El: Előre szóltam a játékosoknak, ez más szint – Rebrov

Vágólapra másolva!
2019.10.03. 23:28
A Ferencváros labdarúgócsapata csütörtökön 3–0-ra kikapott a Ludogorectől az Európa-liga csoportkörének második fordulójában. Így értékelt Szerhij Rebrov és Sztaniszlav Gencsev, a két csapat vezetőedzője.
A vendégek támadója Claudiu Keserü (jobbra) örülhetett a mérkőzés végén. KÉPGALÉRIÁNK MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A FOTÓRA!
A vendégek támadója Claudiu Keserü (jobbra) örülhetett a mérkőzés végén. KÉPGALÉRIÁNK MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A FOTÓRA!

 

– Szomorú, csalódott vagy inkább dühös?
– Leginkább csalódott vagyok – felelte a mérkőzést követő sajtótájékoztatón Szerhij Rebrov, a Ferencváros ukrán vezetőedzője. – De ne felejtsük el, hogy sok játékosunknak új terep az Európa-liga, a nemzetközi színtéren tapasztalatlanok vagyunk. Hosszú évek óta várt arra a klub, hogy eljusson idáig. Csalódott vagyok, mert nem voltunk ennyire rosszak. Voltak lehetőségeink, de ha nem használjuk ki a helyzeteinket, annak ezen a szinten ez a vége.

– Ha már kihagyott lehetőségek… Mint korábbi csatár, mit lehet ilyenkor tenni? Csúnyán fogalmazva: van-e csatárkrízis a csapatnál?
– Nem szeretnék egyénileg senkit sem értékelni. Voltak helyzeteink, sokkal rosszabb lenne, ha odáig sem jutottunk volna el. Idehaza van tíz helyzetünk mérkőzésenként, ám ezen a szinten sokkal kevesebb. Ezeket kellene hatékonyabban kihasználnunk.

– Alapos edzőként nyilván volt forgatókönyve erre a kilencven percre is. Mi lett volna az, és látott egyáltalán bármit, amit pozitívumként lehet értékelni?
– A pozitívum az, hogy voltak lehetőségeink. Elemezni kell a mérkőzést, beszélgetni a játékosokkal, hogy miért nem sikerült gólra váltani a helyzeteinket. A futballnak ez is a része, beszélgetni kell egymással. Muszáj sokkal jobban összpontosítani a kapu előtt. Láthattuk, a bolgároknál elöl topjátékosok futballoztak, ők értékesítették is a helyzeteiket. A védekezésünkön is javítani kell, mert hiába került emberhátrányba a Ludogorec, nem voltunk kellően agresszívek, nem akartuk minél hamarabb visszaszerezni ellenfelünktől a labdát.

– Ennyivel jobb a mostani Ludogorec?
– Ahogy mondtam, nem voltunk ennyivel rosszabbak. Előre szóltam a játékosoknak, hogy ez más szint
lesz. Ha hibázunk, ha eladjuk a labdát, ha nem figyelünk kellően, az ellenfél azonnal megbünteti. Így is történt, a vendégek kihasználták a hibáinkat, mégpedig kíméletlenül. Sajnos hamar kaptuk a gólt, és ez aligha tesz jót a futballisták lelkének. Ezúttal nem sikerült gólt szerezni, de a jövőben is minden egyes döntetlenért vagy győzelemért megküzdünk.

– A játékosok fejében mennyire volt ott, hogy a közelmúltban kétszer is legyőzték a bolgár bajnokot? Megzavarhatta ez a társaságot?
– Arra kértem a fiúkat, hogy felejtsék el azt a két júliusi találkozót. Illetve annyi erőt merítsenek belőlük, hogy igenis képesek legyőzni egy ilyen szintű ellenfelet. A nyáron kétszer felülmúltuk őket, de erős csapat a Ludogorec, akkor is az volt, hát még most… A játékosok önbizalmának jót tehetett a két mérkőzés, de a gyors gól ezúttal sok mindent átírt.

– A szünetben miről beszélgettek az öltözőben? A fordulás után nagy rohamokat indítottak, ha akkor sikerült volna gólt szerezni, lett volna annyi a csapatban, hogy egyenlítsen, akár fordítson?
– Ezt lehetetlen megmondani… Az öltözőben arról beszélgettünk, hogy emberelőnyben próbáljuk minél nagyobb nyomás alá helyezni a vendégeket, s ha sikerülne gólt szereznünk, lendületbe jöhetünk. Sajnos ez nem jött össze, a Ludogorec pedig van olyan jó csapat, hogy ezt kihasználja. Nem véletlenül van ott szinte minden évben a csoportkörben. Az ellenfélnél minőségi játékosok vannak, nem a mi szintünkhöz hasonlítom őket, hanem azokéhoz, akikkel idehaza találjuk szembe magunkat hétről hétre. A Ludogorec futballistái rendkívül labdabiztosak és magabiztosak. Ezt ezúttal is bizonyították.

– Vasárnap máris itt az újabb meccs, következik a Honvéd elleni összecsapás. Mi a legfontosabb ebben a néhány napban?
– Nincs sok időnk. Egy biztos, hogy a bajnokságra is nagyon oda kell figyelnünk, nem veszíthetünk pontokat. Két napunk van a regenerálódása, ez nem sok. A mostani mérkőzés is sokat kivett a labdarúgóimból, alaposan elfáradtak, de a Honvéd elleni összecsapás is nagyon fontos, győzni akarunk. Az Európa-ligát most félre kell tennünk, és csakis a vasárnapi találkozóra összpontosítani.

 

Fülig ért a szája. Sztaniszlav Gencsev, a Ludogorec vezetőedzője jókedvűen ült le a mérkőzést követő sajtótájékoztatóra, korábban pedig a kispadnál örömittasan ugrált a góloknál. „Érthető, hogy nagyon elégedett vagyok – mondta mosolyogva a bolgárok 38 esztendő szakvezetője. – Remekül játszottunk ezúttal. Az első támadásból gólt szereztünk, ez plusz önbizalmat adott a játékosaimnak. De úgy érzem, ha nincs ez a korai gól, akkor sem lett volna gond, mi vagyunk a tapasztaltabb csapat, akkor is le tudtuk volna győzni a Ferencvárost, hogyha nem kerülünk olyan gyorsan előnybe.” Felvetettük a vezetőedzőnek, utólag elárulhatja, hogy a júliusi két vesztes mérkőzés után volt-e bármiféle revansvágy a labdarúgóiban.

„Nagy csalódást jelentett, hogy az első selejtezőkörben kiestünk, nagyon kellemetlen volt a klubnak, hiszen a Bajnokok Ligája csoportköre volt a cél – magyarázta Gencsev. – Ez egyértelműen pluszmotivációt jelentett ezen a napon játékosaimnak. A Ferencváros szervezett csapat, de mi a saját tervünkre és elképzeléseinkre összpontosítottunk. Alaposan elemeztük a ferencvárosiakat, a legutóbbi hat mérkőzésüket megnéztem, bajnoki és Európa-liga-találkozókat is, tisztában voltam az erejükkel, a tudásukkal.”

A Ludogorec két magabiztos győzelemmel rajtolt a csoportkörben, legutóbb 5–1-re felülmúlta a CSZKA Moszkvát, most meg három gólt szerzett. Vajon mi a célja a bolgár bajnoknak? „Ha a következő meccset is megnyerjük, biztos vagyok benne, hogy továbbjutunk a csoportból. A mai mérkőzés jól sikerült. A harmadik gólnak azért örültem nagyon, mert akkor éreztem biztosan, hogy megvan a három pont.”

EURÓPA-LIGA 2019–2020
CSOPORTKÖR, 2. FORDULÓ
H-CSOPORT

FERENCVÁROS–LUDOGOREC (bolgár) 0–3 (0–2)
Budapest, Groupama Aréna. 16 133 néző. Vezette: Frankowski (lengyel).
FERENCVÁROS: Dibusz – Lovrencsics G., Blazic, Frimpong, Heister – Sigér (Szihnyevics, 73.), Haratin – Zubkov (Varga R., 80.), Nguen, Isael – Boli (Skvarka, 73.). Vezetőedző: Szerhij Rebrov
LUDOGOREC: Iliev – Cicinho (Ikoko 69.), Grigore, Forster, Negyalkov – Badji, Anicet – Lukoki (Góralski, 57.), Marcelinho (Moti, a szünetben), Wanderson – Keserü. Vezetőedző: Sztaniszlav Gencsev
Gólszerző: Lukoki (1.), Forster (40., 64.)
Kiállítva: Grigore (43.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

A H-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Ludogorec 2 2 8–1 +7 6
2. Espanyol 2 1 1 3–1 +2 4
3. FERENCVÁROS 2 1 1 1–4 –3 1
4. CSZKA Moszkva 2 2 1–7 –6 0

A mérkőzésről tudósított: BORBOLA BENCE (összefoglaló), MICHELLER SZILVIA, TUMBÁSZ HÉDI, TÖRÖK ATTILA, FÖLDI IMRE (fotó), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

H-CSOPORT
1. forduló: szeptember 19.
Espanyol (spanyol)–Ferencváros 1–1

Ludogorec (bolgár)–CSZKA Moszkva (orosz) 5–1
2. forduló: október 3.
Ferencváros–Ludogorec (bolgár) 0–3
CSZKA Moszkva (orosz)–Espanyol (spanyol) 0–2
3. forduló: október 24.
18.55:
CSZKA Moszkva (orosz)–Ferencváros
18.55: Ludogorec (bolgár)–Espanyol (spanyol)
4. forduló: november 7.
21.00:
Ferencváros–CSZKA Moszkva (orosz)
21.00: Espanyol (spanyol)–Ludogorec (bolgár)
5. forduló: november 28.
18.55:
Ferencváros–Espanyol (spanyol)
18.55: CSZKA Moszkva (orosz)–Ludogorec (bolgár)
6. forduló: december 12.
21.00:
Ludogorec (bolgár)–Ferencváros
21.00: Espanyol (spanyol)–CSZKA Moszkva (orosz)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik