Elismerés: az élenjáró diákokat segítő iskolákat is díjazták

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.10.17. 20:43
null
Az első csomagot a Csik Ferenc Általános Iskola és Gimnáziumnak adták át (Fotó: Dömötör Csaba)
Címkék
Negyvenkilencedik alkalommal adták át az Élen a sportban, élen a tanulásban kitüntető címet az iskolában és a versenypályán egyaránt kiemelkedően teljesítő fővárosi fiataloknak. Az idén először az őket segítő iskolákat is díjazták.

Budapest Főváros Önkormányzata 1969 óta részesíti elismerésben azokat a fővárosi fiatalokat, akik az iskolapadban és a sportpályán is kiemelkedően teljesítenek. Az idén összesen negyvenegy fiatal vehette át az Élen a tanulásban, élen a sportban nevű díjat, közülük huszonkét általános iskolás, tizenhárom középiskolás vagy gimnazista, valamint hat olyan sportoló, aki már felsőfokú tanulmányait végzi.

Ebben az évben újítással jelentkezett az önkormányzat, amely a sportolók mellett azokat az oktatási intézményeket is jutalmazta, melyek hozzájárultak a fiatalok sikereihez. Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes a hétfői ünnepélyes díjátadón elmondta, azért gondoltak erre, mert az iskolák kellő rugalmassággal támogatják növendékeiket a kiteljesedésben. Az iskolák sportszercsomagot kaptak, amelyet a testnevelésórákon hasznosíthatnak.

Az első csomagot a Csik Ferenc Általános Iskola és Gimnáziumnak adták át az önkormányzat képviselői, akiknek választása azért esett a II. kerületi intézményre, mert abban két tanuló is kiérdemelte az elismerést. A kajakozó Kaya Deniz Rómeó és a triatlonozó Horváth Karolina Helga a keddi iskolai ünnepségen társai előtt beszélt sportsikereiről.

Nehéz összeegyeztetni a tanulást és az élsportot, de aki elég elszántan csinálja, annak sikerülhet, úgyhogy tegyetek ti is így!” – mondta iskolatársainak az ifjúsági Európa-bajnoki ezüstérmes Horváth Karolina.

Az ünnepség résztvevőinek jelentős része ugyanebben a cipőben jár, az intézményben összesen 380 igazolt sportoló tanul, köztük 35 korosztályos válogatott versenyző. Az iskolában nem csupán üres szólam a sportolók pályafutásának támogatása, a tantestület kiemelt figyelmet fordít rájuk.

A magántanulókat mentorprogrammal segítjük, mindegyiküket kijelölt tanár segíti. Ő tartja a kapcsolatot az edzőkkel és a szülőkkel, továbbá segíti a diákot a vizsgákra történő felkészülésben. Akik a hagyományos módon tanulnak, azokat az első és az utolsó órákról elengedjük a reggeli és délutáni edzésekre, hozzájárulunk az edzőtáborozásokhoz és versenyekhez, és segítséget nyújtunk a tananyag pótlásában is – mondta Polgár Anikó, az iskola igazgatója, aki az elismerésről is beszélt. – Nagy büszkeség, hogy két tanulónk is kiérdemelte a díjat, az pedig most történik meg először, hogy az oktatási intézményt is megemlítik, sőt jutalmazzák ennek kapcsán. A sportszereknek egészen biztosan jó hasznát veszik a gyerekek.”

A következő napokban a többi olyan fővárosi iskolába is megérkezik az ajándékcsomag, amelyben valamelyik idei díjazott tanul.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik