A Werder Bremen csapata már szinte továbbjutónak érezheti magát

Vágólapra másolva!
2007.02.14. 23:14
Magabiztos győzelmet aratott a Werder Bremen, igaz, a vesztes Ajax a 23. perctől, Lindenbergh kiállításától kezdve tíz emberrel játszott. Tőzsér Dániel végig a pályán volt a Paris Saint-Germaintől hazai pályán vereséget szenvedő AEK Athénban.
Lindenbergh szomorúan ballag le a pályáról, az Ajax-játékosok nem tudták meggyőzni a portugál játékvezetőt
Reuters
Lindenbergh szomorúan ballag le a pályáról, az Ajax-játékosok nem tudták meggyőzni a portugál játékvezetőt
Lindenbergh szomorúan ballag le a pályáról, az Ajax-játékosok nem tudták meggyőzni a portugál játékvezetőt
Reuters
Lindenbergh szomorúan ballag le a pályáról, az Ajax-játékosok nem tudták meggyőzni a portugál játékvezetőt

A Leverkusen és a Blackburn ellenben góldús meccset vívott egymással: a hazaiak Schneider szabadrúgása után Callsen-Bracker fejesével szereztek vezetést, de Bentley a 39. percben szabadrúgásból egyenlített – a labda megpattant a sorfalon.

Még a félidő vége előtt egy újabb megpattanó gól esett, Ramelow lövése Dunnon változtatott irányt, és ezzel becsapta Friedelt, majd az 56. percben Castro középre lőtt labdáját vágta Schneider a kapuba.

Tőzsér Dániel harcol Dianéval a labdáért
Reuters
Tőzsér Dániel harcol Dianéval a labdáért
A Blackburn azonban tett róla, hogy ne utazhasson túl nyugodtan Angliába a Bayer, és Mokoena lefejelt labdáját Nonda továbbította Butt hálójába.

Potyogtak a gólok Isztambulban is, a hazai drukkerek viszont csalódottan mehettek haza a döntetlen miatt. A vendég Alkmaar De Zeeuw ballábas lövésével szerzett vezetést, de a 28. percben a török csapat Tümer Metin révén egyenlített.

A 62. perctől egy egyperces rövidzárlat majdhogynem a hazaiak vesztét okozta, ugyanis előbb a kölcsönbe érkezett Nurdin Bukari lőtt a felső sarokba, majd a csereként beállt Jenner talált a tizenhatoson kívülről a hálóba.

A Fener azonban nem roppant össze, előbb Tuncay Sanli volt eredményes, majd Tümer Metin pókhálózta ki a felső sarkot, és végül pontot mentett a hazai csapat.

Magabiztos győzelmet aratott a Werder Bremen. Igaz, a sikerhez az is kellett, hogy a vendégek középpályása, Lindenbergh három perc alatt két sárga lapot szedjen össze, így a holland csapat a 23. perctől létszámhátrányban próbálta tartani a lépést.

A német együttes pontrúgásokkal döntötte el a mérkőzést: Frings két szögletét Mertesacker, majd Naldo váltotta gólra, majd az eddig előkészítőként jeleskedő középpályás a 71. percben beállította a végeredményt.

Tőzsér Dániel végig a pályán volt az AEK Athénban, de a görögöknek nem sok sikerélményük volt a Paris Saint-Germainnel szemben: előbb az első félidő hosszabbításában Traoré fejelt szöglet után gólt, majd a lefújás előtti percekben Mendy bebiztosította a győzemet.

Hosszú ideig nem tudta feltörni a Benfica a Dinamo Bukarest védelmét, de a 89. percben siker koronázta próbálkozásaikat: a csereként beállt Miccoli révén egygólos előnnyel utazhat a portugál csapat Romániába.

UEFA-KUPA

3. FORDULÓ, ELSŐ MÉRKŐZÉSEK:
Bordeaux (francia)-Osasuna (spanyol) 0-0
CSZKA Moszkva (orosz)-Maccabi Haifa (izraeli) 0-0
Sahtar Doneck (ukrán)-Nancy (francia) 1-1 (Srna 84. ill. Fortune 81.)
Bayer Leverkusen (német)-Blackburn (angol) 3-2 (Callsen-Bracker 18., Ramelow 43., B. Schneider 56. ill. Bentley 39., Nonda 86.)
Fenerbahce (török)-AZ Alkmaar (holland) 3-3 (Metin 28., 75., Tuncay 67. ill. De Zeeuw 15., Bukari 62., Jenner 63.)
Hapoel Tel-Aviv (izraeli)-Rangers (skót) 2-1 (Toema 43., Diego 76. ill. Novo 53.)
Werder Bremen (német)-Ajax Amsterdam (holland) 3-0 (Mertesacker 48., Naldo 54., Frings 71.)
Livorno (olasz)-Espanyol (spanyol) 1-2 (Galante 82. ill. Pandiani 28.-11-es, Moha 59.)
AEK Athén (görög)-Paris SG (francia) 0-2 (Traoré 45+1., Mendy 88.)
Benfica (portugál)-Dinamo Bucuresti (román) 1-0 (Miccoli 89.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik