BL, C-csoport: kétgólos előnyről bukott el az Union a rivális pályáján

V. J.V. J.
Vágólapra másolva!
2023.10.03. 20:48
null
A legjobban Sheraldo Becker foghatja a fejét, hiszen duplázott, mégis kikapott az Union (Fotó: Getty Images)
Az Union Berlin 3–2-re kikapott a Sporting Bragától a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének 2. fordulójában, a C-csoportban.

Szokatlan látványt nyújtott kedd este a berlini Olimpiai Stadion: a kék alapszínű futópályát vörös színű anyaggal borították be, és ahol korábban – többek között Dárdai Pállal és Király Gáborral a fedélzetén – a Hertha BSC játszott Bajnokok Ligája-mérkőzéseket, ott most a városi rivális Union Berlin lépett pályára a BL-ben.

Úgy tűnt, a kelet-berliniek stadionja hosszas huzavona után, korlátozott kapacitással, de alkalmas lesz a BL-re, a klub végül úgy döntött, hogy a magasabb nézőszám érdekében az Olimpiai Stadionba viszi a hazai csoportmeccseit. S egy ideig úgy tűnt, nagyszerűen is alakul a bemutatkozása átmeneti otthonában.

A 30. percben villámgyors kontratámadás végén Josip Juranovic készített elő kiválóan Sheraldo Beckernek, aki a kapuba lőtte az Union Berlin történetének első Bajnokok Ligája-gólját. Aztán nem sokkal később a másodikat is! Danilho Doekhi ívelt előre hosszan a saját térfeléről, Luvas Tousart pedig továbbcsúsztatott Beckernek – ő pedig ziccerből nem hibázott, kilőtte a jobb felsőt.

A Braga nem roppant össze, sőt, lélektanilag kifejezetten jól jött a portugáloknak, hogy négy perc alatt válaszolni tudtak: szöglet után Ricardo Horta lövését még védte Frederik Rönnow, a kipattanót azonban Sikou Niakaténak nem volt nehéz dolga a kapuba küldenie.

A szünet után álomgóllal egyenlített a Braga: egy szöglet után Bruma húsz méterről lőtt a bal felsőbe. VIDEÓ ITT IS!


Ezután mindkét csapatnak volt lehetősége a vezetés megszerzésére, sőt, az Union a hajrában két hatalmas helyzetet puskázott el, ami megbosszulta magát. A hosszabbítás negyedik percében Abel Ruizt magára hagyták a tizenhatos sarkánál, majd Brumának továbbított, ő pedig középre adott André Castrónak, aki közeli, lapos lövésével megnyerte a meccset a portugáloknak.

BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
2. FORDULÓ

C-CSOPORT
Union Berlin (német)–Braga (portugál) 2–3 (Becker 30., 37., ill. Niakaté 41., Bruma 51., A. Castro 90+4.)
Napoli (olasz)–Real Madrid (spanyol) 2–3Östigard 19., Zielinski 54. – 11-esből, ill. Vinícius Júnior 27., Bellingham 33., Meret 78. – öngól)

A C-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Real Madrid 2 2 0 0 4–2 +2 6
2. Napoli 2 1 0 1 4–4 0 3
3. Braga 2 1 0 1 4–4 0 3
4. Union Berlin 2 0 0 2 2–4 –2 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik