Ekl: a 90. perc után jött a gólváltás, a hazai iksz is elég volt Gyurcsóéknak

Vágólapra másolva!
2023.08.02. 22:05
null
Gyurcsó Ádám továbbjutást ünnepelhetett a Larnacával (Fotó: Facebook/AEKLARNACAOFFICIAL)
Az AEK Larnaca és a Gzira United is továbbjutott a labdarúgó Európa-konferencialiga 3. selejtezőkörébe. A Gyurcsó Ádámot is foglalkoztató ciprusi alakulat 1–1-es döntetlent játszott a fehérorosz Torpedo Zsogyinóval, míg a máltai Gzira Unitednek az egygólos vereség is elég volt az üdvösséghez a luxemburgi Dudelange vendégeként.

AEK LARNACA–TORPEDO ZSOGYINO

Az idegenbeli siker tudatában vághatott neki a hazai visszavágónak a Larnaca, s fölényben is játszott, de 90 perc alatt nem tudta bevenni a kontrázásra berendezkedő fehérorosz csapat kapuját. A ráadásban aztán összejött egy gyors gólváltás, de a továbbjutás sorsán ez már nem változtatott: a ciprusi együttes kvalifikálta magát a harmadik körbe. Gyurcsó Ádám 88 percet kapott a találkozón.

DUDELANGE–GZIRA UNITED

Már a hosszabbítás felé kacsintgatott a Dudelange, amikor Szamir Hadzsi második góljával (84. perc) döntetlenre mentette a párharc állását (az első meccset 2–0-ra nyerték a máltaiak). A luxemburgi öröm viszont csak három percig tartott, a Gzira United brazil légiósa, Wilkson is beköszönt a 87. percben, s erre már nem volt válaszuk a hazaiaknak, akik így elbúcsúztak az európai porondtól.

EURÓPA-KONFERENCIALIGA, SELEJTEZŐ
2. FORDULÓ, VISSZAVÁGÓ
AEK Larnaca (ciprusi)–Torpedo-BelAZ Zsogyino (fehérorosz) 1–1
Továbbjutott: a Larnaca, 4–3-as összesítéssel
F91 Dudelange (luxemburgi)–Gzira United (máltai) 2–1
Továbbjutott: a Gzira, 3–2-es összesítéssel

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik