Könnyed győzelemmel tette biztossá BL-továbbjutását a Real Madrid

RÓTH ZOLTÁNRÓTH ZOLTÁN
Vágólapra másolva!
2023.11.08. 20:50
null
Lunyin a bemelegítés közben megsérült Kepa helyén rögtön bizonyított (Fotó: AFP)
A labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének 4. fordulójában a Real Madrid hazai pályán 3–0-ra legyőzte a Bragát, és továbbjutott az egyenes kieséses szakaszba.

 

BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
C-CSOPORT
4. FORDULÓ
REAL MADRID (spanyol)–BRAGA (portugál) 3–0 (1–0)
Madrid, Santiago Bernabéu Stadion, 68 509 néző. Vezette: Halil Umut Meler (Mustafa Eyisoy, Kerem Ersoy) – törökök
REAL: Lunyin – Lucas Vázquez (Carvajal, 74.), Rüdiger, Nacho, F. Mendy (Fran García, 84.) – Valverde (Paz, 77.), Camavinga, Kroos – Brahim Díaz (Modric, 74.) – Rodrygo (Joselu, 77.), Vinícius Jr.Vezetőedző:Carlo Ancelotti
BRAGA: Matheus – V. Gómez (Joe Mendes, 62.), Fonte, S. Niakaté, C. Borja – Joao Moutinho, Vitor Carvalho, Zalazar (Al-Muszrati, 62.) – Bruma (A. Horta, 77.), R. Horta (Abel Ruiz, 62.), Djaló (Banza, 77.).Vezetőedző: Artur Jorge
Gólszerző: Brahim Díaz (27.), Vinícius Jr. (58.), Rodrygo (61.)

ÖSSZEFOGLALÓ

A Napoli Union Berlin ellen elért 1–1-es döntetlenje mindkét csapat számára lehetőséget adott. A Real Madrid már egy döntetlennel bebiztosíthatta továbbjutását, míg a portugálok egy győzelemmel a továbbjutás érezhető közelségébe kerülhettek volna. A Braga dolgát nehezítette az a tény, hogy a Real Madrid eddigi 10, hazai pályán, portugál csapatok ellen lejátszott mérkőzésén nem szenvedett vereséget.

A portugálok kezdték jobban a találkozót, a 4. percben az előrehúzódó Borja harcolt ki büntetőt Lucas Vázquez mellett. Djaló azonban nem tudott élni a lehetőséggel, a bemelegítés során megsérült Kepa helyére beugró Lunyin odaért a jobb alsó sarokhoz, és bravúrral védett. A folytatásbanBrahim Díaz percei következtek. A spanyol a 12. percben még lesről talált be, a 27. percben azonban Rodrygo passza után ballal már szabályos gólt szerzett.

A második játékrészben gyorsan eldöntötte a nyitott kérdéseket a madridi csapat. Már az 55. percben is csak Matheus nagy védése mentette meg a portugálokat az újabb Brahim-góltól, az 58. percben azonban már a brazil kapus is tehetetlen volt. Valverde szöktette Lucas Vázquezt, majd a spanyol passza után Vinícius Jr. lőtt a jobb alsó sarokba. A 61. percben folytatódott a brazil szamba. Kroos labdaszerzése után Rodrygo és Vinícius kényszerítőjével értek oda a portugálok kapuja elé a hazaiak, majd Rodrygo emelte át a labdát a kilépő kapus felett. A hosszabbítás utolsó percében még Ruiz fejesével szépíthettek volna a portugálok, ám Lunyin nagy bravúrral védett. A Real Madrid magabiztos győzelmével már biztosan továbbjutott a csoportból, de a portugálok helyzete sem reménytelen. 3–0

A csoport másik mérkőzésén:Napoli (olasz)–Union Berlin (német) 1–1

AZ ÁLLÁS
1. Real Madrid449–3+612
2. Napoli42116–5+17
3. Braga4135–9–43
4. Union Berlin4133–6–31

 

PERCRŐL PERCRE

90+4. perc: VÉGE! A Real Madrid magabiztos győzelmet aratott a Braga ellen és továbbjutott az egyenes kieséses szakaszba. Köszönjük figyelmüket!

90+4. perc: Horta beadása után Ruiz fejését nagy bravúrral tolta ki a jobb alsó sarok elől Lunyin.

90. perc: Három perc hosszabbítás következik.

84. perc: Cseréltek a hazaiak, Mendy helyére Fran García érkezett.

77. perc: Mindkét csapat cserélt, a hazaiknál Rodrygo helyére Joselu, Valverde helyére Paz állt be. A vendégeknél Djaló helyére Banza, Bruma helyére AndréHorta érkezett

76. perc: Al-Muszrati próbálkozott lövéssel 24 méterről, de Lunyin könnyedén védett.

74. perc: Kettőt cseréltek a hazaiak, Brahim Díaz helyére Modric, Lucas Vázquez helyére Carvajal állt be.

64. perc: Vinícius szerzett labdát a pálya közepén, majd Valverde tört be a 16-oson belülre, ahol egy védő lábáról Rodrygo elé pattant a labda, a brazil pedig éles szögből az oldalhálóba lőtt.

62. perc: Hármat cseréltek a portugálok, RicardoHorta helyére Ruiz, Gómez helyére Mendes, Zalazar helyére pedig Al-Muszrati állt be.

61. perc: GÓÓÓL! RODRYGO!!! Kroos szerzett labdát a saját 16-osa előtt, majd Rodrgyot ugratta ki, a brazil szépen játszott össze honfitársával, Viníciussal majd 10 méterről a kilépő kapus fölött a kapu közepébe emelt. 3–0!

58. perc: GÓÓÓÓÓÓL! Egy középpályás labdaszerzést követően Valverde ugratta ki Vázquezt, aki Viníciushoz passzolt, a brazil pedig egy cselt követően 10 méterről a jobb alsó sarokba lőtt. 2–0!

57. perc: Rüdiger passza után Rodrygo 20 méteres, középre tartó lövését védte kisebb nehézségek árán Matheus.

55. perc: Vinícius passza után Brahim lőtt kapura 9 méterről, de előbb Matheus védett nagyot, majd az ismétlést Fonte blokkolta.

48. perc: Bruma tolta meg a labdát a 16-os bal oldali sarkánál, majd 17 méteres megpattanó lövése Lunyin ölében kötött ki.

47. perc: Bal oldali szöglet után Nacho fejelte Matheus kezeibe a labdát.

46. perc: Folytatódott a mérkőzés.

45+2. perc: Vége az első félidőnek. A beugró Lunyin rögtön a találkozó elején büntetőt védett, majd az első fél óra végén Brahim Díaz talált be, így a madridiak vonulhattak előnnyel az öltözőbe.

45. perc: Kettő perc a hosszabbítás.

44. perc: Camavinga ugratta ki Viníciust, de Matheus jól érkezett ki a kapuból és tisztázni tudott.

42. perc: Brahim Díaz passza után Rodrygo fordult le védőjéről, majd 9 méterről, éles szögből kapura lőtt, Matheus gyors vetődéssel védeni tudott.

38. perc: Bal oldalon épített támadást a Braga, majd Zalazar 21 méteres lövése szállt a kapu fölé.

Brahim Díaz nyári visszatérését követő második találatát szerezte (Fotó: AFP)
Brahim Díaz nyári visszatérését követő második találatát szerezte (Fotó: AFP)

27. perc: GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓL! Mendy passzával Rodrygo lépett ki a leshatáron, majd az alapvonalig robogott és a kapu elé passzolt, az érkező Brahim Díaz 5 méterről, ballal lőtte a léc alá a labdát. 1–0!

26. perc: Kroos jobb oldali szöglete után Rüdiger fejelte a kapu fölé a labdát.

21. perc: Vinícus játszotta középre a labdát, majd Valverde lőtt a kapu fölé.

20. perc: Bruma fűzte be Mendyt az ötös sarkánál, majd Vázquez érkezett és felborította a támadót. A játékvezető nem ítélt büntetőt.

17. perc: Horta beadásai után alakultak ki veszélyes lehetőségek a madridi kapuk előtt, de sem Carvalho, sem Djalo nem tudta a kapuba juttatni a labdát.

12. perc: Brahim Díaz talált be a portugálok kapujába, de Vinícius korábbi szabálytalansága miatt érvénytelenítette a találatok a játékvezető.

9. perc: Horta ívelése után Niakaté fejéről szállt a kapu fölé a labda.

7. perc: Rodrygo tolta el a labdát Niakaté mellett, majd egy ütközés következtében a földre került, de ezúttal nincs büntető.

A bemelegítés közben Kepa kisebb sérülést szenvedett, így Lunyin került a madridiak kapujába.

6. perc: LUNYIN MEGFOGTA! Djaló nagyon rosszul lőtte el a labdát, az ukrán kapus érezte az irányt és könnyedén hárított.

4. perc: BÜNTETŐ! Bruma sarokkal passzolt Borjához, akit Lucas Vázquez rántott le a 16-oson belül. A spanyol védő egy sárga lapot is begyűjtött.

A Braga kékben, a madridiak tiszta fehérben játszanak.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés, a Braga indította útjára a labdát.

A Real Madrid hétvégén hazai pályán 0–0-s döntetlent ért el a Rayo Vallecano ellen. A Braga szintén hazai környezetben játszott, és hátrányból fordítva 6–1-s győzelmet aratott különösen Banza mesterhármasának köszönhetően. Jó teljesítménye ellenére a kongói csatár nem került be ma a kezdőcsapatba.

Portugál csapat még sohasem tudott mérkőzést nyerni a Bernabéuban. 10 mérkőzésből 9-et a madridiak nyertek meg, egy alkalommal született döntetlen. Az egyetlen pontot a Porto szerezte a 2003–2004-es szezonban.

A portugálok korábban mindössze három alkalommal játszottak spanyol csapat ellen, az ellenfél mindhárom alkalommal a Sevilla volt. A Bajnokok Ligája 2010–2011-es szezonjának selejtezőjében a Braga kétszer is győzni tudott, 2006-ban az UEFA-kupában viszont spanyol siker született.

Meglepetésre nincs ott a madridiak kezdőjében az angol Jude Bellingham,bár korábban mi is jeleztük,hogy egy kisebb sérülés miatt bizonytalan a szereplése.Bellingham az eddigi 14 madridi mérkőzésén 13 gólt szerzett.

A két csapat október 23-án Portugáliában már találkozott egymással, akkor a madridiak 2–1-re tudtak nyerni. A találkozó összefoglalójátITTolvashatják.

Köszöntjük Önöket! Hamarosan kezdődik a Bajnokok Ligája csoportkörének F-csoportjában a Real Madrid–Braga összecsapás. A madridiak akár már ma bebiztosíthatják továbbjutásukat. Tartsanak velünk!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik