Fernando Torres szerint még hasznukra válhat a dél-afrikai vereség

Vágólapra másolva!
2009.07.31. 21:44
null
Fernando Torres: okulni kell a vereségből
Spanyolország hatalmas meglepetésre 2–0-ra kikapott az Egyesült Államoktól a dél-afrikai Konföderációs Kupa elődöntőjének első mérkőzésén, így megtört az Európa-bajnok 15 meccses győzelmi sorozata. A spanyoloknál azonban nem uralkodik gyászhangulat; a játékosok arról beszélnek, hogy még időben jött ez a vereség a jövő évi világbajnokság előtt.
Spanyolország hatalmas meglepetésre 2-0-ra kikapott az Egyesült Államoktól a dél-afrikai Konföderációs Kupa elődöntőjének első mérkőzésén, így megtört az Európa-bajnok 15 meccses győzelmi sorozata. A spanyoloknál azonban nem uralkodik gyászhangulat; a játékosok arról beszélnek, hogy még időben jött ez a vereség a jövő évi világbajnokság előtt.

„Minden csapatnak megvan a joga, hogy veszítsen - közelítette meg a szerdai fiaskót érdekes szemszögből Carlos Marchena, az ibériai válogatott középhátvédje. - Hosszú szezonon vagyunk túl, velünk most így történt, ennek ellenére folytatnunk kell a már megkezdett munkát a válogatottnál."

A németországi világbajnokság után rengeteg pozitív hatás ért minket, amelynek köszönhetően az Európa-bajnokságon remekül teljesítettünk. Most ez a vereség is egy hatás, amelyből profitálni fogunk. Gratulálnunk kell az ellenfélnek, ám ez a kudarc még a hasznunkra lehet a következő évben" - állt pozitívan a dolgokhoz Fernando Torres, aki eddig három gólt szerzett a dél-afrikai tornán, mindegyiket Új-Zéland ellen.

Marchena szerint a szerdai botlást nem szabad egyéni bakikra fogni, így a kapott gólok nem varrhatók Joan Capdevila avagy Sergio Ramos nyakába. „Nem egyéni hibák miatt jött a vereség. Elég időnk volt kijavítani ezeket, hiszen kilencven percig tartott a mérkőzés. Csapatként vallottunk kudarcot, nem más okból" - szögezte le Marchena.

Marchenától megkérdezték azt is az újságírók, hogy mit szól csapattársa, Raúl Albiol Real Madridba szerződéséhez, a védő azonban elhárította a kérdést. „Hadd ne én legyek az első, aki kommentálja ezt az ügyet, amikor még ő sem tette" - mondta Marchena.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik