A görögországi döntetlennel Lippi beállította a világcsúcsot

Vágólapra másolva!
2008.11.20. 15:46
Nem avattak győztest Pireuszban, mégis fontos eseményt jegyzőkönyvezhettünk a Görögország–Olaszország mérkőzés lefújásakor: Marcello Lippi, a vendégek szövetségi kapitánya sorozatban a 31. válogatott találkozóján is veretlen maradt, amivel beállította a világrekordot.
Marcello Lippit nem igazán dobta fel a csúcsbeállítás
Fotó: Reuters
Marcello Lippit nem igazán dobta fel a csúcsbeállítás
Marcello Lippit nem igazán dobta fel a csúcsbeállítás
Fotó: Reuters
Marcello Lippit nem igazán dobta fel a csúcsbeállítás

A kétszeres világbajnok Vittorio Pozzo országos csúcsát már a legutóbbi, Montenegró elleni győzelemmel beállította Marcello Lippi, az olasz válogatott szövetségi kapitánya, Pireuszban pedig a világrekordért küzdött.

Harmincmérkőzéses veretlenségi sorozattal érkezett el a Görögország elleni összecsapásig, és csak egy hiányzott, hogy befogja a kapitányi örökrangsort 31-31-es sorozattal vezető Alfio Basilét (Argentína, 1991. február–1993. augusztus) és Javier Clementét (Spanyolország, 1994. szeptember–1998. január). (Annyit jegyezzünk meg, hogy az ötvenes években a magyar válogatott Sebes Gusztávval 34 mérkőzést úszott meg kudarc nélkül, de az összecsapások között szerepeltek olimpiai mérkőzések, valamint a Moszkva válogatottja elleni két találkozó is.)

A végeredmény Theofanisz Gekasz és Luca Toni góljával 1–1 lett, a rekordbeállítás tehát sikerült, Lippit azonban ez nem igazán foglalkoztatja:

„Az utóbbi időben sok szó esett erről a rekordról, és természetesen örülök neki, hogy sikerült beállítanom. Ugyanakkor az igazán nagy teljesítmény a világbajnokság megnyerése volt” – tette egyértelművé az olasz válogatott kispadjára az idei Eb után visszatérő kapitány, hogy számára mi jelent többet.

A squadra azzurra kezdőcsapatában először kapott helyet Giuseppe Rossi, a Villarreal csatára.

„Mindannyian tudjuk, hogy a válogatott meze nehéz teher tud lenni. Volt néhány jó megmozdulása, de mindenki számára egyértelmű, hogy tud ő ennél sokkal jobban is játszani” – beszélt a fiatal játékosról Lippi.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik