Euro 2012: Del Bosque nem szívbajos, de Ribérytől ő is fél

Vágólapra másolva!
2012.06.22. 14:35
A címvédő spanyolokra egyik régi riválisuk, a francia válogatott vár a lengyel-ukrán közös rendezésű kontinenstorna negyeddöntőjében. Fernando Torres nem aggódik emiatt, de elszántan készül, míg kapitánya, Vicente Del Bosque nem a nagy „kedvenc" németekre, hanem a következő ellenfelére koncentrál. Főleg, hogy szerinte három világklasszissal is rendelkeznek.

Nincs éppen topformában, de azért a kezdő tagja Fernando Torres, aki szerint a 2006-os világbajnokságon megtanulták a „francialeckét", amikor a Zinédine Zidane vezette gallkakasosok megverték őket.Fernando Torres, aki szerint a 2006-os világbajnokságon megtanulták a „francialeckét", amikor a Zinédine Zidane vezette gallkakasosok megverték őket.

Azóta persze történt egy s más mindkét együttes körül.

„Abból a vereségből sokat tanultunk – így a támadó. – Bár csak páran maradtunk meg az akkori csapatból, ezek után kezdtünk el fejlődni. Tapasztalataink miatt most mi vagyunk az esélyesebbek, persze nem szabad leírni a franciákat a svédek elleni vereségük miatt. Reméljük, nem éppen ellenünk lendülnek formába. Mi vagyunk a legjobbak, mindenkinek fel kell kötnie az alsóját, aki meg akar verni minket."

Kapitánya, Vicente del Bosque, aki korábban a hollandokat tartotta a legnagyobb riválisuknak, immár a németeket követi leginkább figyelemmel, de egyelőre csak a franciák elleni találkozóra koncentrál.

„Fantasztikus a német csapat, a harci szelleme kiváló, borzasztóan magas szinten játszott eddig. Egyszerűen nincs gyenge pontja, a védelem stabil, Mario Gomez kiváló. De most csak a franciákra gondolok, tiszteletlenség lenne velük szemben, ha nem ezt tenném. Franck Ribérytől félek kissé, de Samir Nasri és Karim Benzema is világklasszis játékosok. Egyáltalán nem lesz könnyű megverni őket."

Az interjú végén azért csak visszatért a bajszos mester a németekhez, pontosabban kollégájához, Joachim Löwhöz.

„Egy igazi úriember, akinek a Real Madrid vagy a Barcelona sem lenne túl nagy falat."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik