Sallai Roland: Ha ezt az arcunkat mutatjuk, Londonban is nyerhetünk

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.03.08. 08:50
Sallai Roland gólpasszt adott a WHU ellen (Fotó: Getty Images)
Mint beszámoltunk róla, a Freiburg Sallai Roland gólpasszának köszönhetően hazai pályán 1–0-ra nyert a West Ham United ellen az Európa-liga nyolcaddöntőjének első meccsén. A mérkőzés után a magyar válogatott támadó arról beszélt, hogy ezzel a játékkal Londonban is nyerhetnek.

„Nagyon boldogok vagyunk, hogy meg tudtuk nyerni ezt a meccset. Őszintén úgy érzem, hogy az egész mérkőzésen jobbak voltunk, mint a West Ham és megmutattuk, hogyan tudunk játszani a labdával. Fontos volt, hogy hazai pályán legalább egy gólt szerezzünk és ha ezt az arcunkat mutatjuk, úgy gondolom, Londonban is nyerhetünk” – mondta az uefa.com-nak a mérkőzés után Sallai Roland, akinek ismét volt egy ollózós próbálkozása, de a védőn megpattant lövést hárítani tudta Lukas Fabianskia jelenet ide kattintva tekinthető meg.

„Nehéz mérkőzés volt, mi pedig nem játszottunk jól. Még csak sok lehetőségünk sem volt, de jövő héten lesz egy újabb meccs és reméljük, akkor jobban játszunk” – vélekedett a TNT Sportsnak a WHU védője, Kurt Zouma.

„Végig szoros volt. Nem hiszem, hogy bárki is azt hitte, hogy ma este eldől a párharc. Vár ránk a második meccs, és reméljük, a hazai pálya segít” – summázta a találkozót a londoniakat irányító David Moyes.

„A legfontosabb dolog Gregoritsch kapcsán – és ezért hálás vagyok – az az, hogy megvan a megfelelő gondolkodásmódja ahhoz, hogy hatalmas segítségére legyen a csapatnak. Az elmúlt időszakban több mérkőzésen sem kezdett, mert a meccs második felében volt rá szükségünk. Megfelelő a hozzáállása és most gólokat lő, mert megbékélt önmagával és nem frusztrálja ez a helyzet” – mondta a győztes gólt szerző játékosáról Christian Streich, a Freiburg edzője.

EURÓPA-LIGA
NYOLCADDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
Freiburg (német)–West Ham United (angol) 1–0 (0–0)
Freiburg, Europa-Park Stadion, 34 700 néző. Vezette: Alejandro Hernández Hernández (spanyol)
Freiburg: Atubolu – Sildillia (Kübler, 82.), Ginter, Gulde, Günter – Höfler – Doan (Muslija, 82.), M. Eggestein, Höler (Gregoritsch, 70.), Grifo (Weisshaupt, 70.) – Sallai R. (Röhl, 88.). Vezetőedző: Christian Streich
West Ham: Fabianski – Coufal, Mavropanosz, Zouma, Emerson Palmieri (Cresswell, 68.) – Soucek, Edson Álvarez – Kudus, Ward-Prowse (K. Phillips, 81.), Lucas Paquetá (Antonio, 90+1.) – Bowen. Menedzser: David Moyes
Gólszerző: Gregoritsch (81.)

A JÁTÉKNAP TÖBBI MÉRKŐZÉSÉN
Olympique Marseille (francia)–Villarreal (spanyol) 4–0 (Veretout 23., Mosquera 28. – öngól, Aubameyang 42., 59. – az elsőt 11-esből)
Kiállítva: A. Moreno (62., Villarreal)
Benfica (portugál)–Rangers (skót) 2–2 (Di María 45+2. – 11-esből, Goldson 67. – öngól, ill. Lawrence 7., D. Sterling 45+5.)
Milan (olasz)–Slavia Praha (cseh) 4–2 (Giroud 34., Reijnders 44., Loftus-Cheek 45+1., Pulisic 85., ill. Doudera 36., Schranz 65.)
Kiállítva: Malick Diouf (26., Slavia)
Sparta Praha (cseh)–Liverpool (angol) 1–5 (Bradley 46. – öngól, ill. Mac Allister 6. – 11-esből, D. Núnez 25., 45+3., L. Díaz 53., Szoboszlai 90+4.)
Roma (olasz)–Brighton & Hove Albion 4–0 (Dybala 13., R. Lukaku 43., G. Mancini 64., Cristante 68.)
Qarabag (azeri)–Bayer Leverkusen (német) 2–2 (Benzia 26., Juninho 45+2., ill. Wirtz 70., Schick 90+2.)


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik