Eb 2016: „Csatár és veszély nélkül…” – újabb álomcsoportban a mieink

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.12.12. 08:24
Szombatig lehet gyártani a labdarúgó Európa-bajnokságra az álom- és rémálomcsoportokat, jön ugyanis a hivatalos sorsolás. A negyedik kalapos Írországban azért még gyorsan összetákoltak egy csodacsoportot, amely a válogatott számára a legkedvezőbb – benne Magyarországgal.

„Az első kalapból Portugália, a másodikból Ukrajna, a harmadikból pedig Magyarország, ez lenne az álomcsoport!” – írja az ír backpagefootball.com, amely meg is indokolta döntését.„Az első kalapból Portugália, a másodikból Ukrajna, a harmadikból pedig Magyarország, ez lenne az álomcsoport!” – írja az ír backpagefootball.com, amely meg is indokolta döntését.

„Magyarország tökéletes ellenfél lenne Írországnak, ismerve, hogy a kvalifikáció során az ötcsapatos csoportokból kijutó együttesek közül ez a válogatott szerezte a legkevesebb pontot. Ráadásul csak pótselejtezővel jutottak ki, miután a csoportban Észak-Írország és Románia mögött végeztek. Vérbeli, veszélyes csatáruk nincs és kilenc gólt kaptak a selejtezősorozatban” – indokolt a szerző.

Írország a D-csoportban szerepelt az Eb-selejtezőkön, tíz meccs, öt győzelem, három döntetlen, két vereség volt a mérlegük, 19 rúgott és 7 kapott góllal. Az ír válogatott csoportja harmadik helyén végzett, a pótselejtezőn Bosznia-Hercegovinát összesítésben 3–1-es eredménnyel búcsúztatta.

Az Európa-bajnokság csoportjait Párizsban, szombaton 18 órakor sorsolják ki.

AZ EB-SORSOLÁS
December 12., Párizs, 18.00: a 2016-os Eb csoportkörének sorsolása

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik