Damir Redzic a gólja után: Hihetetlen, libabőrös voltam amikor a nyolcezer ember kiáltotta a nevemet

DUDUCZ TIBOR (Dunaszerdahely)DUDUCZ TIBOR (Dunaszerdahely)
Vágólapra másolva!
2024.04.29. 10:42
Vitális Milán 25 méterről szerzett szabadrúgásgólt (Fotó: Getty Images)
Remek játék, fantasztikus gólok, magyargyalázás, izgalom, örömteli ünneplés. Ilyen volt a DAC–Slovan (5–3) ütközet. A találkozó Matej Trusa triplája és két magyar, Vitális Milán és Damir Redzic gólja miatt is felejthetetlen maradt.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA (VITÁLIS GÓLJA 1:57-TŐL, REDZICÉ 8:20-TÓL)

A Slovan már bajnokként érkezett a Niké Liga rájátszásának 7. fordulójára, Dunaszerdahelyre. A hazaiaknak nem volt könnyű dolguk, hiszen a pozsonyiak erős csapattal léptek pályára, miközben a DAC-nak mindenképpen nyernie kellett, mivel öt pont volt a hátrányuk a harmadik helyezett Zilinához (Zsolna) képest. 

Az első óra álomjáték volt a hazaiak részéről, az eredményjelző 4–0-át mutatott Matej Trusa három gólja és Vitális Milán fantasztikus, 25 méteres szabadrúgásgólja után – amely biztosan  pályázik az év góljára.

„Sokat vártam a találatra, ma végre sikerült. Bíztam benne, hogy csapódik a labda és befér a bal felső sarokba. Sokat jelent számomra ez a gól, melyet Istennek, a családomnak és egy személynek ajánlok, akik még nem nevezek meg” – mondta Vitális Milán, akinek még két ígéretes szabadrúgása volt a meccsen.

„Az elsőnél a lövést visszalőttem a kapus helyére, talán nem kellett volna, bár láttam, hogy bemozdul. A másiknál nagyon jól eltaláltam, úgy gondolom, hogy abból gól lett volna, de szerintem másfél méterrel előrébb állt a sorfal, s így elakadt benne a labda – elevenítette fel a magyar U21-es válogatott játékos. – Az első órában uraltuk a mérkőzést. Diktáltuk a tempót, nagyon jól játszattunk. Aztán ők frissítettek, de nem hagytuk elvenni magunktól a győzelmet és a végén bevágtuk az ötödik gólt is. Nagyon jó érzés legyőzni a Slovant.” 

„Soha jobbkor” – mondhatja Damir Redzic, aki épp az örök rivális ellen szerezte meg első gólját a sárga-kék mezben. A volt ferencvárosi labdarúgó az ötödik dunaszerdahelyi gólt szerezte. 

„Nagyon örülök a találatomnak. Nemcsak azért, mert betaláltam, hanem főleg amiatt, hogy segítettem a csapaton és nem kellett izgulnunk az utolsó percekben. Azért is boldog vagyok a gólom miatt, mert az én szabálytalanságom után jutott büntetőhöz a Slovan és szépített négy-kettőre. Aztán az utolsó percben egy remek átadás után magabiztosan rúgtam el a labdát a kapus felett. Óriási volt az örömöm, csak futottam és futottam. A lelátó állított meg, meg az egész csapat, amely rám ugrott. Hihetetlen, libabőrös voltam amikor a nyolcezer ember kiáltotta a nevemet. Bízom benne, hogy jönnek a további gólok és a győzelmek” – mondta Damir Redzic, akinek júniusban jár le a szerződése a DAC-nál.

Úgy tűnik, hogy ha a DAC sikeres akar lenni a Slovan ellen, akkor Csinger Márknak a pályán kell lennie. Ebben az idényben a sárga-kékek kétszer győzték le az örök riválist, egyszer döntetlent játszottak és egyszer vereséget szenvedtek. A sikertelen decemberi találkozón a magyar játékos sérülés miatt hiányzott. 

„Nagyon örülünk, hogy boldoggá tudtuk tenni a szurkolóinkat. Csaknem kilencezren kint voltak, remek volt a hangulat, így a legjobb játszani” – mondta a Nemzeti Sportnak a 20 éves magyar védő.

„Miénk volt az első félidő, majd a fordulás után sikerült a negyedik gólunkat is megszerezni. Aztán rövid időn belül kaptuk három gólt. Szerencsére jól tudtunk belőle kijönni, mert tudtunk még egy gólt szerezni, úgyhogy simán meg tudtuk nyerni a mérkőzést. A győzelemmel két pontra megközelítettük a dobogós Nagyszombatot és Zsolnát. Megteszünk mindent, hogy a második helyre odaérjünk. Csak rajtunk múlik. Ha megnyerjük mind a három hátralévő mérkőzésünket, akkor ott leszünk a második helyen” – tette hozzá Csinger Márk. 


„Csodálatos érzés volt! – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Nyerges Attila, akivel több mint nyolcezren énekelték együtt a Nélküledet vasárnap, az 5–3-as dunaszerdahelyi győzelemmel végződő meccs előtt. – Bőven lettek volna súgóim, hogyha esetleg így, huszonöt év után elfelejtettem volna a szöveget… Legutóbb, amikor itt jártam, még csak két lelátó volt kész, hatezren ültek a nézőtéren, most pedig itt lehettem a gyönyörű, elkészült stadionban. Nagyon örültem, hogy megint engem hívtak. Valamifajta visszaigazolás, hogy alighanem eltaláltunk valamit. Ez a dal működik, szeretik, elértük vele az emberek szívét. S nem elfelejtve, hogy a Felvidéken vagyunk, ez rátesz még egy lapáttal.”

Az Ismerős Arcok frontemberének az éneklésen kívül még egy feladata volt: ő végezte el a kezdőrúgást. A bírói sípszó után Vitális Milánnak passzolta a labdát – a magyar U21-es válogatott játékos nemsokára bombagólt lőtt a Slovannak.

„Tudtam, hogy ma gólt szerez. Ezért kapta tőlem a kezdőrúgást, megbeszéltük előtte a taktikát” – tette hozzá mosolyogva Nyerges Attila.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik