„A maximum is kevés lehet” – újabb norvég erőpróba vár a Lokira

Vágólapra másolva!
2015.07.30. 11:11
null
Aleksandar Jovanovic már a gól nélküli döntetlennel sem lenne elégedetlen a Rosenborg ellen (Fotó: Földi Imre, archív)
A labdarúgó Európa-liga harmadik selejtezőkörének első mérkőzésén a DVSC-Teva a norvég Rosenborgot fogadja. A debreceni együttest erősítő Aleksandar Jovanovic úgy véli, nem a magyar csapat a párharc esélyese, így már a gól nélküli döntetlennel sem lenne csalódott. A Rosenborg középpályásának, Mike Jensennek feltűnt, hogy a DVSC-t jó játékosok alkotják, de a nevüket nem sikerült megjegyeznie…

 

EURÓPA-LIGA
SELEJTEZŐ, HARMADIK FORDULÓ, ELSŐ MÉRKŐZÉS

20.00: DEBRECENI VSC–Rosenborg (norvég) (Tv: M4)

A múlt óvatosságra int, tanulságából okulni érdemes. A debreceniek hátvédje, Mészáros Norbert két évvel ezelőtt, 2013-ban már átélte, milyen egy norvég csapat ellen futballozni. Akkor a Strömsgodset volt a DVSC ellenfele az Európa-liga második selejtezőkörében, és a Loki az idegenbeli 2–2-es döntetlen után sima, 3–0-s vereséget szenvedett Nyíregyházán.

ROSENBORG: KETTŐBŐL KETTŐ!

A Rosenborg korábban már két magyar csapat orra alá is borsot tört az európai kupaporondon. Az 1997–1998-as szezonban a Bajnokok Ligája második selejtezőkörében a norvég csapat kettős győzelemmel, 4–1-es összesítéssel búcsúztatta az MTK-t, míg három évvel később a Dunaferr 4–3-as kiejtésével jutott fel a főtáblára.

„Most már tudjuk, milyen egy norvég csapat ellen játszani, s a tapasztalat sokat segíthet – mondta Mészáros a Nemzeti Sportnak. A szurkolókra ezúttal is szükség lesz, de kérem, nézzék el nekünk, ha ezúttal elmarad a gála! Természetesen nyerni szeretnénk, és kiharcolni a továbbjutást. Megkönnyítené a helyzetünket, ha hazai pályán nem kapnánk gólt – és az csak hab lenne a tortán, ha legalább kettőt szereznénk. Ám még egyszer mondom, borzasztóan nehéz dolgunk lesz. Erős, magas, jól fejelő csatárok alkotják a Rosenborg keretét. Olyanok, akik rendre oldalra fejelik a labdát a gyorsvonati sebességgel száguldozó szélső középpályások, valamint a fáradhatatlanul felfutó védők elé.”

Mészáros nem véletlenül szólt a szurkolókhoz, a debreceni ultrák ugyanis visszatérnek a Nagyerdei Stadionba.

„Foci kell, nem regisztráció” – olvasható a debreceni ultrák közleményében, akik a diósgyőriekkel együtt felfüggesztik a szurkolói bojkottot, s visszatérnek a nézőtérre. A drukkerek továbbra is ellenzik a regisztrációt, de a bizalom jeleként immár bemennek a stadionba, és remélik, a parlament az ősszel megváltoztatja az idevonatkozó előírásokat.

Az ultrák majdnem egy esztendeje, 2014 szeptemberében döntöttek a távolmaradás mellett, hogy így tiltakozzanak a kötelező regisztráció és a szurkolói kártya ellen. A debreceni ultrák legutóbb a múlt héten biztatták a Nagyerdei Stadionban a Lokit, a Skonto Riga elleni Európa-liga-selejtezőt 9–2-re nyerte meg az együttes.

„Fegyelmezett és szervezett játékkal lehet esélyünk. A mostani párharcnak a Szutjeszka Niksics, valamint a Skonto Riga elleni találkozókkal ellentétben már valóban nem mi vagyunk az esélyesei, ettől azonban még nem tettünk le a továbbjutásról. Nem lennék elégedetlen a nulla nullás döntetlennel, mivel idegenben már az egy egy is a továbbjutásunkat jelentené. A helyes hozzáállás azonban azt diktálja, hogy megtegyünk mindent a győzelemért. Ám ne feledjük, a továbbjutás két mérkőzésen dől el, okosan, taktikusan kell tehát játszanunk” – vélekedett a DVSC jobbhátvédje, Aleksandar Jovanovic.

„A MAXIMUM IS KEVÉS LEHET”

„Nagy különbség van a Strömsgodset és a Rosenborg között, és ugye sokan emlékeznek rá, milyen könnyedén jutott túl a Lokin a szerényebb képességű norvég együttes. Ám nemcsak ez billenti a Rosenborg felé a mérleg nyelvét, hanem az is, hogy a rövid nyári szünet után már játékban van a csapat, és jóval előrébb tart, mint a Debrecen. Úgyhogy a DVSC-nek a maximumot kellene nyújtania – lehet, hogy még ez is kevés lesz” – mondta Rokob Péter, a korábban Norvégiában is edzősködő szakember.

Azt hihetnénk, hogy a debreceni 27-28 Celsius-fokos csúcshőmérséklet még mindig sok egy északi futballistának. Ehhez képest a Rosenborg játékosai nagyon jól érzik magukat Magyarországon.

„Hallottuk, hogy nagyon nagy meleg van önöknél, de számomra éppen ideális az idő a játékra. A számítógépemen természetesen több összefoglalót is megnéztem a Debrecenről. Az kitűnt, hogy vannak jó játékosaik, de a nevüket nem sikerült megjegyeznem...” – mondta Mike Jensen, a norvég együttes dán középpályása.

A DVSC-Teva–Rosenborg meccs csütörtökön 20.00-kor kezdődik, a találkozót az M4 közvetíti élőben. A Nemzeti Sport Online-on élő, szöveges tudósítást olvashatnak a mérkőzésről!

EURÓPA-LIGA
SELEJTEZŐ, HARMADIK FORDULÓ, ELSŐ MÉRKŐZÉS

20.00: DEBRECENI VSC–Rosenborg (norvég) (Tv: M4)

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik