Advocaat büszke csapatára, hogy sikerült megverni az Udinesét

Vágólapra másolva!
2009.03.20. 11:46
A Zenit csak egy góllal tudta megverni az Udinesét Szentpéterváron az UEFA-kupa nyolcaddöntőjének visszavágóján, így a címvédő búcsúzott a sorozattól. Dick Advocaat, a Huszti Szabolcsot is foglalkoztató csapat vezetőedzője a meccs után elmondta játékosainak, büszke rájuk, hogy győzni tudtak. A holland szakember természetesen csalódott volt a kiesés miatt, és az Udinesét a végső sikerre is esélyesnek tartja.
Husztiék a győzelem után sem lehettek boldogok
Fotó: Reuters
Husztiék a győzelem után sem lehettek boldogok
Husztiék a győzelem után sem lehettek boldogok
Fotó: Reuters
Husztiék a győzelem után sem lehettek boldogok

A Zenitnek nem sikerült végrehajtania rendkívül nehéz küldetését: az orosz csapat nem tudta ledolgozni kétgólos hátrányát az UEFA-kupa nyolcaddöntőjének visszavágóján az Udinese ellen.

Huszti Szabolcs ezúttal csak húsz percet kapott Dick Advocaat vezetőedzőtől, aki a találkozó után nem hibáztatta játékosait, hanem gratulált nekik, hogy sikerült megverni az olasz csapatatot.

„Nagyszerű mérkőzést játszottunk, melyen gyakran eljutottunk az ellenfél kapujáig – mondta Advocaat a meccs után. – A mai meccsen többet érdemeltünk volna az egygólos győzelemnél. A lefújás után elmondtam játékosaimnak, büszke vagyok rájuk, hogy sikerült legyőzni az Udinesét ezen a nehéz találkozón.”

Advocaat azt is elképzelhetőnek tartja, hogy a címvédőt búcsúztató Udinese eljut az UEFA-kupa fináléjáig.

„Természetesen nagyon csalódottak vagyunk a kiesés miatt – folytatta a holland szakember. – Ám azt el kell mondanom, hogy nagyon erős csapat ütött ki minket, amely – véleményem szerint – a döntőig menetelhet. A célt elérhetik, mivel az elmúlt héten és most is bizonyították, hogy kiválóan játszanak.”

UEFA-KUPA, NYOLCADDÖNTŐ

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik