UEFA-kupa: megnehezíteni sem tudta a Braga a Werder dolgát

Vágólapra másolva!
2008.02.22. 00:20
A második számú nemzetközi labdarúgó kupasorozatban, az UEFA-kupában a német Werder Bremen csatlakozott utolsóként a tizenhatos, még versenyben maradt mezőnyhöz, miután búcsúztatta a portugál Bragát.
A visszavágóra rendkívül rányomta a bélyegét, hogy az első meccset a Werder Brémában 3-0-ra nyerte, és ezzel lényegében semmilyen nyitott kérdést nem hagyott a továbbjutást illetően.

Nem nagyon bíztak a bravúrban a hazai drukkerek sem, akik igencsak visszafogott létszámban tették tiszteletüket a találkozón.

Pedig a hazaiakra ráfért volna a bíztatást, hiszen mindent egy lapra feltéve huszáros rohamokkal indították a meccset. Gólt azonban nem sikerült lőniük, minek utána kedvük és lendületük is alább hagyott.

Az első félidő vége kiegyenlített játékot hozott, sőt, Almeida 34. percben, 30 méterről lőtt óriási kapufáját követően feljöttek az addig jobbára a védekezésre koncentráló németek.

A második félidő mezőnyjátékkal telt, látható volt, hogy már csak kötelességből tudják le a felek a találkozót. A portugálok akarták ugyan a szép búcsút, de a győzelemtől nagyon messze voltak, nem tudtak gólveszélyt kialakítani a németek kapuja előtt.

Igaz, nem tudott a Werder sem, aztán mégis betalált ellenfele hálójába: a 78. percben az alig kilenc perce pályán lévő Ivan Klasnic kapott indítást a saját térfeléről, majd a félpályáról megindulva, onnan jó ütemben kilépve, három védő előtt kapura húzott. A kiszolgáltatott Kieszek ugyan kifutott elé, de Klasnic megtolta mellette a labdát, majd az üres kapuba helyezett.

Ezzel már nemcsak a továbbjutás, hanem a mérkőzés is eldőlt. A Werder Bremen ellenfele a nyolcaddöntőben a skót Rangers lesz.

UEFA-KUPA, 3. FORDULÓ (A NYOLCADDÖNTŐBE JUTÁSÉRT):

VISSZAVÁGÓ:
Braga (portugál) –Werder Bremen 0-1 (Klasnic 78.)
Továbbjutott a Werder Bremen, kettős győzelemmel, 4-0-val
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik