Debreceni klubrekord – kilenc gólt rámoltak be a Skontónak!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.07.23. 16:51
null
Balogh Norbert szépségdíjas gólt szerzett, a Loki pedig kilencet rámolt be a letteknek (Fotó: Földi D. Attila)
Gólesőben fürdette meg lett ellenfelét a Debrecen, és óriási zakóval, 9–2-vel küldte haza a lett Skonto Rigát az Európa-liga selejtezőjének második fordulójában, így bejutott a következő fordulóba.

EURÓPA-LIGA
2. SELEJTEZŐKÖR, VISSZAVÁGÓ

DVSC-Teva–Skonto Riga (lett) 9–2 (5–0)
Gólszerző: Tisza (7., 45.), Balogh N. (12.), Sidibe (29., 31.), Brkovics (54.), Szakály (54. – 11-esből), Bódi (58.), Castillion (70.), ill. Gutkovskis (59.), Rode (65.)
Kiállítva:
Kovalovs (80.)
Továbbjutott: a Debrecen, 11–4-es összesítéssel

Az idegenbeli 2–2 után helyzeti előnyből várhatta a visszavágót a Loki, hiszen adott esetben már egy gól nélkül döntetlen is elég lett volna a továbbjutáshoz, de aztán ez a veszély sokáig nem fenyegetett...

A LEGNAGYOBB MAGYAR GÓLTERMÉSEK
Kilenc gólt legutóbb magyar kupacsapat (a BEK/BL-t, az UEFA-kupa/El-t és a már megszűnt KEK-et figyelembe véve) 2013 júliusában ért el: a Bp. Honvéd 9–0-ra mosta le akkor a Bozsik-stadionban a montenegrói Cselik Niksicset. Azelőtt 1968. november 20-án szerzett magyar csapat kilenc gólt a nemzetközi kupákban, az Újpesti Dózsa 9:1-re nyert a görög Arisz ellen. 1965-ben a Honvéd 10:2-re diadalmaskodott a finn Lahden Reipas otthonában, ez volt a legutóbbi európai kupameccs, amelyen magyar csapat tíz gólt ért el.

Alaposan bekezdett a magyar együttes, és már a 7. percben megszerezte a vezetést: Tisza a Korhuttól kapott labdát 18 méterről, nagy erővel a bal felső sarokba bombázta (1–0).

A vezetés még jobban megfogta a letteket, és bár Bódi gyönyörű bal oldali akciója után a kapus még védett, a 12. percben már kettővel ment a Debrecen, Jovanovic jobb oldali beadása után Balogh sarokkal maga elé tette a labdát, majd kapásból kilőtte a jobb felsőt (2–0).

A magyar csapat nem akart visszaállni és őrizni az előnyt, folyamatosan jöttek a helyzetek, gyakorlatilag az első 28 perc alatt már öt gólnál tarthatott volna. De ami késik...

A kimaradó lehetőségek után ismét a góltermelésre állt át a DVSC, Sidibe pedig villámgyorsan duplázott, előbb Balogh önzetlen centerezése után pöcizett Pavlovs hasa alatt a kapuba, majd Jovanovic újabb jó jobb oldali beadása után fejjel volt eredményes (4–0).

Amikor már a szünetre készültek a felek, jött Balogh, aki megindult előre, majd Tiszához játszott, aki elfektette védőjét, és kilőtte a jobb alsót (5–0).

Aki az várta, hogy a fordulást követően a Skonto visszaáll a kapuja elé teljesen, vagy hogy a Loki már nem erőltetni a gólszerzést, nos, az alaposan tévedett, hiszen csak nem akart elzárulni a gólcsap.

KLUBREKORD!
A DVSC 9–2-es győzelmével klubrekordot ért el, korábban egy Intertotó-kupás 6–0 (a fehérorosz Dnyepr Mogiljev ellen) jelentette a csúcsot. A BEK/BL, UEFA-kupa/El, KEK trióban a Hajduk Split elleni 5–0-s diadal volt a Loki eddigi legnagyobb győzelme.

A második félidő első tíz percében még kétszer megrezdül a lettek hálója, egy szabadrúgás után mindenkin átszállt a labda, kivéve Brkovicsot, aki köszönte szépen, aztán pedig Szakály panenkázott tizenegyesből (7–0).

De még mindig az első óra ketyegett csak, amikor újabb találatok estek! Bódi újabb gyönyörű szólóját ezúttal már góllal zárta le, a jobb alsóba tekert, majd a semmiből szépített Gutkovskis (8–1).

Sőt a 65. percben megint gólt szereztek a vendégek, Rode fejelhetett zavartalanul a kapuba, de még mielőtt nagyon reménykedhettek volna az újabb zárkózásokban, jött Castillion, és a 70. percben lefutotta Rodét, a bal alsóba gurítva (9–2).

Bár a hajrában is nyomott a Loki, a tizedik gól nem akart összejönni, a tízes viszont a Skontónak igen, már ami a játékosok számát illeti, hiszen Kovalovs második sárgája miatt társainál tíz perccel korábban mehetett zuhanyozni.

Az esőzés mellett tehát igazi gólzáport láthattak a debreceni nézők, akik a hajrában felállva tapsolták meg kedvenceiket.


All Goals and Highlights | Debreceni VSC 9-2... by zidanekrisz


A találkozót követően Kondás Elemér, Balogh Norbert és Tisza Tibor nyilatkozott az NSO Tv-nek

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik