Lippi összességében elégedett, és már a brazilok ellen készül

Vágólapra másolva!
2009.06.16. 10:35
Az Olasz Labdarúgó-szövetség elnöke, Giancarlo Abete nagyon optimistán nyilatkozott a Konföderációs Kupával kapcsolatban az Olaszország–Egyesült Államok mérkőzés (3–1) előtt, Marcello Lippi szövetségi kapitány viszont a találkozót követően már kritikusan beszélt csapata teljesítményéről, bár alapvetően ő is derűlátó volt.
Fabio Grosso (balra) harcol a labdáért
Fotó: Reuters
Fabio Grosso (balra) harcol a labdáért
Fabio Grosso (balra) harcol a labdáért
Fotó: Reuters
Fabio Grosso (balra) harcol a labdáért

„A tornán résztvevő válogatottak közül csak a listavezető Spanyolország előz meg minket a világranglistán. Olaszország a negyedik, Brazília az ötödik” – nyilatkozta a Konföderációs Kupával kapcsolatban az olasz szövetség elnöke, Giancarlo Abete, aki arra utalt, hogy együttese önbizalommal telve léphet pályára Dél-Afrikában, ugyanis a FIFA-rangsor alapján a torna egyik fő esélyesének számít.

„A Konföderációs Kupa kiváló felkészülési lehetőség számunkra. A szakmai stáb és a játékosok is nagyon motiváltak, így minden adva van ahhoz, hogy jó eredményt érjünk el” – fogalmazott a sportvezető.

„A tornán fontos feladat számunkra, hogy megtaláljuk az összhangot a 2006-os világbajnok csapat tagjai és a feltörekvő fiatalok között” – tette hozzá Abete.

Nos, az Egyesült Államok elleni tegnapi meccsen úgy tűnt, hogy Marcello Lippi szövetségi kapitány kezd ráérezni erre a bizonyos összhangra, hiszen 0–1-nél beküldte a pályára a 22 éves Giuseppe Rossit, aki két góljával főszerepet vállalt abban, hogy Olaszország fordítani tudott és 3–1-es győzelemmel mutatkozott be a dél-afrikai tornán.

KONFÖDERÁCIÓS KUPA 2009

„Saját magunknak nehezítettük meg a mérkőzést. A hajrában azonban már egyértelműen átvettük a játék irányítását, többet birtokoltuk a labdát, és ennek meg is lett az eredménye” – nyilatkozta csapata tegnapi sikere után Lippi.

Az olasz válogatott az első félidőben nagyon gyenge produkciót nyújtott, hiszen tíz ember ellen (Ricardo Clarkot a 33. percben kiállították) is hátrányba került, ám az 57. percben Gennaro Gattuso helyére beállt Rossi, és ezt követően megváltozott a játék képe.

„Rossi pályára lépésével nagyon sokat javultunk, teljesítményével bebizonyította, hogy rászolgált a bizalmamra” – mondta Lippi.

„Összességében sok pozítivumot láttam a játékunkban, megvoltak a helyzeteink és erre lehet építkezni. Egyébként is ez csak az első meccsünk volt; mire a brazilokkal találkozunk, már sokkal jobbak leszünk” – tette hozzá a szakember.

Brazília előtt csütörtökön Egyiptom ellen lép pályára Olaszország.

A B-csoport másik meccsén amúgy tegnap Brazília 4–3-ra legyőzte Egyiptomot.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik