Husztiék Szentpéterváron javítanák ki, amit Udinében elrontottak

Vágólapra másolva!
2009.03.19. 12:45
Huszti Szabolcs csapata, a Zenit Szentpéterváron csap össze az Udinesével az UEFA-kupa nyolcaddöntőjének visszavágóján. A címvédőre nagyon nehéz feladat vár, mivel az első találkozón 2–0-s vereséget szenvedett Olaszországban. Huszti Szabolcs és edzője, Dick Advocaat bízik benne, hogy az orosz együttes kiharcolhatja a továbbjutást.
Husztiékra nehéz feladat vár Szentpéterváron
Fotó: M. Németh Péter
Husztiékra nehéz feladat vár Szentpéterváron
Husztiékra nehéz feladat vár Szentpéterváron
Fotó: M. Németh Péter
Husztiékra nehéz feladat vár Szentpéterváron

A Zenit számára nem alakult jól az Udinese elleni első mérkőzés az UEFA-kupa nyolcaddöntőjében: az orosz csapat a találkozó hajrájában kapott ki 2–0-ra Fabio Quagliarella és Antonio Di Natale góljaival.

A Zenitnél mégsem aggódnak a szentpétervári visszavágó előtt, Dick Advocaat vezetőedző szerint csapata képes kiharcolni a továbbjutást.

„Nagyon hasonló a helyzet ahhoz, mint ami egy évvel ezelőtt volt – utalt a holland mester a Zenit tavalyi nyolcaddöntőjére, amikor az orosz csapat 3–1-re kikapott Marseille-ben, ám 2–0-s hazai sikerével továbbjutott. – Hiszünk benne, hogy a negyeddöntőbe juthatunk, a csapat képességei megvannak a sikerhez. Az Udinese támadószekciója és középpályája jó, de a védelmében vannak gyenge pontok.”

Az orosz Sportnet internetes portál szerint Huszti Szabolcs a kezdőcsapatban kap helyet, a légiós bízik együttese továbbjutásában.

„Bizakodunk a sikerben, bár az Udinesének van nagyobb esélye a továbbjutásra – mondta a Nemzeti Sportnak a sérüléséből felépülő Huszti Szabolcs. – Ha gólt kapunk, a negyeddöntőnek annyi, úgyhogy miközben rohamozunk, a védekezésre is ügyelnünk kell. Hogy játszom-e, csak a meccs napján tudom meg, azzal aligha mondok újat, hogy nagyon szeretnék. Amit Udinében elrontottunk, Szentpéterváron kijavíthatjuk – az első mérkőzésen nekem sem ment jól a játék, talán majd a visszavágón…”

UEFA-KUPA

NYOLCADDÖNTŐ, A VISSZAVÁGÓK PROGRAMJA
(zárójelben az első mérkőzések eredményei)
CSÜTÖRTÖK
18.00 Metaliszt Harkiv (ukrán)–Dinamo Kijev (ukrán) (0–1)
18.30 Zenit (orosz)–Udinese (olasz) (0–2)
18.30 Sahtar Doneck (ukrán)–CSZKA Moszkva (orosz) (0–1)
20.30 Galatasaray (török)–Hamburger SV (német) – TV: ZDF (1–1)
21.00 Aalborg (dán)–Manchester City (angol) (0–2)
21.30 Braga (portugál)–PSG (francia) (0–0)
SZERDÁN JÁTSZOTTÁK
Saint-Étienne (francia)–Werder Bremen (német) 2–2 (0–1)
Ajax (holland)–O. Marseille (francia) 2–2 (1–2)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik