A svédeket nem hozza lázba a Haladás csütörtöki vendégszereplése

Vágólapra másolva!
2009.07.16. 14:23
Az Európa-liga második selejtezőkörében a svéd Elfsborg vár a Haladásra. A találkozó előtt a hazaiak roppant magabiztosan nyilatkoznak, a szombathelyiek játékosai pedig a csapategységben bíznak.
Irhásék bizakodnak a svédországi meccs előtt
Fotó: Unger Tamás
Irhásék bizakodnak a svédországi meccs előtt
Irhásék bizakodnak a svédországi meccs előtt
Fotó: Unger Tamás
Irhásék bizakodnak a svédországi meccs előtt

Csütörtök este folytatja szereplését az Európa-ligában a Haladás: a sorozat második selejtezőkörében az Elfsborg lesz a szombathelyiek ellenfele. A svéd csapat neve ismerősen csenghet a magyar futballbarátok számára, ugyanis két évvel ezelőtt az Elfsborg éppen a Debrecent búcsúztatta 1–0-s összesítéssel a Bajnokok Ligája selejtezőjében.

A két együttes svédországi mérkőzése nem különösebben hozza lázba az Elfsborg drukkereit: a csütörtöki meccsre mindössze kétezer nézőt várnak a Boras Arenába – ez, és a nyilatkozatok is azt jelzik, hogy a vendéglátók magabiztosan várják az összecsapást.

„Az Elfsborgnak hazai pályán mindig kötelező nyernie. Remélem, minden játékosom a tudása maximumát nyújtja, mert ha így lesz, megnyugtató előnyt szerezhetünk a szombathelyi visszavágóra. Itthon kötelező számunkra a győzelem” – nyilatkozta a svédek vezetőedzője, Magnus Haglund a Nemzeti Sportnak.

Az Elfsborg előnyére válhat, hogy a svéd bajnokság már 14 forduló óta zajlik; a Haladás riválisa jelenleg a második helyen áll a 16 csapatos Allsvenskanban, mindössze egy ponttal lemaradva az éllovas IFK Göteborg mögött.

A szombathelyeik ezzel szemben még csak két tétmérkőzést játszottak a szezonban: az Európa-liga első selejtezőkörének első mérkőzésén 1–0-ra legyőzték a kazah Irtis Pavlodart, így a visszavágón elszenvedett 2–1-es vereség magyar továbbjutást ért.

Érdekesség, hogy az Irtis elleni párharc előtt is nagyon magabiztosan nyilatkoztak az (akkori) ellenfél részéről – talán éppen erre célzott Rózsa Dániel, a szombathelyiek kapusa, amikor az esélyeket latolgatta a Nemzeti Sportnak: „Nem vagyok ideges. Csapatunk már nagyon sokszor megmutatta, hogy képes bravúrra, akkor is helyt tud állni, amikor sokan már leírják. Az egység a legnagyobb erényünk. Jó lenne úgy végezni, hogy a visszavágón legyen esélyünk továbbjutni.”

A visszavágót a következő héten rendezik Szombathelyen, és ha jó eredményt ér el ma este a Haladás, egészen biztos, hogy nem csak kétezer néző lesz kíváncsi a csapatra – így a biztatást tekintve máris előnybe kerülhet a magyar együttes.

A találkozót szöveges formában honlapunk élőben közvetíti!

ÉLŐKÉPES KÖZVETÍTÉS

Ha a technika ördöge nem szól közbe, élőképes közvetítésen keresztül követhetik a magyar futballbarátok a Haladás borasi vendégszereplését. Természetesen a technikai gondokkal mindig számolni kell, de 95 százalék, hogy az adás Magyarországon is követhető lesz a honlapon. Az élő stream a klub hivatalos oldalán, a haladasfc.nyugat.hu portálon lesz követhető, emellett a nyugat.hu munkatársai, Pál T. Gábor és Starcsevics Ádám rádiós közvetítéssel is jelentkeznek a helyszínről.

EURÓPA-LIGA, 2. SELEJTEZŐKÖR, 1. MÉRKŐZÉS


A VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK
ELFSBORG: Covic – Karlsson, Wikström, Lucic, Florén – A. Svensson, Mobaeck, M. Ericsson – Danielsson, Bajrami – Keene. Vezetőedző: Magnus Haglund
HALADÁS: Rózsa – Schimmer, Guzmics, Kuttor, Tóth P. – Molnár B., Irhás, Iszlai – Skriba, Oross, Nagy G. Vezetőedző: Csertői Aurél
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik