Eb 2020: „Továbbra is a szlovákok kezében a továbbjutás”

DUDUCZ TIBORDUDUCZ TIBOR
Vágólapra másolva!
2019.10.11. 14:06
null
Szlovákia legközelebb Horvátországgal találkozik az Eb-selejtezők E-csoportjában (Fotó: AFP)
A szlovák sajtó egyhangúlag arról írt, hogy labdarúgó-válogatottjuk megnehezítette saját dolgát azzal, hogy 1–1-es döntetlent játszott Walesszel. Még azt is hozzáteszi, hogy talán épp a magyar csapat segítségére lesz szüksége Szlovákiának a 2020-as Eb-re való kijutáshoz.

 

Sport napilap
„Komplikáció. A szlovák labdarúgó-válogatott az utolsó két találkozó előtt a Wales elleni 1–1-es döntetlennel bonyolultabbá tette a kijutást az Európa-bajnokságra. A játék alapján a világsztár, Gareth Bale által vezetett csapat ellen több mint egy pontot érdemelt volna. Ugyan továbbra is a szlovákok kezében a továbbjutás, de így mindkét hátralévő meccsen pontot, pontokat kell szerezni.”

Pravda napilap
„A szlovák csapat nem használta ki a lehetőséget, hogy közelebb kerüljön a továbbjutáshoz. Ha legyőzte volna Waleset, akkor elég lett volna a három pont Azerbajdzsán ellen. Valljuk be: egyszerűbb lett volna legyőzni Waleset, mint novemberben Rijekában Horvátországot. A szigetországi csapat ellen többet kellett volna tennie a győzelemért. Ha úgy érzik, hogy ez volt a maximum, amit nyújtani tudnak, akkor be kell ismerniük, ez nem biztos, hogy elég lesz a továbbjutáshoz.”

Sport24
„A szlovák válogatottnak még mindig a saját kezében van a sorsa, de a Wales elleni 1–1 után sokkal nehezebb lesz az út az Eb-re. Valószínűbb azonban, hogy más csapatok segítségére lesz szüksége. Nagyon kiegyenlített a csoport. Mind a négy csapat továbbjuthat. Lehet, hogy a továbbjutáshoz a magyarok fognak hozzásegíteni minket.”

Új Szó
„A győzelem a szlovákok számára elérhető közelségbe hozta volna az Eb-szereplést, de a döntetlen után továbbra is nyílt a csoport.”

EB-SELEJTEZŐ
E-CSOPORT,
7. FORDULÓ
Szlovákia–Wales 1–1 (Kucka 53., ill. Moore 25.)

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJÁT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

AZ E-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Horvátország 6 4 1 1 13–5 +8 13
2. Szlovákia 6 3 1 2 10–8 +2 10
3. MAGYARORSZÁG 6 3 3 7–9 –2 9
4. Wales 5 2 1 2 5–5 0 7
5. Azerbajdzsán 5 1 4 5–13 –8 1
Az Eb-selejtezőben azonos pontszám esetén jelenleg a gólkülönbség szerint rangsorolunk, a végelszámolásnál azonban az egymás elleni eredmény dönt.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik