle megszokott szép játékot mutatta a tornán.

„Rendkívül ígéretes a csapatom, amelyet nagyszerű játékosok alkotnak – mondta Dunga a meccs után. – Tudjuk, hogy vannak olyanok, akik nem értenek egyet az utóbbi napokban végzett edzéseink formájával, de végül megnyertük a Konföderációs Kupát.”

EGYESÜLT ÁLLAMOK–BRAZÍLIA

1–0, Dempsey


2–0, Donovan


2–1, Luís Fabiano


2–2, Luís Fabiano


Lúcio, 2–3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik