Két gólt lőtt az Espanyol, megint kikapott a CSZKA Moszkva

H. D.H. D.
Vágólapra másolva!
2019.10.03. 18:45
null
Vu Lej góljával szerzett vezetést az Espanyol (Fotó: Espanyol/Twitter)
A labdarúgó Európa-liga csoportkörének 2. fordulójában a CSZKA Moszkva hazai pályán 2–0-ra kikapott az Espanyoltól. A H-csoport másik mérkőzésén a Ludogorec 3–0-ra nyert a Ferencváros otthonában.

EURÓPA-LIGA
H-CSOPORT, 2. FORDULÓ

CSZKA Moszkva–Espanyol 0–2 (Vu Lej 64., Campuzano 95.)

A MÉRKŐZÉS SZÖVEGES KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

A csoport másik mérkőzésén
FERENCVÁROS–Ludogorec 0–3 (Lukoki 1., Forster 40., 64.)

A Ludogorec elleni kiütéses (1–5) vereség után hazai pályán kellett javítania a csoport papíron legerősebb csapatának, a CSZKA Moszkvának. Az orosz együttes ennek megfelelően aktívabban is kezdte a sorozatot a Ferencváros elleni 1–1-es döntetlennel nyitó Espanyol elleni összecsapást.

A CSZKA legveszélyesebb játékosa Arnór Sigurdsson volt. A 20 éves izlandi válogatott játékos előtt két gólszerzési lehetőség is adódott: a félidő elején a 15 méterről eleresztett lövését blokkolták, míg a hajrában Diego López hárította a közeli fejesét. A rutinos spanyol kapusnak azonban nem itt, hanem jóval korábban kellett egy igazán nagy védést bemutatnia – a 12. percben Nikola Vlasic életerős lövése után ujjheggyel nyomta szögletre a bal felső sarokra tartó labdát.

Az Espanyol első félidei támadójátékáról mindent elmond, hogy az Opta statisztikája szerint a spanyol csapat játékosainak összesen egy labdaérintésük volt a CSZKA tizenhatosán belül.

A fordulás után változott a játék képe, egyre bátrabban jött előre az Espanyol, így Igor Akinfejevnek is egyre több feladata akadt. A 64. percben a rutinos orosz kapus sem tudott segíteni a csapatán, Matías Vargas kiugratása után Vu Lej higgadt megoldással vezetést szerzett a vendégeknek. 0–1

Vu Lej gólja

A folytatásban az egyre frusztráltabban játszó hazaiak előtt csak elvétve adódott lehetőség, ráadásul az ötperces ráadás végén Hördur Magnússon óriási hibája – rövid és pontatlan volt a hazafejelt labdája – után Víctor Campuzano is beköszönt, így az Espanyol 2–0-ra nyert, a CSZKA újabb vereséget könyvelhetett el.

Víctor Campuzano gólja

A 3. fordulóban a CSZKA Moszkva a Ferencvárost fogadja, míg az Espanyol a Ludogorechez látogat.

A MÉRKŐZÉS SZÖVEGES KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

A H-CSOPORT TOVÁBBI PROGRAMJA
3. forduló: október 24.
18.55:
CSZKA Moszkva (orosz)–Ferencváros
18.55:Ludogorec (bolgár)–Espanyol (spanyol)
4. forduló: november 7.
21.00:
Ferencváros–CSZKA Moszkva (orosz)
21.00:Espanyol (spanyol)–Ludogorec (bolgár)
5. forduló: november 28.
18.55:
Ferencváros–Espanyol (spanyol)
18.55:CSZKA Moszkva (orosz)–Ludogorec (bolgár)
6. forduló: december 12.
21.00:
Ludogorec (bolgár)–Ferencváros
21.00:Espanyol (spanyol)–CSZKA Moszkva (orosz)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik