Elismerés: átadták az Élen a tanulásban, élen a sportban díjakat

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2018.10.16. 18:37
Címkék
Három kategóriában 41 budapesti diákot részesített az Élen a tanulásban, élen a sportban elnevezésű elismerésben a fővárosi önkormányzat kedden.
Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes (jobbra) díjátadás közben (Fotó: Földi Imre)
A GALÉRIÁÉRT KATTINTSON A KÉPRE!
Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes (jobbra) díjátadás közben (Fotó: Földi Imre) A GALÉRIÁÉRT KATTINTSON A KÉPRE!

Budapest önkormányzata 1969 óta díjazza azokat a fiatalokat, akik a tanulásban és a sportban kimagasló eredményt érnek el. Idén három kategóriában, általános iskolások (22), középiskolások (13), valamint egyetemisták és főiskolások (6) számára osztottak díjakat. A kitüntetettek közül a legtöbben valamilyen küzdősportot űznek.

Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes megnyitóbeszédében megemlítette, a díj éppen jövőre lesz félszáz éves, amikor Budapest Európa sportfővárosa lesz. Hangsúlyozta, az idén megújult az elismerés, mert immár iskolák és sportszövetségek is megkaphatják.

A díj elismerés, bátorítás, motiváció egyszerre, és köszönet az iskoláknak, a sportegyesületeknek. Hirdessétek, hogy sportolni és tanulni lehet egyszerre, magas szinten” – mondta az ünnepélyen, amelyen jelen volt többek között Deutsch Tamás, a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke, Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke, Schmittné Makray Katalin olimpiai ezüstérmes tornász és Danada Judit, a fővárosi önkormányzat sportosztályának vezetője is.

Személyes példából mondom, hogy a sportot és a tanulást néha nehéz összeegyeztetni, de fontos a tanulás, mert megalapozza a jövőt, a sport pedig megtanít küzdeni” – fordult a jutalmazottakhoz Bernek Péter világ- és Európa-bajnok, ifjúsági olimpiai bajnok úszó, aki 2015-ben az év egyetemi sportolója volt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik