Ez tényleg nem az a Ludogorec volt – kikapott a Ferencváros

A mérkőzésről tudósított: BORBOLA BENCE (összefoglaló), MICHELLER SZILVIA, TUMBÁSZ HÉDI, TÖRÖK ATTILA, FÖLDI IMRE (fotó)A mérkőzésről tudósított: BORBOLA BENCE (összefoglaló), MICHELLER SZILVIA, TUMBÁSZ HÉDI, TÖRÖK ATTILA, FÖLDI IMRE (fotó)
Vágólapra másolva!
2019.10.03. 18:40
A magyar bajnok Ferencváros meglepetésre 3–0-ra kikapott hazai pályán a bolgár Ludogorectől  az Európa-liga H-csoportjának 2. fordulójában.
A bolgárok örülhettek a Groupama Arénában – A GALÉRIA MEGNYITÁSÁHOZ KATTINTSON A KÉPRE! (Fotó: Török Attila)
A bolgárok örülhettek a Groupama Arénában – A GALÉRIA MEGNYITÁSÁHOZ KATTINTSON A KÉPRE! (Fotó: Török Attila)


EURÓPA-LIGA 2019–2020
CSOPORTKÖR, 2. FORDULÓ
H-CSOPORT

FERENCVÁROS–LUDOGOREC (bolgár) 0–3 (0–2)
Budapest, Groupama Aréna. 16 133 néző. Vezette: Frankowski (lengyel).
FERENCVÁROS: Dibusz – Lovrencsics G., Blazic, Frimpong, Heister – Sigér (Szihnyevics, 73.), Haratin – Zubkov (Varga R., 80.), Nguen, Isael – Boli (Skvarka, 73.). Vezetőedző: Szerhij Rebrov
LUDOGOREC: Iliev – Cicinho (Ikoko 69.), Grigore, Forster, Negyalkov – Badji, Anicet – Lukoki (Góralski, 57.), Marcelinho (Moti, a szünetben), Wanderson – Keserü. Vezetőedző: Sztaniszlav Gencsev
Gólszerző: Lukoki (1.), Forster (40., 64.)
Kiállítva: Grigore (43.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Ha volt forgatókönyv, az villámgyorsan borult. Sosem tudjuk meg, Szerhij Rebrov vezetőedző milyen taktikát álmodott meg a találkozó első perceire, esetleg kezdeti rohamokra, türelmes passzolgatásra vagy bunkerfutballra kérte-e játékosait… Harminchét másodperc (!) telt el a mérkőzésből, amikor a Ludogorec megszerezte a vezetést. Sejteni lehetett, hogy a bolgár bajnok teljesen más arcát mutatja, mint tette azt a júliusi, budapesti 2–1-es mérkőzésen – egyfelől, mert az akkori kezdőcsapatból három játékos maradt hírmondónak, másfelől mert a razgradi együttes nem kapott ki azóta, amióta a Ferencváros kiejtette a Bajnokok Ligájából.

A bolgárok ezúttal könnyedén, túlságosan is könnyedén győztek Budapesten.

A villámgóljuk alapjaiban meghatározta a mérkőzést, a mesteri középre tekerés és a szép kapuba passzolás érthetően némileg padlóra küldte a hazaiakat. Az első negyvenöt perc sokkal inkább a vendégekről szólt, mint a Ferencvárosról. A Ludogorec érett futballt mutatott, éppen olyat, amilyet Szerhij Rebrov előre vetített. A bolgár együttes technikás játékosai szépen járatták a labdát, érezhető volt, hogy a hónapok – tizennyolc mérkőzés óta – tartó veretlenségük megalapozta az önbizalmukat, bátran cseleztek, trükköztek. Na igen, a bolgároknál akad néhány brazil… A dél-amerikaiak közül talán a legkevésbé Rafael Forstertől vártuk volna a gólokat, ehhez képest a középhátvéd két gólt szerzett, a második félidei gólja végképp eldöntötte a találkozót. A 29 esztendős brazil előbb olyan gólt lőtt szabadrúgásból, amelyet a televíziós adók alighanem sokáig ismételnek majd: bal lábbal, elemi erővel lőtte ki a jobb felső sarkot, majd fejesével lezárta a csütörtök este legfontosabb kérdését, azt, hogy kié lesz a három pont.

Pedig a Ferencváros megpróbált mindent, a szünet előtt Dragos Grigore piros lapja után felcsillant a remény, hogy túl lehet járni a razgradiak eszén, a fordulás utáni kezdeti rohamokból pedig nyomban kiderült: zavarba lehet hozni a vendégeket. Ment előre az FTC, látható volt, a félidei utasítás egyértelműen az volt, hogy tíz-tizenöt perc alatt egyet rúgni kell a Ludogorecnek, s akkor bármi megtörténhet. Ám ezen a napon a szerencse sem állt a budapesti zöld-fehérek mellé. Bőven volt lehetősége a szépítésre a Ferencvárosnak, legalább három-négy ígéretes helyzet adódott előtte, és miután a bolgárok kijöttek a szorításból, nyomban gólt szereztek.

A látottak alapján alakulhatott volna másképpen is az este, hiszen ki tudja, mennyire zuhant volna össze a Ludogorec, ha a szünet utáni percekben értékesíti egyik ziccerét a Fradi. Így azonban nem maradt más, mint végig „robotolni” a mérkőzést, és fájdalmasan tudomásul venni, hogy a mostani bolgár együttes valóban nem hasonlított a júliusban látott önmagára.

Játékosai emberhátrányban is higgadtan futballoztak, kis területen pedig olyan háromszögeléseket láthattunk tőlük, amely alapja a mai modern labdarúgásnak. Sokat jelentett ez a győzelem nekik, ezt bizonyította, hogy a lefújást követően a kispadjuknál a stábtagok sorra ugráltak Sztaniszlav Gencsev vezetőedző nyakába, a játékosok a pályán pedig örömittasan pacsiztak egymással. A Ludogorec a csoportkör első fordulójában hazai pályán 5–1-re kiütötte a CSZKA Moszkvát, s ezúttal Budapesten győzött 3–0-ra – ez bizony imponáló rajt.

De legalább a csütörtöki eredményből is látszik, hogy a Ferencvárosnak milyen nagy fegyvertény volt júliusban két győzelemmel búcsúztatni a Ludogorecet a BL-selejtezőben.

Csakhogy azóta sok idő eltelt már.

A CSOPORT MÁSIK MÉRKŐZÉSÉN
CSZKA Moszkva (orosz)–Espanyol (spanyol) 0–2

A H-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Ludogorec 2 2 8–1 +7 6
2. Espanyol 2 1 1 3–1 +2 4
3. FERENCVÁROS 2 1 1 1–4 –3 1
4. CSZKA Moszkva 2 2 1–7 –6 0

A mérkőzésről tudósított: BORBOLA BENCE (összefoglaló), MICHELLER SZILVIA, TUMBÁSZ HÉDI, TÖRÖK ATTILA, FÖLDI IMRE (fotó), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

H-CSOPORT
1. forduló: szeptember 19.
Espanyol (spanyol)–Ferencváros 1–1

Ludogorec (bolgár)–CSZKA Moszkva (orosz) 5–1
2. forduló: október 3.
Ferencváros–Ludogorec (bolgár) 0–3
CSZKA Moszkva (orosz)–Espanyol (spanyol) 0–2
3. forduló: október 24.
18.55:
CSZKA Moszkva (orosz)–Ferencváros
18.55: Ludogorec (bolgár)–Espanyol (spanyol)
4. forduló: november 7.
21.00:
Ferencváros–CSZKA Moszkva (orosz)
21.00: Espanyol (spanyol)–Ludogorec (bolgár)
5. forduló: november 28.
18.55:
Ferencváros–Espanyol (spanyol)
18.55: CSZKA Moszkva (orosz)–Ludogorec (bolgár)
6. forduló: december 12.
21.00:
Ludogorec (bolgár)–Ferencváros
21.00: Espanyol (spanyol)–CSZKA Moszkva (orosz)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik